Θεματα

Μalabar

Εξωτισμός δίπλα στα νερά της πισίνας

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 303
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6480-14958.jpg

Βραδάκι νωρίς κατεβαίνουμε την παραλιακή με το αεράκι να μας φυσάει τα μαλλιά. Φοίνικες, πρασινάδες και θαλασσίτσα (με το κιάλι), είναι ωραία να ξεφεύγεις από το κέντρο της πόλης και τη μαυρίλα του. Το Malabar, το lounge bar και resto του The Margi Hotel στη Βουλιαγμένη, μας περιμένει. Και με το που περνάμε την πόρτα μπαίνουμε ξαφνικά σε άλλη διάσταση. Είναι όμορφο, είναι χαλαρό, έχει εντελώς “mediterranean chic” ντεκόρ, με χαμηλό φωτισμό, πανιά να ανεμίζουν πάνω απ’ τους καναπέδες με τις αναπαυτικές μαξιλάρες, καρέκλες ντυμένες με πολύχρωμα υπέροχα πανιά από την Ινδία, έχει χαλιά και άλλα ethnic κομμάτια να του δίνουν έναν τόνο εξωτικό-μαροκινό, χρώματα γήινα που κάνουν ωραία αντίθεση με τα γαλάζια νερά της πισίνας. Σε συνδυασμό με τα γιασεμιά που μοσχοβολάνε τριγύρω, το Malabar έχει τον τρόπο του να σε ταξιδεύει και να σε βάζει με τη μία σε mood καλοκαιρινό. 

Εμείς τη βραδιά εκείνη τιμήσαμε τα tapas και τα wrappers, δηλαδή κομψότατα όσο και νοστιμότατα μεζεδάκια, όπως burritos με κοτόπουλο, κεμπαποπιτάκια με ταμπουλέ, σμυρναίικο ντονέρ με τραγανές πιτούλες, feta fingers σε φύλλο με μέλι και harissa, pico tacos με κομματάκια χοιρινού και πιπερίτσες. Όλα τους σερβίρονται τόσο στους lounge καναπέδες γύρω απ’ την πισίνα (όπου μπορείς να τα συνδυάσεις μεσημέρι μ’ ένα ποτήρι κρασί ή και βράδυ μ’ ένα από τα πολύ καλά signature κοκτέιλς του Malabar) όσο και στα τραπέζια φαγητού σαν ορεκτικά πριν τα κυρίως του επίσης πολύ καλού μεσογειακού μενού που έχει συνθέσει ο σεφ Ξενοφών Πολύμερος. Και περιλαμβάνει από ζυμαρικά μέχρι ριζότα κι από γλώσσα Dover με τα κολοκυθάκια της και τα ντοματίνια της μέχρι χοιρινό φιλέτο σχάρας με cous-cous ντομάτας και σος γιαουρτιού. Μετά το φαγητό και με τις μουσικές να μας ξελιγώνουν υπέροχα το γυρίσαμε και εμείς στα κοκτέιλ. Ωραιότατο mojito με ρόδι για μένα, passionate kiss για τη συντροφιά μου. 

Αγαπώ Malabar για το ονειρικό του σκηνικό, για την τέλεια ηρεμία και τις ακόμα καλύτερες μουσικές του (dj ο Κωστής Παπαζέτης), γιατί είναι το ιδανικό ντεκόρ για να πας με τον έρωτά σου και να περάσεις μαγικά, άλλο τόσο όμως υπέροχο είναι να πας και με την παρέα σου μεσημέρι για δροσιά και φλερτ γύρω από την πισίνα (μαθαίνω ότι συγκεντρώνει και αρκετή από τη «χρυσή νεολαία» των νοτίων προαστίων) ή και βράδυ για ποτό, φαγητό και ονειροπόληση στης νύχτας τη σιγαλιά.  

MALABAR Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929.160 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.