Για την τελευταία Παρασκευή (μεθαύριο 4 Απριλίου) της περιήγησης στην ethnic vegetarian κουζίνα, η Breeder Feeder ετοιμάζει ένα γευστικό πέρασμα από τις νοστιμιές της Νότιας Αμερικής, μιας ηπείρου που τελευταία έχει πάρει πολύ τα πάνω της και συζητιέται διεθνώς για τα προϊόντα της: καλαμπόκι, φασόλια, γλυκοπατάτες, ξηροί καρποί, αβοκάντο, ρύζι, τροπικά φρούτα και το περίφημο chili, όλα συνωμοτούν για να ξετρελάνουν την υφήλιο. Κολομβία, Εκουαδόρ, Περού, Βραζιλία και Αργεντινή λοιπόν, κάνουν μια guest εμφάνιση στα χορτοφαγικά πιάτα του μεθαυριανού μενού που επιμελείται η Χριστίνα Κοτσιλέλου.
Αρχή με ceviche de mango (μάνγκο chili, tamarind, κόκκινο κρεμμύδι και φύλλα endive) και σαλάτα με καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά, lime και λευκό τυρί. Στα κυρίως το δίλημμα είναι ανάμεσα στο feijoada (γλυκοπατάτα, πράσο, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά, φασόλια και κύμινο) και στο μανιτάρι Portobello, με chili, ρύζι και γάλα καρύδας. Από το μενού, δεν λείπει το γλυκάκι: Dulce de leche pie, με καραμελωμένο γάλα, μπισκότο, μπανάνα και σαντιγί καρύδας. Η τιμή του μενού είναι €25/ άτομο.
Πέρδικα 9, Μεταξουργείο, τηλ. 210 3317527
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.