- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ούτε χρόνο δεν έχει που μετακόμισε από τους Αμπελοκήπους στο Μαρούσι δίνοντας γεύση στα μεσημέρια και των βορείων. Με καθημερινό μενού τόσο πλούσιο όσο και η ελληνική παράδοση, με ιστορία που ξεκινάει το 1967 από το υπέροχο ομώνυμο παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνίας και με την κυρία Μαρία (μαμά του ιδιοκτήτη Σταύρου Φραγκούλη) να διαδίδει την απλότητα της σπιτικής κουζίνας φτιάχνοντας απίθανα νόστιμα πιάτα. Εδώ και λίγο καιρό εκτείνει το ωράριο και σερβίρει και βραδινό. Στο χώρο που έτσι κι αλλιώς είναι μοντέρνα φιλόξενος (με δερμάτινους καναπέδες, vintage πλακάκια, υπέροχα παλιά τραπέζια που θυμίζουν τραπεζαρία παλιού αρχοντικού σπιτιού), τα πράγματα αλλάζουν όταν πέφτει το βράδυ.
Η πρωινή βιτρίνα των μαγειρευτών μετατρέπεται σε μπάρα και σερβίρονται signature cocktails, ο φωτισμός χαμηλώνει, οι μουσικές γίνονται ατμοσφαιρικές ενώ συχνά οργανώνονται και μουσικές βραδιές με guest live ή djs. Πήγα προχτές να δοκιμάσω το «βραδινό» μενού, το βρήκα μια σταλιά πιο δουλεμένο και πάντα αριστούργημα! Απολαύσαμε εξαιρετική τραβηχτή πιτούλα Μάνης, κεφτέδες με χόρτα τσιγαριστά (τιμημένη Καλαμάτα), μια καταπληκτική βελουτέ φασολιών με τηγανητά κρεμμύδια, πικάντικο λουκάνικο και σος καυτερής πάπρικας, φιλέτο με οφτές πατάτες και σος τρούφας και στο τέλος τραγανό φύλλο κρούστας με μους πορτοκάλι, άλλο να σας λέω κι άλλο να το φάτε. Οι τιμές είναι και το βράδυ έξτρα φιλικές, τώρα που ο καιρός ανοίγει υπάρχει και τέλεια βεράντα μέσα στις πρασινάδες.
Πάρνωνος & Κηφισίας 70, Μαρούσι, 210 6120808, καθημερινά 12.00-18.00, 20.00-24.00 εκτός Κυριακής
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.