Θεματα

Τα λαχταριστά πιάτα των αναγνωστών μας

Οι αναγνώστες της ATHENS VOICE μαγειρεύουν και μας στέλνουν φωτογραφίες που μας ανοίγουν (κι άλλο) την όρεξη

62222-137653.jpg
A.V. Team
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφίες από τα πιάτα των αναγνωστών μας
Φωτογραφία: soulfullofcooking/ Instagram

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν οι αναγνώστες της ATHENS VOICE με hashtag #tastevoice

Μέσα στην καραντίνα όλοι μαγειρέψαμε (και φάγαμε) λίγο παραπάνω. Κι αν κάτι καλό βγήκε από όλη αυτή την υπόθεση ήταν ότι επιτέλους βρήκαμε τον χρόνο να μαγειρέψουμε όλες τις δύσκολες ή χρονοβόρες συνταγές που είχαμε βάλει στο μάτι. Ζυμώσαμε ψωμί, φτιάξαμε φρέσκα ζυμαρικά, τελειοποιήσαμε τη συνταγή για μακαρόνια με κιμά.

Τώρα που επιστρέφουμε σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα, θα σταματήσει άραγε αυτός ο μαγειρικός πυρετός; Ο γευστικός λογαριασμός @tastevoice της Athens Voice στο Instagram λέει πως… όχι! Κάθε μέρα μοιράζεστε μαζί μας όλα τα λαχταριστά, απίθανα πιάτα που δημιουργείτε. Τόσες πολλές, ωραίες συνταγές που ευχόμαστε να υπήρχες αρκετός χρόνος για να τις δοκιμάσουμε όλες. Ας δούμε, λοιπόν, τι μαγειρέψατε αυτή την εβδομάδα…

Αν θέλεις και εσύ να δεις τη φωτογραφία σου δημοσιευμένη στο site της Athens Voice, ακολούθα την @tastevoice στο Instagram και κάνε μας tag στο πιάτο που μαγείρεψες σήμερα!

1. Κουλούρι Θεσσαλονίκης με αυγό από το mynutricalendar:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

- ????? ???????????? ????? (????????) ???? ??? - . Hi friends! ? I got to find some flour a while ago, then I was trying to find some yeast and when I finally found it it was some free time that was missing to start making some recipes from my to-do list! But I made it! Starting off with my beloved koulouri (Greek bagel) from Thessaloniki using my friend’s @tetisflakes recipe! The koulouri is a typical Greek breakfast accompanied with some cheese, it’s got a round shape and is covered with sesame seeds! I thought to make a little braid with the dough and cook an egg in the center! Oh yum!! More to follow about koulouri (you’ll see some more photos from me apparently ?)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marialena | Food Photographer (@mynutricalendar) στις

2. Φρέσκα ζυμαρικά από το homediterranean_delights:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Χθες έφτιαξα φρέσκα ζυμαρικά για πρώτη φορά! Μα τι πανεύκολη διαδικασία! Και πόσο διασκεδαστική! Κι εκεί που αναρωτιέμαι για χειροτεχνίες με τα μικρά, λέω να τα μάθω να φτιάχνουν ζυμαρικά, αφού τ'αγαπούν τόσο εξάλλου! Σήμερα λοιπόν θα γίνουν ένα φαγάκι μούρλια! . . I had so much fun yesterday making some fresh pasta for the first time! What a therapeutic procedure! So easy to make from scratch with only few ingredients. . . . . #foodfluffer #bakersofinstagram #aquietstyle #fromscratch #pasta #lifokitchen #livethelittlethings #tastingtable #tastevoice #thekitchn #heresmyfood #easyrecipes #raw_kitchen #realsimple #simplethingsmadebeautiful #provinciallife #makemoments #seekthesimplicity #myeverydaymagic #vzcomade #verilymoment #liveauthentic

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zorzet Spili (@homediterranean_delights) στις

3. Κορμός λευκής σοκολάτας με αφυδατωμένα μανιτάρια (!), μπισκότα βουτύρου, σταφίδες και κράνμπερι από το mysofras:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ένας αλλιώτικος πιπεράτος κορμός λευκής σοκολάτας με αφυδατωμένα μανιτάρια, μπισκότα βουτύρου, σταφίδες και κράνμπερι!!! Γευστικότατος και λίγο διαφορετικός που πραγματικά θα τον λατρέψετε!!! 400γρ. λευκή κουβερτούρα 50γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές 10γρ. πιπέρι ροζ ολόκληρο ή τριμμένο 10γρ. βασιλομανίταρα αφυδατωμένα (porcini) ψιλοκομμένα 100γρ. μπισκότα βουτύρου χοντροκομμένα 50γρ. κράνμπερι αποξηραμένα Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρι και προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τυλίγουμε σε μεμβράνη ή σε λαδόκολλα σε κυλινδρικό σχήμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μια ώρα περίπου... Το σερβίρουμε με σκόνη κακάο.. Αν θελουμε να είναι πιο μαλακό μπορούμε να προσθέσουμε στη λιωμένη κουβερτούρα 100γρ. κρέμα γάλακτος.. #mysofras #σοκολατα #chocolate #chocolatesalami #driedmushrooms #mushrooms #porcini #pepper #pepperchocolate #recipes #recipe #yourstylecooks #challenge #foodblog #blog #tasty #messinia #greece #fellowmag

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgia Thomopoulou (@mysofras) στις

4. «Υπεργεμιστά» με κινόα και λαχανικά από το majourana_healthykitchen:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Άρχισε η εποχή του αγαπημένου μας φαγητού! Γεμιστά χωρίς κιμά αλλά όχι και ""όρφανά"..Με κινόα και λαχανικά!!!"Υπεργεμιστά" δηλαδή!! Γεμίζουμε πιπεριές πράσινες και κόκκινες Φλωρίνης που η γεύση τους και η γλύκα τους δεν υπάρχει.. Τρωγονται ζεστά(που ήταν χθες που τα φτιάξαμε)αλλα και κρυα (για σημερα που θα τα ξαναφάμε)? Για 8-10 πιπεριές βάζουμε: 200γρ περιπου ρυζι 100γρ κινοα 1κολοκυθι τριμμένο 1 καρότο τριμμένο 1κρεμμύδι τριμμένο 2 μανιταρια ψ/α μεγάλα καφέ ντoμάτα τριμμένη 1 κούπα περίπου δυοσμο,μαιδανό μπόλικο,άνηθο λίγο,αλάτι,πιπέρι,κουρκουμά,ελαιόλαδο και στο τέλος 3 κ.σ διατροφική μαγιά ή τριμμένη παρμεζάνα!!(μέσα στη γέμιση! #peppers#kinoa #lunch#veggies #beutifulcusines #gloobyfood #foodie #food52gram#foodstagram#homemade #summerfood #greekfood #traditional #gemista #heresmyfood #instafood #eeeats #feed#feedfeedvegan #vegan #vegangreece #foodforkids #foodforthought #tastevoice #tasty#proteinmeal#instaphoto#feedfeed#summermood#healthymeal

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natasa Tsoulouf (@majourana_healthykitchen) στις

5. Φραουλένια τάρτα από το mypastrytherapy:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⁣⁣There's nothing that screams Spring to me more than a strawberry tart.?⠀ ⠀ ?Ingredients⠀ ⁣⁣•For the tart shell⠀ 150 g butter, room temp.⠀ 80 g icing sugar⠀ 1⁄4 tsp vanilla extract⠀ 1 large egg⠀ 250 g all purpose flour⠀ 30 g almond flour⠀ ⁣•⁣⁣For the pastry cream⠀ 500 g whole milk⠀ 100 g granulated sugar⠀ 1 tsp vanilla extract⠀ 50 g cornstarch ⠀ 1 large egg⠀ 2 egg yolks⠀ 20 g butter, room temp⠀ 150 g heavy cream 35%⠀ ⁣•⁣⁣Strawberries, to decorate⠀ ⠀ ⠀ ?Instructions⠀ ⁣•⁣⁣⁣For the tart, add butter,sugar,vanilla in your stand mixer fitted with the paddle attachment and beat until slightly fluffy.⁣Add the egg and beat until it's incorporated.⠀ Add your flours and mix until it all comes together and forms a dough.⠀ Wrap in cling film and chill for 1.30 hours.⠀ Roll out the dough to 2mm thick and fit into a 9 inch tart pan.⠀ Prick the bottom with a fork and bake at 170⁣°C (fan) or 350F for 10-15 minutes or until golden brown.⠀ ⁣•⁣For the pastry cream, place milk and half sugar in a large pot and bring to a boil.⠀ Meanwhile whisk the egg,cornstarch and remaining sugar together. Pour a little bit of the boiling milk in the egg mixture whisking constantly.Return the egg mixture to the pot with milk and whisk vigorously. Turn down the heat a bit and once it boils, continue whisking for 1 minute.Add butter.⠀ Sieve into a large bowl,cover with cling film directly touching the cream and put in the fridge to completely cool down (3-4 hours).⠀ Put the cream into the mixer and with the whisk attachment beat until smooth.Add the heavy cream and beat for 1 minute on max.⠀ Fill your tart shell and decorate with strawberries??⠀ ⠀ ⠀ #mypastrytherapy ⁣#strawberrytart #tart #pastrycream #strawberrytarte #strawberries #αθήνα #greekfoodblogger #pastrylove #pastrypassion #recipes #recipeoftheday #recipeideas #dessertideas #strawberrylover #foodphotography #homemade #feed52 #simplerecipes #strawberriesandcream #strawberry? #tartlet #tarts #pastrygram #pastrylife #pastrylove #pastryelite

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia??‍? (@mypastrytherapy) στις

6. Κολοκυθορολάκια από το healthytasteland:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????????? ?????? Κολοκυθορολάκια αγαπημένα! Νομίζω οι περισσότεροι που τα είχαν δοκιμάσει στην οικογενειακή ταβέρνα που διατηρούσαμε στο νησί...τα λάτρευαν! Και δεν είχαν άδικο θα πω εγώ! Αυτή εδώ είναι μια healthier εκδοχή τους αλλά εξίσου λαχταριστή. Πανεύκολη, γρήγορη και ιδανική πρόταση για τραπέζι ή μπουφέ με φίλους.⁣ ⁣ Για περίπου 10 κολοκυθορολάκια:⁣ ⁣ ・2 μεγάλα κολοκυθιά (περίπου 600γρ)⁣ ・1 κ.σ ελαιόλαδο⁣ ・Αλάτι ⁣ ⁣ ⚜️Για τη σως:⁣ ・100-120γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%⁣ ・1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη ⁣ ・5γρ μέλι (προαιρετικά)⁣ ・3-4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα⁣ ・Αλάτι ⁣ ⁣ ⚜️Για το σερβίρισμα ⁣ ・80γρ φέτα σε μπαστουνάκια⁣ ・10-12 φέτες ντομάτα⁣ ⁣ 1️⃣ Κόβουμε τα κολοκυθιά σε λεπτές και όσο μπορούμε ομοιόμορφες φέτες περίπου μισού εκατοστού.⁣ 2️⃣ Καλύπτουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη.⁣ 3️⃣ Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φέτες με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε και τις δυο πλευρές.⁣ 4️⃣ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 25’-30´ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθιά. (Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος που τα έχουμε κόψει αλλά και τον φούρνο οπότε θέλει προσοχή)⁣ 5️⃣ Για τη σως ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.⁣ 6️⃣ Αφού κρυώσουν λίγο τα κολοκυθιά, βάζουμε 2 φέτες τη μια κατά μήκος της άλλης (με τη μια να επικαλύπτει λίγο την άλλη ώστε να γίνουν μακρύτερες οι λωρίδες και έτσι μεγαλύτερα σε μέγεθος και τα ρολάκια μας)⁣ 7️⃣Αλείφουμε τις λωρίδες που έχουν σχηματιστεί με τη σως γιαουρτιού. Βάζουμε ένα μπαστουνάκι φέτας, μια φέτα ντομάτα και τα ρολάρουμε. Καλή απόλαυση!⁣

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Healthy Tasty Recipes?By Maria (@healthytasteland) στις

7. Γαλατόπιτα από τον jbouro:

8. Χοιρινές πανσέτες με μελιτζάνες και ρεβύθια από τον the_coook:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Για μένα η μελιτζάνα είναι η βασίλισσα των λαχανικών και το ρεβύθια ο βασιλιάς των οσπρίων! Όταν μάλιστα συνδυαστούν με μελωμένες χοιρινές πανσέτες το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι παρά υπέροχο! Πεντανόστιμο φαγητό, με έκρηξη γεύσεων! Υλικά: 200 γρ. ρεβύθια καλά μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ 3 μελιτζάνες σε κύβους 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 200 γρ. χυμό ντομάτας 2 φύλλα δάφνης 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα @herbsandspices.gr 1 κ.γ ρίγανη 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 4 χοιρινές πανσέτες κομμένες στα τρία Αλάτι και πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια τόσο ώστε να αρχίσουν να μαλακώνουν μαζί με τα φύλλα δάφνης και στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα, τον μαϊντανό και μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μόνο η σάλτσα. Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ταψί μαζί με τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά. Μαρινάρουμε τις πανσέτες με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις ξαπλώνουνε πάνω από τα ρεβύθια και τις μελιτζάνες. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Ξεσκεπάζουνε, γυρνάμε τις πανσέτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι να μην έχει καθόλου νερό στο σκεύος μας. Στο ενδιάμεσο εάν θελουμε πιο τραγανές τις πανσέτες τις γυρνάμε ξανά. Σερβίρουμε ιδανικά ζεστό. ?Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! #eggplant #chickpeas #pancetta #homemade #homemadefood #food #foodphotography #foodstagram #foodlover #foodblogger #foodie #foodforfoodies #foodgrams #foodbeast #foods #foodies #foodblog #foodheaven #foodlove #foodshare #foodgram #foodpic #foodism #cooking #cook #recipes #recipe #recipeoftheday #recipeshare #myrecipe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᔕᗩKIᔕ TOᒪIKᗩᔕ (@the_coook) στις

9. Μπάρες βρώμης με μαύρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς από το flavourfull_:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

||Υγιεινές και πανεύκολες μπάρες βρώμης με μαύρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς,χωρίς ψήσιμο.Ευκαιρία να φτιάξεις αυτό το χορταστικό σνακ μέσα σε λίγα λεπτά, ακολουθώντας την συνταγή μου παρακάτω? • •ΥΛΙΚΑ •για 8 μπάρες: •1+1/3 κούπας(170γρ.) νιφάδες βρώμης •3 κσ. μέλι •3 κσ. ταχίνι •1,5 κσ. chia seeds •1/2 κούπα φλύδες καρύδας •1/4 κούπας σταφίδες •1/2 κούπα διάφορους ξηρούς καρπούς,(ωμοί και ανάλατοι) •1/2 κγ. κανέλα •125 γρ. κουβερτούρα • •ΕΚΤΕΛΕΣΗ •Μετράτε τα υλικά σας και τα ρίχνετε όλα μαζί σε ένα μπολ(εκτός της κουβερτούρας).Ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι και απλώνετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο δοχείο 23×23 εκ.Λιώνετε την κουβερτούρα και την ρίχνετε από πάνω.Σκεπάζετε με μεμβράνη/καπάκι και βάζετε στο ψυγείο για λίγες ώρες.Αφού δέσουν καλά τα υλικά μεταξύ τους κόβετε τις μπάρες.Διατηρούνται στο ψυγείο. • #no #baking #oatbars #oats #darkchocolate #chocolate #nuts #honey #snack #raisins #coconut #chiaseeds #nobake #bars #tastevoice #foodblogfeed #foodstyling #foodphotography #photooftheday #buzzfeedfood #huffposttaste #thekitchn #feedfeed #thecookfeed #flatlay #flatlaytoday #f52grams #hautecuisines #homemade #delicious

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Recipes bursting with flavour! (@flavourfull_) στις

10. Ζυμαρικά με πέστο ρόκας από το cookingtogetherblog:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η εβδομάδα ξεκινάει με κάτι γρήγορο, εύκολο, κάπως πρωτότυπο και πεντανόστιμο! _________________________________ Αν δεν έχεις δοκιμάσει πέστο ρόκας, πραγματικά δώσ'του μια ευκαιρία! Θα σε κερδίσει σίγουρα με την σπιρτάδα του και την αίσθηση δροσιάς που θα σου αφήσει! ▪️συνταγή στο blog▪️? #foodaddict#foodandwine#foodstyling#foodblogeats#foodblogger#greekfood#greekfoodblogger#greekfoodlovers#foodaholic#foodies#foodlovers#foodphotography#foodforthought#foodrecipes#foodstagram#foodgram#foodgasm#foodnetwork#lifo#athensvoice#bonappetit#foodgraphy#foodforfoodies#foodandtravel#food#foodfoodfood#thekitchn#foodlove#foodbeast

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη COOKINGTOGETHER (@cookingtogetherblog) στις

11. Tο πρώτο (σπιτικό) παγωτό της χρονιάς από το thecookinyou:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Έφτιαξα το πρώτο παγωτό της χρονιάς, για να είμαι έτοιμη για τις υψηλές θερμοκρασίες που έρχονται. Η συνταγή σύντομα θα είναι στο blog. Και πιστέψετε με: αυτό το παγωτό δεν υπάρχει! Μπορείτε να μαντέψετε τη γεύση; . . . . . . . . #icecream #icecreamseason #darkfoodwednesday #darkfoodphotography #darkfoodphoto @tastevoice @foodfluffer #thecookinyou #onmytable #strawberries? #strawberry #thehub_food #icecreamlover #tv_stilllife #lifeandthyme #foodblogfeed #greekfoodblogger #thefeedfeed #feedfeed #f52grams

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γωγώ Ξαγοράρη (@thecookinyou) στις

12. Φραουλένιο cheesecake στον φούρνο από τις sweetswivels:

13. Αποδομημένο cheesecake από τη missmimifoodie:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Το αποδομημένο cheesecake! #realfood #eathealthy #greekfood #cheesecake #cheesecakelovers #greekcuisine #onthetable #greekcooking #tastevoice #lifeandthyme #foodphotography #foodstagram #foodlovers #picoftheday #foodstyling #foodie #foodblogger #instafood #yahoofood #thekitchn #huffposttaste @foodandwine #tastemade #f52grams #eeeeeats #deliciousfood @tastespotting @thefeedfeed #beautifulcuisines #f52comfort #thebakefeed @foodandwine @saveurmag #sharefood @simplyrecipes #heresmyfood @buzzfeedtasty @tastemade @tastingtable @nytfood @foodelia @cooking_backstage @lefooding @cookingnetwork @athensvoice @food @tastevoice @food52 @taste ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mimi (@missmimifoodie) στις

14. Dutch pancake από το youngforks:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?DUTCH BABY pancake?⁣ Recipe below??⁣ ⁣ .⁣ .⁣ .⁣ ⁣ 2 eggs⁣ 1/2 cup flour⁣ 1/2 cup milk⁣ Vanilla ⁣ 2 tbs butter⁣ Toppings: mixed berries, bananas & shredded coconut! ?⁣ Preheat the oven to 220C⁣ Add all the ingredients to a bowl and blend until well combined. Place butter in heavy skillet and place in the oven until butter has melted. Pour half of batter into your skillet and return to the oven until its golden and puffed. Remove from the oven and serve with your favorite toppings! Enjoy ? ⁣ ⁣ #dutchpancakes #pancakes #skillet #baking #breakfast #breakfastideas #brunch #weekendvibes #sundayfunday #deliciousfood #yummyfood #tasty #nomnom #foodphotography #foodporn #foodblogger #eeeeeats #feedfeed #f52community #f52gram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη el? (@youngforks) στις

15. Μια ωραία ιδέα για σπιτικό brunch από το project_cooking:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Project 058: Avocado, feta and poached eggs on handmade ciabatta_?? . . This is the perfect #sundaybrunch meal! Who doesn’t love avocado on toast? The saltiness of the feta and the heat from the chillies really complement it. You obviously don’t have to make the #ciabatta from scratch. But in my opinion handmade bread always makes it extra special! . . Recipe below_?? . . Ingredients: . 1_Egg 1 tbsp_#Feta 1/2_#Avocado 1 tsp_#lime 1 tsp_#Chilli Flakes . For the Ciabatta: 1 cup + 1/4 cup_water 1/2 tsp_Honey 2 tsp_Active dry yeast 1 cup_All Purpose flour 1 tsp_salt . . Method: 1_Start with making the ciabatta. In a small bowl add 1/4 cup of water, honey and yeast, and let it sit for 5 minutes then stir. In a large bowl add the flour , make a gap in the centre and add the yeast mixture and remaining water. Mix together with a wooden spoon, and when almost mixed, add the salt and combine. The dough will be loose and sticky. Sprinkle the top with 1 1/2 tablespoons of flour. Cover the bowl with a tea towel, place in a warm room and let it rise for 1 1/2 hours.
2_Pre-heat oven to 220*C. Line a big tray with baking paper and sprinkle with flour. Carefully move the dough from the bowl onto the tray. With a spatula form the dough into a loaf shape. Place 5 or 6 ice cubes on a tray on the bottom of the oven to create vapor. Bake for approximately 20 - 25 minutes. 3_Pepare the toppings. Smash the avocado and break the feta in little pieces. Cut the ciabatta into slices. Take one slice and spread the avocado. Add lime and then add feta. Set aside 4_Make the #poachedeggs last. Bring a deep pan into a simmer. Meanwhile crack your egg into a small ball. Stir the water to create a gentle whirlpool to help the egg white wrap around the yolk. Slowly tip the egg into the centre. Drop the temperature. Cook until the egg white is set. Lift the egg with a slotted spoon and drain it on kitchen paper. Serve it on top of the toast. Sprinkle over chilli flakes and black pepper. 5_Kali orexi! . . TIP: You can make the bread the day before and store it to keep it fresh. . . #projectcooking #playwithyourfood #quarantinefooddiaries

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Project_Cooking (@project_cooking) στις

16. Μηλόπιτα με γιαούρτι από το letstreatourselves.gr:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλημέρα φίλοι μου! Καλή Κυριακή! Χρόνια Πολλά σε όλους τις μανούλες εκεί έξω..στις μανούλες που αγωνιούν, που στηρίζουν, που εμψυχώνουν τα παιδιά τους, στις γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μανούλες και δεν το βάζουν κάτω..σε όλες τις γυναίκες που πονούν για τα παιδιά τους αλλά συνεχίζουν όμως και χαμογελούν γιατί η δύναμη που κρύβουν μέσα τους είναι τεράστια. Η αγκαλιά, τα λόγια και η αγάπη της μητέρας είναι μία και μοναδική, ας μη ξεχνάμε λοιπόν να της εκφράζουμε την αγάπη μας όσο πιο συχνά μπορούμε...Χρόνια πολλά και στη δική μου μανούλα, το στήριγμα μου, που με όλα αυτά που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό είχα περίπου 2 μήνες να τη δω...?Πως μπορούσα λοιπόν να μη της φτιάξω το αγαπημένο της κέικ..Μία μηλόπιτα..Μία μηλόπιτα όμως λιγάκι διαφορετική καθώς είναι δροσερή και ζουμερή...Μία πολύ εύκολη αναποδογυριστή μηλόπιτα με γιαούρτι...Την έφτιαξα με πολύ αγάπη και τη φωτογράφισα όπως της έπρεπε...Αν θέλετε την πιο αφράτη, εύκολη και δροσερή μηλόπιτα για να τη συνοδεύσετε με το παγωτό σας θα τη βρείτε στο blog ακολουθώντας το link στο προφίλ.... . . To my heroine... My mum... Her favorite apple pie cake...? . . #stilllifegallery #fellowmag #theartofslowliving #gatheringslikethese #lifeandthyme @tv_stilllife #myopenkitchen #ourfoodstories #mycommontable #foodie_features #simplybeautifulliving #lifewellcaptured #greekfoodblogger #greekfoodblog #foodphotographyandstyling #foodstyling @thehub_food @kings_masterchef @hautescuisines @foodartblog @foodfluffer @tv_foodlovers #eattheworld #firstweeat #eatprettythings #foodphotoshoot #tablesituation @tv_neatly_ #still_life_gallery #makeitdelicious #shareyourtable #getpropped #myopenkitchen #saveurmag #eatcaptureshare #moodylight

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eugenia Trousa (@letstreatourselves.gr) στις

17. Cheesecake με κατίκι και μέλι από τη mrsolivespoon:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε όλες τις μανούλες που μας φροντίζουν καθημερινά με την αγάπη τους. Πρίν 4 χρόνια ξεκίνησα κι εγώ να γιορτάζω το θαύμα του να είσαι μαμά! Να προσέχετε και να φροντίζετε τους εαυτούς σας γιατί το οφείλεται στις ψυχές που μεγαλώνετε αλλά κυρίως σε σας! Ετοίμασα ένα ελαφρύ ελληνικό cheesecake με κατικι και μέλι απο @meli_melos_ για ολες τις μανουλες που είναιγγλυκες σαν μέλι! Τη συνταγή θα τη βρείτε αναλυτικά στο link στο προφιλ . ??RECIPE LINK IN BIO?? Today we celebrate mother's day,those who take care with Before 4 years i start to celebrate too the miracle to be mum. Take care your selves you must be good for your family but first for you! I make an easy greek cheesecake with katiki cream cheese and honey from @meli_melos_ #cheesecake #honey #greekcuisine #greece #katikidomokou #mothersday #celebrate #miracle #maternity #mum #mother #mommy #homemadewithlove #familylove #takecareofyourself #takecare #foodbloger #foodblogger #foodlife #foodlover #foodies

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mrs Olivespoon-Tonia Toug (@mrsolivespoon) στις

18. Churros από το foodenyo:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hola! Μήπως έχετε στη κουζίνα σας νερό, βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι και αυγά; Και δεν έχετε κάνει ακόμη churros; Μια πανεύκολη ισπανική συνταγή για λουκουμάδες με σοκολάτα ή με ζάχαρη και κανέλα!! Συνταγή; 240ml νερό 110 γρ. βούτυρο 2 κ.σ ζάχαρη 1/4 κ.σ αλάτι 125γρ. αλεύρι 2 αυγά 1.Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. 2.Σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε σιγά σιγά και το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα ανακατευόντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ή αλλιώς βάζετε τη ζύμη σας στο μίξερ, χτυπάτε και βάζετε πάλι ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γυαλίσει η ζύμη!!! Είστε έτοιμοι!!!! 3.Βάζετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη και ζεσταίνετε ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα. 4.Ρίχνετε μέσα το μείγμα κατευθείαν από τη σακούλα σας και κόβετε σε οτι σχήμα θέλετε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού η ψαλιδιού! 5.Ετοιμάζετε ένα μείγμα κανέλα-ζάχαρη για το πανάρισμα και τα βουτάτε μέσα!!! Εγώ έλιωσα και σοκολάτα κουβερτούρα και τα βούτηξα μέσα! Καλή επιτυχία! Buena suerte!! ———————————————————————————#churros #spanish #loukoumades #churroslovers #cinammon #sugar #chocolate #saturday #cooking #foodgram #foodblogger #foodenyo #foodphotography #foodlover #foodporn #foodie #chef #pastry #pastrychef #spain #spanishlovers #cookingtime #food52 #foodstyling #foodart #saveurmag #spanishchurros #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Foodenyo (@foodenyo) στις

19. Μπαγκέτα με ελιά από τον prammatias_ck:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mini olive baguette ? #gastronomos #tastevoice #food #mini #mimi

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Prammatias (@prammatias_ck) στις

20. Focaccia με ντοματίνια, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά από το soulfullofcooking:

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.