- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Pancake Cereal: το νέο μαγειρικό viral trend είναι κολασμένο
Και πανεύκολο να το φτιάξεις για πρωινό
Pancake Cereal: το νέο trend στο Tik Tok και το Instagram της παγκόσμιας καραντίνας
Ενώ εμείς σιγά-σιγά επιστρέφουμε σε ρυθμούς που θυμίζουν φυσιολογική ζωή, πολλές είναι οι χώρες που βρίσκονται ακόμα σε αυστηρή καραντίνα και χρειάζεται να βρουν δημιουργικούς τρόπους να περάσουν την ώρα τους. Πώς ακριβώς μεταφράζεται αυτό; Με μαγειρικά πειράματα και συνήθως αρκετούς υδατάνθρακες. Έχουμε δει ένα τεράστιο μέρος του διαδικτύου να ψήνει ψωμιά και banana breads, να προσπαθεί να μιμηθεί τις τηγανητές φτερούγες του αγαπημένου του φαστφουντάδικου αλλά και να επινοεί δικές του συνταγές, όπως το περιβόητο dalgona coffee. Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος για λιχουδιές πρωινού και brunch και έτσι η νέα μόδα που φαίνεται να κατακτάει το Tik Tok και το Instagram είναι ιδιαίτερα αγαπητή ανάμεσα στους γλυκατζήδες αυτού του κόσμου. Να σας γνωρίσουμε λοιπόν τα Pancake Cereal.
Διότι αν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τρως pancakes, είναι να τρως pancakes δέκα-δέκα με το κουτάλι σαν να είναι δημητριακά.
Πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Ξεκίνησε φτιάχνοντας ένα μείγμα για pancakes-οποιαδήποτε συνταγή και να βρεις online θα λειτουργήσει: κλασική, vegan ή με έξτρα πρωτεΐνη, επέλεξε αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα και ξεκίνα. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι πως το μείγμα σου χρειάζεται να έχει μία αρκετά υγρή όψη, αλλιώς θα σου φανεί αρκετά δύσκολο να το κουμαντάρεις όταν έρθει η ώρα να μπει στο τηγάνι. Έτσι, αν βρεθείς με κάποιο πιο παχύρρευστο batter, αραίωσέ το με γάλα ή νερό μέχρι να πέφτει με ευκολία από την κουτάλα.
Και τώρα το πιο ωραίο κομμάτι: βάλε το μείγμα σε κάποιο δοχείο το οποίο περιέχει μικρό στόμιο. Μπορεί να είναι ένα παλιό μπουκάλι κέτσαπ/μουστάρδας, ένα πλαστικό σακουλάκι του οποίου θα κόψεις μία μικρή γωνία με ψαλίδι, αυτοσχεδίασε. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα κουταλάκι του γλυκού για αυτό το βήμα, όμως δεν θα πετύχεις το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Ζέστανε το αντικολλητικό τηγάνι σου, πρόσθεσε λίγο βούτυρο ή λάδι καρύδας στον πάτο για να μην κολλάνε τα «δημητριακά» σου και στην συνέχεια ξεκίνα να τα σχηματίζεις. Θέλεις να είναι αρκετά μικρά ώστε τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε να χωράνε σε μία κουταλιά της σούπας, όμως όχι τόσο μικροσκοπικά ώστε να καίγονται πριν ψηθούν κανονικά.
Στην συνέχεια τοποθετείς το δημιούργημα σου σε ένα βαθύ, γενναιόδωρο μπολ, προσθέτεις δροσερό γάλα και οποιοδήποτε άλλο topping τραβάει η όρεξή σου και απολαμβάνεις ένα βουτυρένιο, σιροπιαστό σνακ. Ό,τι καλύτερο για τεμπέλικο πρωινό ή μεσημεριανές/βραδινές λιγούρες.
Τα pancake cereal έχουν φυσικά γίνει σουξέ ανάμεσα σε χιλιάδες χρήστες που αναζητούν εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους να απασχολήσουν τους εαυτούς τους στην κουζίνα, έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ότι έχουν συνηθίσει και τεράστια όρεξη. Μία παρόμοια λιχουδιά υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην Ολλανδία, η οποία συνήθως μαγειρεύεται με βούτυρο και ζάχαρη και ονομάζεται poffertijes.
Εσύ έχεις σκοπό να το φτιάξεις; Αν ναι, θέλουμε να δούμε το αποτέλεσμα! Φωτογράφισε τα pancake cereal σου, ανέβασέ τα στο Instagram και κάνε tag την Taste Voice.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.