Θεματα

Pancake Cereal: το νέο μαγειρικό viral trend είναι κολασμένο

Και πανεύκολο να το φτιάξεις για πρωινό

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pancakecereal.jpg
To Pancake Cereal είναι το νέο food trend

Pancake Cereal: το νέο trend στο Tik Tok και το Instagram της παγκόσμιας καραντίνας

Ενώ εμείς σιγά-σιγά επιστρέφουμε σε ρυθμούς που θυμίζουν φυσιολογική ζωή, πολλές είναι οι χώρες που βρίσκονται ακόμα σε αυστηρή καραντίνα και χρειάζεται να βρουν δημιουργικούς τρόπους να περάσουν την ώρα τους. Πώς ακριβώς μεταφράζεται αυτό; Με μαγειρικά πειράματα και συνήθως αρκετούς υδατάνθρακες. Έχουμε δει ένα τεράστιο μέρος του διαδικτύου να ψήνει ψωμιά και banana breads, να προσπαθεί να μιμηθεί τις τηγανητές φτερούγες του αγαπημένου του φαστφουντάδικου αλλά και να επινοεί δικές του συνταγές, όπως το περιβόητο dalgona coffee. Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος για λιχουδιές πρωινού και brunch και έτσι η νέα μόδα που φαίνεται να κατακτάει το Tik Tok και το Instagram είναι ιδιαίτερα αγαπητή ανάμεσα στους γλυκατζήδες αυτού του κόσμου. Να σας γνωρίσουμε λοιπόν τα Pancake Cereal.

 


Διότι αν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τρως pancakes, είναι να τρως pancakes δέκα-δέκα με το κουτάλι σαν να είναι δημητριακά.

 

 


Πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Ξεκίνησε φτιάχνοντας ένα μείγμα για pancakes-οποιαδήποτε συνταγή και να βρεις online θα λειτουργήσει: κλασική, vegan ή με έξτρα πρωτεΐνη, επέλεξε αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα και ξεκίνα. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι πως το μείγμα σου χρειάζεται να έχει μία αρκετά υγρή όψη, αλλιώς θα σου φανεί αρκετά δύσκολο να το κουμαντάρεις όταν έρθει η ώρα να μπει στο τηγάνι. Έτσι, αν βρεθείς με κάποιο πιο παχύρρευστο batter, αραίωσέ το με γάλα ή νερό μέχρι να πέφτει με ευκολία από την κουτάλα.

 

 


Και τώρα το πιο ωραίο κομμάτι: βάλε το μείγμα σε κάποιο δοχείο το οποίο περιέχει μικρό στόμιο. Μπορεί να είναι ένα παλιό μπουκάλι κέτσαπ/μουστάρδας, ένα πλαστικό σακουλάκι του οποίου θα κόψεις μία μικρή γωνία με ψαλίδι, αυτοσχεδίασε. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα κουταλάκι του γλυκού για αυτό το βήμα, όμως δεν θα πετύχεις το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Ζέστανε το αντικολλητικό τηγάνι σου, πρόσθεσε λίγο βούτυρο ή λάδι καρύδας στον πάτο για να μην κολλάνε τα «δημητριακά» σου και στην συνέχεια ξεκίνα να τα σχηματίζεις. Θέλεις να είναι αρκετά μικρά ώστε τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε να χωράνε σε μία κουταλιά της σούπας, όμως όχι τόσο μικροσκοπικά ώστε να καίγονται πριν ψηθούν κανονικά.

 

 

 

Στην συνέχεια τοποθετείς το δημιούργημα σου σε ένα βαθύ, γενναιόδωρο μπολ, προσθέτεις δροσερό γάλα και οποιοδήποτε άλλο topping τραβάει η όρεξή σου και απολαμβάνεις ένα βουτυρένιο, σιροπιαστό σνακ. Ό,τι καλύτερο για τεμπέλικο πρωινό ή μεσημεριανές/βραδινές λιγούρες.
Τα pancake cereal έχουν φυσικά γίνει σουξέ ανάμεσα σε χιλιάδες χρήστες που αναζητούν εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους να απασχολήσουν τους εαυτούς τους στην κουζίνα, έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ότι έχουν συνηθίσει και τεράστια όρεξη. Μία παρόμοια λιχουδιά υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην Ολλανδία, η οποία συνήθως μαγειρεύεται με βούτυρο και ζάχαρη και ονομάζεται poffertijes.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @healthfulblondie στις

 

 

 

 

 

 


Εσύ έχεις σκοπό να το φτιάξεις; Αν ναι, θέλουμε να δούμε το αποτέλεσμα! Φωτογράφισε τα pancake cereal σου, ανέβασέ τα στο Instagram και κάνε tag την Taste Voice.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.