Θεματα

Τα ταξίδια του Belle Amie

Στου Μπελαμί το ουζερί, που τραγουδούσε και ο αείμνηστος, το παλιό ξανανιώνει στο σήμερα.

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο ιστορικό ουζερί Belle Amie που ξανάνοιξε μετά από χρόνια στον Πειραιά το ψάχνουν πολύ με τις γεύσεις. Αναζητούν παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, ψωνίζουν τις πρώτες ύλες από μικρούς προμηθευτές από κάθε αγνή γωνιά τις χώρας και στη συνέχεια αναλαμβάνει ο καλός και γνωστός σεφ Χρήστος Τζιέρας, να τα μαγειρέψει με πίστη και ακρίβεια στην παράδοση.

Κι ακόμη, το Belle Amie, δημιουργεί έξι κύκλους περιοχών, που μας ταξιδεύουν κάθε μήνα και σε μία διαφορετική περιοχή της Ελλάδας. Μέχρι το φθινόπωρο, λοιπόν, θα φάμε με το κουτάλι την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα Νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και τη Μικρά Ασία.

Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε ήδη στις 20 Μαρτίου, θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Απριλίου και θα μας πάει μέχρι την Κρήτη με μπουμπουριστούς κοχλιούς, αρνί με μυζήθρα, κατσικάκι με σταμναγκάθι, χοιρινό με μάραθο και πράσο, βραστό ζυγούρι με ροφό με μπάμιες, απάκι, ντάκο, ρακί και τσικουδιά.

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς, τηλ. 210 4175740