- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Όλα τα υπέροχα που μαγείρεψες στην καραντίνα
Οι αναγνώστες της ATHENS VOICE μαγειρεύουν και μας στέλνουν φωτογραφίες που μας ανοίγουν (κι άλλο) την όρεξη
Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν οι αναγνώστες της ATHENS VOICE με hashtag #tastevoice
Αυτές τις τελευταίες, περίεργες μέρες της καραντίνας όλοι έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα: χαρά που θα μπορούμε πάλι να κυκλοφορούμε ελεύθερα και να βλέπουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αυτή τη φορά από κοντά. Αγωνία για το πώς θα μοιάζει ο κόσμος από εδώ και πέρα ή για το πόσο «κανονική» θα είναι αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα. Ακόμα και μια μικρή νοσταλγία υπάρχει για όλες αυτές τις μέρες που περάσαμε στο σπίτι… μαγειρεύοντας.
Τον τελευταίο μήνα ο γευστικός λογαριασμός @tastevoice της Athens Voice στο Instagram γέμισε λιχουδιές! Κάθε μέρα αυτού του μήνα μοιραζόσασταν μαζί μας όλα τα υπέροχα που μαγειρέψατε: ψωμιά και τσουρέκια που ζυμώσατε μόνοι σας, λαχταριστές πασχαλινές δημιουργίες, αφράτα κέικ και μακαρονάδες που κάτι μας λέει πως θα αφήσουν εποχή στα οικογενειακά τραπέζια. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήρθαν τα λουλούδια της άνοιξης να στολίσουν τις φωτογραφίες σας και να δώσουν χρώμα στα δροσερά γλυκά, τις χειροποίητες πίτες και σε όλες τις υπόλοιπες τρομερές μαγειρικές σας δημιουργίες (θα πάρετε μια ιδέα παρακάτω).
Αν κάτι, λοιπόν, μάθαμε σε αυτή την καραντίνα είναι ότι: 1. Η μαγειρική είναι από τα πιο δημιουργικά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο σπίτι. 2. Το φαγητό πάντα θα μας φέρνει πιο κοντά. 3. Οι συνταγές (και οι λιγούρες) δεν τελειώνουν ποτέ. Γι’ αυτό ας μαγειρέψουμε!
Αν θέλεις και εσύ να δεις τη φωτογραφία σου δημοσιευμένη στο site της Athens Voice, ακολούθα την @tastevoice στο Instagram και κάνε μας tag στο πιάτο που μαγείρεψες σήμερα!
1. Ρυζόγαλο φούρνου από το mysofras:
2. Κοκκινιστό μοσχαράκι τυλιγμένο σε μελιτζάνες από το @dimitroulicious:
3. Τάρτα ολικής από το foodcouple_gr:
4. Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο από τη mademoiselle_cinnamon:
5. Η μπουγάτσα της μαμάς από τη marinou_nicol:
6. Τραγανοί λουκουμάδες από το jenny.bake.me.a.cake:
7. Μπανανόψωμο από το nouvelle_alacuisine:
8. Γαύρος μαρινάτος από το homediterranean_delights:
9. Vegan χούμους με κολοκύθα από τον jbouro:
10. Μπισκότα καραμέλας από το ___eatme___:
11. Λαζάνια φούρνου από το amsot.ph:
12. Κέικ ρεβιθιού από το alexthepickyeater:
13. Τάρτα με σπαράγγια από το artos_kai_theamata:
14. Apple crumble cake από τον mr.leftos:
Apple crumble cake recipe link in bio! ♥️
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftherios Panapakidis (@mr.leftos) στις
15. Ζυμαρικά με σπαράγγια, μανιτάρια και σος με κάσιους από το mynutricalendar:
16. Skillet brownie από το journeyofaspoon:
17. Φακές με φαγόπυρο, φρέσκα λαχανικά και βινεγκρέτ πορτοκάλι από το majourana_healthykitchen:
18. Σαρδέλες από το momma_bear_and_the_little_bear
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?Fun | kid-friendly meals (@momma_bear_and_the_little_bear) στις
19. Εκμέκ κανταΐφι από το sloppy_cooks:
20. Μακαρόνια με κιμά από το cookingtogettherblog:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.