- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Αλέξης Φουρούλης είναι ένας από τους από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους σεφ της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και έζησε για χρόνια στην Αμερική όπου έστησε και δύο επιτυχημένα εστιατόρια. Τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται σαν ιδιοκτήτης και σεφ στο Μάνη Μάνη, ένα πολύ όμορφο εστιατόριο στην σκιά της Ακρόπολης όπου μαγειρεύει την πελοποννησιακή και ελληνική παράδοση μέσα από την δική του φρέσκια ματιά.
Υλικά για 4 άτομα:
1 κρεμμύδι μεσαίο ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
8 αγκινάρες
100 γρ αρακά
2 καρότα μικρά
10 μανιτάρια απλά
200 ml ζωμός λαχανικών
16 γαρίδες
Χυμό από 2 λεμόνια
30 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κλωνάρι μάραθο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν. Ψιλοκόβουμε το ξερό & φρέσκο κρεμμύδι. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, που έχουμε από πριν κόψει σε κομματάκια, μαζί με τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι. 10’ πριν είναι έτοιμες οι αγκινάρες ρίχνουμε τον αρακά και τις γαρίδες. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μάραθο και τον χυμό λεμονιού.