- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Εύκολες συνταγές για γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας
Ποιο παιδί θα πει όχι σε γλυκό; Ειδικά εάν έχει βάλει κι αυτό το χεράκι του. Δες παρακάτω μερικές εύκολες και νόστιμες συνταγές χωρίς αλεύρι που θα δελεάσουν τα μικρά της οικογένειας ώστε να «σπαταλήσουν» δημιουργικά και διασκεδαστικά, τον χρόνο τους... στην κουζίνα.
Τσιζκέικ πορτοκάλι χωρίς ψήσιμο
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά
- 10 μπισκότα digestive
- 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 400gr τυρί κρέμα
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια (κρατάμε φέτες πορτοκάλι για τη διακόσμηση)
- 200gr τυρί μαρκαρπόνε
- 100gr κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κουταλιές γάλα
- 184ml κρέμα γάλακτος (όχι light)
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα (δεν τα πολτοποιούμε). Μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι και να τα χτυπήσουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή απλά να τα κομματιάσουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε τα υλικά καλά μεταξύ τους έως ότου δημιουργήσουμε μια “πάστα”. Αδειάζουμε την πάστα μπισκότου σε ένα ταψάκι 23εκ. και με τα δάκτυλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού τη στρώνουμε ομοιόμορφα ως βάση. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να “σφίξει” η βάση μας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και το γάλα και ομογενοποιούμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ξεχωριστό μπολ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει αφράτη και παχύρρευστη. Συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά.
Βγάζουμε τη βάση του τσιζκέικ από το ψυγείο. Αδειάζουμε στο ταψάικι το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Διακοσμούμε με τις φέτες πορτοκαλιού. Βάζουμε το τσιζκέικ ξανά στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 4 ώρες (ή όλο το βράδυ) πριν το σερβίρουμε.
Μπισκοτάκια με φυστικοβούτυρο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
Υλικά
- 200gr φυστικοβούτυρο (απαλό ή crunchy, όποιο αρέσει περισσότερο)
- 175gr καστανή ζάχαρη
- 1/4 του κουταλιού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c και στρώνουμε την επιφάνεια δυο ρηχών ταψιών με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ βάζουμε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο “ζυμάρι”.
Πλάθουμε με τα χέρια στρογγυλές μπισκοτό-μπαλες ζυμαριού και τις τοποθετούμε σε ικανοποιητική απόσταση τη μια από την άλλη, πάνω στο χαρτί. Πιέζουμε με την “πλάτη” ενός πιρουνιού να ανοίξουν και να “ραγίσει” ελαρφώς η επιφάνειά τους (σε αυτή τη φάση μπορούν τα μπισκότα μας να διατηρηθούν στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες και όταν θέλουμε να ψήσουμε, απλά προσθέτουμε 1 με 2 λεπτά επιπλέον στο χρόνο ψησίματος).
Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα μπισκότα σε βάζο για περίπου 3 ημέρες.
Κέικ με σιρόπι λεμονιού
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά
- 200gr μαλακό βούτυρο
- 200gr καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 175gr τριμμένα αμύγδαλα (ψύχα)
- 250gr πολτοποιημένες πατάτες (όπως στον πουρέ)
- ξύσμα από 3 λεμόνια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
Για το σιρόπι:
- 4 κουταλιές ζάχαρη ελαφρώς αλεσμένη
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (διαμέτρου 20cm). Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν αφράτη υφή και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας παράλληλα ώστε κάθε αυγό να ενσωματώνεται στο μείγμα. Τέλος συμπληρώνουμε τα αμύγδαλα, τις κρύες πολτοποιημένες πατάτες, το ξύσμα από τα λεμόνια και το μπέικιν πάουντερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.