Θεματα

3 πανεύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό

Με τις πρώτες πινελιές καλοκαιριού στον ορίζοντα, μπαίνεις στην κουζίνα και φτιάχνεις τις δικές σου γλυκές και «παγωμένες» απολαύσεις

115054-643439.jpg
Γεωργία Σκαμάγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγωτό
© Tarutoa Ibkefhmbiey / Unsplash

Δες τρεις εύκολες και γρήγορες συνταγές για σπιτικό παγωτό

Παγωτό αβοκάντο-φράουλα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά (+χρόνος κατάψυξης)

Θα χρειαστείς:

  • 200γρ. ώριμες φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βαλσάμικο ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-2 κουταλάκια σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζεις τις φράουλες (κράτα μερικές για τη διακόσμηση), το αβοκάντο, το ξύδι και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπάς με μίξερ χειρός έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια απαλή «κρέμα». Δοκίμασε το μείγμα, αν οι φράουλες δεν σου φαίνονται πολύ γλυκές, προσθέτεις σιρόπι σφενδάμου.
Μοίρασε σε μπολάκια σερβιρίσματος, πρόσθεσε μια φραουλίτσα στο καθένα, κάλυψε με μεμβράνη και βάλε στην κατάψυξη.
Για να το απολαύσεις, άφησε το παγωτό σου να μαλακώσει για περίπου 5 με 10 λεπτά όταν βγάλεις το μπολάκι σου από την κατάψυξη.

Παγωτό
© Camila Melim on Unsplash


Παγωτό κανέλα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Παρασκευή: 30 λεπτά

Θα χρειαστείς:

  • 250ml γάλα
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 450ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το ξυλαράκι κανέλας μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα μπολ ανακατεύεις τους κρόκους, τη ζάχαρη και την τριμμένη κανέλα. Ρίχνεις αργά το γάλα στο μείγμα των κρόκων, αφού έχεις αφαιρέσει το ξυλαράκι κανέλας, και ταυτόχρονα ανακατεύεις καλά με το φουέ.
Ρίχνεις το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι και αφήνεις σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει για περίπου 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια έως ότου αποκτήσει όγκο και κρεμώδη υφή. Απομακρύνεις από το μάτι και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ταυτόχρονα καλά. Αφήνεις να κρυώσει και βάζεις σε φόρμα στην κατάψυξη.

Παγωτό
© Dovile Ramoskaite on Unsplash


«Μαγικές» χρωματιστές μπάλες
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Θα χρειαστείς:

  • 300ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού συμπυκνωμένη αρωματική πάστα βανίλιας
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σου
  • αρκετό πάγο (!)
  • 12 κουταλιές αλάτι
  • χρωματιστή τρούφα ζαχαροπλαστικής για τη διακόσμηση
  • σακουλάκια αποθήκευσης τροφίμων που κλείνουν με ζιπ

Εκτέλεση
Σε ένα σακουλάκι μέτριου μεγέθους βάζεις το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αυτό το σακουλάκι θα το βάλεις μέσα σε ένα δεύτερο σακουλάκι. Πιέζεις να φύγει ο αέρας, κλείνεις και, αν νομίζεις πως το ζιπ δεν κλείνει καλά, σφραγίζεις για επιπλέον ασφάλεια με ταινία ή σελοτέιπ.
Σε μια άλλη, μεγάλου μεγέθους, σακούλα που κλείνει, βάζεις πάγο και το αλάτι. Μέσα σε αυτή τοποθετείς το μεσαίο με τα υλικά σου και σφραγίζεις καλά.
Ξεκινάς να κουνάς τη σακούλα για περίπου 10 με 15 λεπτά έως ότου παγώσει το γάλα. Από χέρι σε χέρι, τη γυρνάς, την ανακατεύεις, πάντα με απαλές κινήσεις, μην την χτυπάς, έτσι ώστε και το μείγμα να αναδεύεται μέσα στο σακουλάκι αλλά και να παγώνει ομοιόμορφα... Θα ήταν μια καλή ιδέα καθ' όλη τη διάρκεια να φοράς γάντια για να μη μουδιάσουν τα χέρια σου!

Βγάλε το σακουλάκι με το παγωμένο πλέον γάλα, άνοιξε και μοίρασέ το σε μπολάκια. Διακοσμείς με την χρωματιστή τρούφα ή ό,τι άλλο εξάπτει τη γευστική σου φαντασία.

Παγωτό
© Sebastian Coman Photography on Unsplash

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.