- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
6 κανάλια στο YouTube που θα σου μάθουν να μαγειρεύεις (δωρεάν)
Βίντεο με βασικές τεχνικές και αγαπημένα φαγητά σε περιμένουν
![christiperri.jpg christiperri.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/christiperri.jpg)
![bon_appetit.jpg bon_appetit.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/04/22/bon_appetit.jpg)
Mένουμε Σπίτι: 6 κανάλια στο YouTube για να μάθεις να μαγειρεύεις δωρεάν
Η καραντίνα έχει εδώ και καιρό αποκαλύψει τις μόδες της: όλοι ψήνουν, μαγειρεύουν, πίνουν dalgona coffee και βλέπουν Tiger King. Οι πιο μερακλήδες foodies ασχολούνται με περίπλοκες και φωτογενείς συνταγές, δημοσιεύοντας το τελικό αποτέλεσμα στα social media τους, ενώ οι λιγότερο έμπειροι χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για δοκιμές και πειράματα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να είσαι παντελώς άσχετος από θέματα κουζίνας, να δυσκολεύεσαι με τα βασικά και αγχώνεσαι όταν πιάνεις κουτάλες και σπάτουλες. Για αυτό όμως υπάρχει το ίντερνετ!
Σε περίπτωση που επιθυμείς να εξελίξεις έστω και λίγο τις μαγειρικές σου ικανότητες και να μάθεις βασικές τεχνικές που θα σε απελευθερώσουν από την ανάγκη των delivery (ή του τάπερ της μαμάς), είμαστε εδώ για εσένα. Ιδού έξι προτάσεις καναλιών στο YouTube που θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις τον σεφ που βρίσκεται μέσα σου. Ή τέλος πάντων θα σε μάθουν πώς βράζεις σωστά το αβγό.
Υou Suck at Cooking
Ένας τίτλος, μία μεγάλη αλήθεια. Το συγκεκριμένο κανάλι υποθέτει πως έχεις άγρια μεσάνυχτα σε ό,τι έχει σχέση με τη μαγειρική και σε βοηθάει παρέχοντας απλές συνταγές και σαφείς οδηγίες για να βελτιωθείς. Θα μάθεις να δημιουργείς πεντανόστιμα αλλά και εύκολα πιάτα μέχρι να αισθανθείς άνετος να προχωρήσεις σε κάτι πιο απαιτητικό. Προσωπικά, με έμαθε να ψήνω σωστά μπισκότα.
Food Wishes
O chef John είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο YouTube και δεν χωράει debate αυτή η δήλωση. Η φωνή του και μόνο σου δημιουργεί εύθυμη διάθεση ενώ οι συνταγές του όχι μόνο περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο, αλλά καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα από διαφορετικές κουζίνες, κουλτούρες και βασικά υλικά. Ένας παράδεισος για κάθε φιλόδοξο ερασιτέχνη μάγειρα.
Bon Appetit
Ξεκίνησε σαν online περιοδικό για foodies και κατέληξε σε μία από τις πιο δημοφιλείς βίντεο-κοινότητες του διαδικτύου. Το Bon Appetit αποτελείται από μία μεγάλη ομάδα νέων σεφ, οι οποίοι είναι όλοι αξιαγάπητοι και έχουν καταφέρει να κερδίσουν ένα τεράστιο κοινό που μεγαλώνει συνεχώς. Εδώ θα βρεις καινούργιες συνταγές και έξυπνα τρικ για να τις πετύχεις αλλά ταυτόχρονα θα παρακολουθήσεις τις περιπέτειες της ομάδας ενώ προσπαθεί να ολοκληρώσει challenges όπως το να φτιάξει μπισκότα Oreo απο την αρχή.
Preacher Lawson
Kαι θα σε μάθει να χειρίζεσαι καλά τον εαυτό σου στην κουζίνα και θα περάσεις και καλά. Ο Preacher Lawson είναι κωμικός (και ένας κούκλος) και στο κανάλι του μπορείς να βρεις απλές συνταγές και συμβουλές για νόστιμα δημιουργήματα. Είναι ιδανικός για τους vegan της παρέας και όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η πιο καλή ανακάλυψη που θα κάνεις σήμερα.
Νew York Times Cooking
Χρειάζεται να πληρώσεις συνδρομή για να έχεις πρόσβαση στις συνταγές των New York Times, όμως ευτυχώς για εμάς τους απένταρους υπάρχει το εντελώς δωρεάν κανάλι στο YouTube τους. Εδώ θα βρεις κλασικές και αγαπημένες συνταγές αλλά και τα τελευταία trends, με βίντεο που παρέχουν αναλυτικές οδηγίες και προσφέρουν παραλλαγές στα συστατικά, σε περίπτωση που έχεις ξεμείνει από κάτι στη λίστα. Θα δεις επίσης να εμφανίζονται γνωστές φυσιογνωμίες του μαγειρικού κόσμου, όπως ο celebrity chef
Antoni Porowski από το Queer Eye.
Binging with Babish
To βασικό concept του συγκεκριμένου καναλιού είναι να μαγειρεύει διάσημα φαγητά από ταινίες και σειρές και είναι απίστευτα απολαυστικό μέσα στην pop τσαχπινιά του. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ακούγεται δύσκολο, να ξέρεις πως τα βίντεο του σεφ Andrew Rea είναι γεμάτα από χρήσιμες συμβουλές και μαγειρικές πληροφορίες. Για παράδειγμα το επεισόδιο που δημιουργεί την Carbonara της σειράς Master of None περιγράφει τέλεια πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικά μακαρόνια. Επίσης το κανάλι φιλοξενεί τη σειρά Basics with Babish, όπου ο ίδιος αναλύει βασικές αρχές της μαγειρικής που θα σου χρησιμεύσουν για την υπόλοιπη ζωή σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.