- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
6 κανάλια στο YouTube που θα σου μάθουν να μαγειρεύεις (δωρεάν)
Βίντεο με βασικές τεχνικές και αγαπημένα φαγητά σε περιμένουν
Mένουμε Σπίτι: 6 κανάλια στο YouTube για να μάθεις να μαγειρεύεις δωρεάν
Η καραντίνα έχει εδώ και καιρό αποκαλύψει τις μόδες της: όλοι ψήνουν, μαγειρεύουν, πίνουν dalgona coffee και βλέπουν Tiger King. Οι πιο μερακλήδες foodies ασχολούνται με περίπλοκες και φωτογενείς συνταγές, δημοσιεύοντας το τελικό αποτέλεσμα στα social media τους, ενώ οι λιγότερο έμπειροι χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για δοκιμές και πειράματα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να είσαι παντελώς άσχετος από θέματα κουζίνας, να δυσκολεύεσαι με τα βασικά και αγχώνεσαι όταν πιάνεις κουτάλες και σπάτουλες. Για αυτό όμως υπάρχει το ίντερνετ!
Σε περίπτωση που επιθυμείς να εξελίξεις έστω και λίγο τις μαγειρικές σου ικανότητες και να μάθεις βασικές τεχνικές που θα σε απελευθερώσουν από την ανάγκη των delivery (ή του τάπερ της μαμάς), είμαστε εδώ για εσένα. Ιδού έξι προτάσεις καναλιών στο YouTube που θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις τον σεφ που βρίσκεται μέσα σου. Ή τέλος πάντων θα σε μάθουν πώς βράζεις σωστά το αβγό.
Υou Suck at Cooking
Ένας τίτλος, μία μεγάλη αλήθεια. Το συγκεκριμένο κανάλι υποθέτει πως έχεις άγρια μεσάνυχτα σε ό,τι έχει σχέση με τη μαγειρική και σε βοηθάει παρέχοντας απλές συνταγές και σαφείς οδηγίες για να βελτιωθείς. Θα μάθεις να δημιουργείς πεντανόστιμα αλλά και εύκολα πιάτα μέχρι να αισθανθείς άνετος να προχωρήσεις σε κάτι πιο απαιτητικό. Προσωπικά, με έμαθε να ψήνω σωστά μπισκότα.
Food Wishes
O chef John είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο YouTube και δεν χωράει debate αυτή η δήλωση. Η φωνή του και μόνο σου δημιουργεί εύθυμη διάθεση ενώ οι συνταγές του όχι μόνο περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο, αλλά καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα από διαφορετικές κουζίνες, κουλτούρες και βασικά υλικά. Ένας παράδεισος για κάθε φιλόδοξο ερασιτέχνη μάγειρα.
Bon Appetit
Ξεκίνησε σαν online περιοδικό για foodies και κατέληξε σε μία από τις πιο δημοφιλείς βίντεο-κοινότητες του διαδικτύου. Το Bon Appetit αποτελείται από μία μεγάλη ομάδα νέων σεφ, οι οποίοι είναι όλοι αξιαγάπητοι και έχουν καταφέρει να κερδίσουν ένα τεράστιο κοινό που μεγαλώνει συνεχώς. Εδώ θα βρεις καινούργιες συνταγές και έξυπνα τρικ για να τις πετύχεις αλλά ταυτόχρονα θα παρακολουθήσεις τις περιπέτειες της ομάδας ενώ προσπαθεί να ολοκληρώσει challenges όπως το να φτιάξει μπισκότα Oreo απο την αρχή.
Preacher Lawson
Kαι θα σε μάθει να χειρίζεσαι καλά τον εαυτό σου στην κουζίνα και θα περάσεις και καλά. Ο Preacher Lawson είναι κωμικός (και ένας κούκλος) και στο κανάλι του μπορείς να βρεις απλές συνταγές και συμβουλές για νόστιμα δημιουργήματα. Είναι ιδανικός για τους vegan της παρέας και όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η πιο καλή ανακάλυψη που θα κάνεις σήμερα.
Νew York Times Cooking
Χρειάζεται να πληρώσεις συνδρομή για να έχεις πρόσβαση στις συνταγές των New York Times, όμως ευτυχώς για εμάς τους απένταρους υπάρχει το εντελώς δωρεάν κανάλι στο YouTube τους. Εδώ θα βρεις κλασικές και αγαπημένες συνταγές αλλά και τα τελευταία trends, με βίντεο που παρέχουν αναλυτικές οδηγίες και προσφέρουν παραλλαγές στα συστατικά, σε περίπτωση που έχεις ξεμείνει από κάτι στη λίστα. Θα δεις επίσης να εμφανίζονται γνωστές φυσιογνωμίες του μαγειρικού κόσμου, όπως ο celebrity chef
Antoni Porowski από το Queer Eye.
Binging with Babish
To βασικό concept του συγκεκριμένου καναλιού είναι να μαγειρεύει διάσημα φαγητά από ταινίες και σειρές και είναι απίστευτα απολαυστικό μέσα στην pop τσαχπινιά του. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ακούγεται δύσκολο, να ξέρεις πως τα βίντεο του σεφ Andrew Rea είναι γεμάτα από χρήσιμες συμβουλές και μαγειρικές πληροφορίες. Για παράδειγμα το επεισόδιο που δημιουργεί την Carbonara της σειράς Master of None περιγράφει τέλεια πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικά μακαρόνια. Επίσης το κανάλι φιλοξενεί τη σειρά Basics with Babish, όπου ο ίδιος αναλύει βασικές αρχές της μαγειρικής που θα σου χρησιμεύσουν για την υπόλοιπη ζωή σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.