6 κανάλια στο YouTube που θα σου μάθουν να μαγειρεύεις (δωρεάν)
Βίντεο με βασικές τεχνικές και αγαπημένα φαγητά σε περιμένουν
Mένουμε Σπίτι: 6 κανάλια στο YouTube για να μάθεις να μαγειρεύεις δωρεάν
Η καραντίνα έχει εδώ και καιρό αποκαλύψει τις μόδες της: όλοι ψήνουν, μαγειρεύουν, πίνουν dalgona coffee και βλέπουν Tiger King. Οι πιο μερακλήδες foodies ασχολούνται με περίπλοκες και φωτογενείς συνταγές, δημοσιεύοντας το τελικό αποτέλεσμα στα social media τους, ενώ οι λιγότερο έμπειροι χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για δοκιμές και πειράματα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να είσαι παντελώς άσχετος από θέματα κουζίνας, να δυσκολεύεσαι με τα βασικά και αγχώνεσαι όταν πιάνεις κουτάλες και σπάτουλες. Για αυτό όμως υπάρχει το ίντερνετ!
Σε περίπτωση που επιθυμείς να εξελίξεις έστω και λίγο τις μαγειρικές σου ικανότητες και να μάθεις βασικές τεχνικές που θα σε απελευθερώσουν από την ανάγκη των delivery (ή του τάπερ της μαμάς), είμαστε εδώ για εσένα. Ιδού έξι προτάσεις καναλιών στο YouTube που θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις τον σεφ που βρίσκεται μέσα σου. Ή τέλος πάντων θα σε μάθουν πώς βράζεις σωστά το αβγό.
Υou Suck at Cooking
Ένας τίτλος, μία μεγάλη αλήθεια. Το συγκεκριμένο κανάλι υποθέτει πως έχεις άγρια μεσάνυχτα σε ό,τι έχει σχέση με τη μαγειρική και σε βοηθάει παρέχοντας απλές συνταγές και σαφείς οδηγίες για να βελτιωθείς. Θα μάθεις να δημιουργείς πεντανόστιμα αλλά και εύκολα πιάτα μέχρι να αισθανθείς άνετος να προχωρήσεις σε κάτι πιο απαιτητικό. Προσωπικά, με έμαθε να ψήνω σωστά μπισκότα.
Food Wishes
O chef John είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο YouTube και δεν χωράει debate αυτή η δήλωση. Η φωνή του και μόνο σου δημιουργεί εύθυμη διάθεση ενώ οι συνταγές του όχι μόνο περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο, αλλά καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα από διαφορετικές κουζίνες, κουλτούρες και βασικά υλικά. Ένας παράδεισος για κάθε φιλόδοξο ερασιτέχνη μάγειρα.
Bon Appetit
Ξεκίνησε σαν online περιοδικό για foodies και κατέληξε σε μία από τις πιο δημοφιλείς βίντεο-κοινότητες του διαδικτύου. Το Bon Appetit αποτελείται από μία μεγάλη ομάδα νέων σεφ, οι οποίοι είναι όλοι αξιαγάπητοι και έχουν καταφέρει να κερδίσουν ένα τεράστιο κοινό που μεγαλώνει συνεχώς. Εδώ θα βρεις καινούργιες συνταγές και έξυπνα τρικ για να τις πετύχεις αλλά ταυτόχρονα θα παρακολουθήσεις τις περιπέτειες της ομάδας ενώ προσπαθεί να ολοκληρώσει challenges όπως το να φτιάξει μπισκότα Oreo απο την αρχή.
Preacher Lawson
Kαι θα σε μάθει να χειρίζεσαι καλά τον εαυτό σου στην κουζίνα και θα περάσεις και καλά. Ο Preacher Lawson είναι κωμικός (και ένας κούκλος) και στο κανάλι του μπορείς να βρεις απλές συνταγές και συμβουλές για νόστιμα δημιουργήματα. Είναι ιδανικός για τους vegan της παρέας και όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η πιο καλή ανακάλυψη που θα κάνεις σήμερα.
Νew York Times Cooking
Χρειάζεται να πληρώσεις συνδρομή για να έχεις πρόσβαση στις συνταγές των New York Times, όμως ευτυχώς για εμάς τους απένταρους υπάρχει το εντελώς δωρεάν κανάλι στο YouTube τους. Εδώ θα βρεις κλασικές και αγαπημένες συνταγές αλλά και τα τελευταία trends, με βίντεο που παρέχουν αναλυτικές οδηγίες και προσφέρουν παραλλαγές στα συστατικά, σε περίπτωση που έχεις ξεμείνει από κάτι στη λίστα. Θα δεις επίσης να εμφανίζονται γνωστές φυσιογνωμίες του μαγειρικού κόσμου, όπως ο celebrity chef
Antoni Porowski από το Queer Eye.
Binging with Babish
To βασικό concept του συγκεκριμένου καναλιού είναι να μαγειρεύει διάσημα φαγητά από ταινίες και σειρές και είναι απίστευτα απολαυστικό μέσα στην pop τσαχπινιά του. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ακούγεται δύσκολο, να ξέρεις πως τα βίντεο του σεφ Andrew Rea είναι γεμάτα από χρήσιμες συμβουλές και μαγειρικές πληροφορίες. Για παράδειγμα το επεισόδιο που δημιουργεί την Carbonara της σειράς Master of None περιγράφει τέλεια πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικά μακαρόνια. Επίσης το κανάλι φιλοξενεί τη σειρά Basics with Babish, όπου ο ίδιος αναλύει βασικές αρχές της μαγειρικής που θα σου χρησιμεύσουν για την υπόλοιπη ζωή σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.