Θεματα

Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στο Σύνταγμα

Η Λακωνία και τα προϊόντα της κάνουν στάση στο μετρό

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63893-128484.jpg

Στο μετρό του Συντάγματος, στη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, που γίνεται από χθες και μέχρι αύριο, βρήκαμε εξαιρετικά προϊόντα από την Πελοπόννησο. Μέλι από τοπικούς παραγωγούς, αρτοσκευάσματα, παραδοσιακά γλυκίσματα, αλλαντικά, χειροποίητα σαπούνια, κρασί, ελιές και φυσικά το φημισμένο λάδι. Οι τιμές είναι αρκετά καλές και η ποικιλία μεγάλη.

Συνδυάστε το με μια ηλιόλουστη βόλτα στο κέντρο, μια που ο καιρός είναι καλός ή περάστε από τα 4 εστιατόρια Τζίτζικας και Μέρμηγκας, που με αφορμή αυτή τη γιορτή δημιούργησαν 4 πιάτα εμπνευσμένα από τη Λακωνία: φακοσαλάτα με πέστροφα καπνιστή Ταύγετου(€6), σκορδομακάρονο με φρέσκια ντομάτα, δυόσμο, ελιές και φέτα(€6,5), τάρτα με αλλαντικά Μάνης και πράσα(€6,5), και βιολογικό κοτόπουλο Λακωνίας με χυλόπιτες αρωματισμένο με πορτοκάλι(€8).

info: Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22/03, ενώ λειτουργεί από τις 9 το πρωί, μέχρι και τις 10 το βράδυ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.