Τη δεκαετία του ’60 η Άντα και ο Άλντο Καμπεόλ, ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Le Beccherie» στο Τρεβίζο της Ιταλίας, εμπλουτίζουν το μενού τους μ’ ένα ολοκαίνουργιο και πρωτοποριακό για την εποχή του επιδόρπιο. Φτιαγμένο με παραδοσιακά ιταλικά σαβαγιάρ, τυρί κρέμα μασκαρπόνε, πλούσια γεύση καφέ και από πάνω σκόνη κακάο το ονομάζουν tiramisu. Στα ιταλικά σημαίνει 'σήκωσέ με', καθώς είναι ελαφρύ στη γεύση και στη χώνεψη. Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά το εστιατόριο, το οποίο έφερε το τιραμισού στον κόσμο πρόκειται να κλείσει τις πόρτες του στις 30 Μαρτίου λόγω της σημαντικής μείωσης πελατών, που έχει υποστεί.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη η συνεχής πτώση του τζίρου οφείλεται στην έλλειψη τουρισμού και στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών μετά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2007.«Υπάρχει μια πτώση», όπως δήλωνει ο ίδιος. «Έχουμε χάσει πια τον πολιτικό κόσμο και τα δημόσια πρόσωπα». Ενώ συμπληρώνει πως αυτή η κατάσταση είναι πολύ θλιβερή καθώς αυτό το μέρος ιδρύθηκε από τον παππού του.
Πέρσι το Σεπτέμβρη το Τρεβιζό ζήτησε να χαρακτηριστεί επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η γενέτειρα του Τιραμισού και να αναγνωριστεί το γλυκό ως παραδοσιακή σπεσιαλιτέ του τόπου όπως συμβαίνει και στη Γαλλία με τη σαμπάνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.