Θεματα

Μένεις σπίτι και μαγειρεύεις υπέροχα Vol 2

Οι αναγνώστες της ATHENS VOICE μαγειρεύουν και μας στέλνουν φωτογραφίες που μας ανοίγουν (κι άλλο) την όρεξη

62222-137653.jpg
A.V. Team
14’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μοσχαράκι bourguignon
Φωτογραφία: alx.antoniadis/ Instagram

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν οι αναγνώστες της ATHENS VOICE με hashtag #tastevoice

Πριν λίγες μέρες ανεβάσαμε ένα άρθρο με φωτογραφίες που μας στείλατε στο Instagram (μπορείτε να το δείτε εδώ). Φωτογραφίες από όλα τα λαχταριστά, περίεργα, ιδιαίτερα, απλά, σύνθετα, καθημερινά που φτιάχνετε (κι εμείς μαζί σας) αυτές τις μέρες στις κουζίνες σας: χειροποίητο ψωμί και πίτες με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, μπισκότα και pancakes, κέικ και βελούδινες μους, σπιτικές πίτσες, τάρτες και πεϊνιρλί, όλα τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας και μερικά ακόμα, δικής σας έμπνευσης. Την προηγούμενη εβδομάδα τα μαγειρέματα συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό και ο λογαριασμός μας στο Instagram γέμισε ξανά χρώμα, γεύση και καινούργιες ιδέες. Τόσες πολλές ήταν οι φωτογραφίες και τόσο λαχταριστά τα πιάτα, που το δεύτερο άρθρο με όλες τις καινούργιες σας δημιουργίες είναι γεγονός! Και θα το κάνουμε κάθε εβδομάδα μια και η όρεξη αλλα και η έμπνευση όλων μας δεν έχουν τελειωμό. Αν θέλεις και εσύ να δεις τη φωτογραφία σου δημοσιευμένη στο site της Athens Voice, ακολούθα την @tastevoice στο Instagram και κάνε μας tag στο πιάτο που μαγείρεψες σήμερα!

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Αλλά το φαγητό έχει πάντα το δικό του τρόπο να μας φέρνει πιο κοντά. Είτε καθόμαστε όλοι γύρω από ένα τραπέζι, είτε μοιραζόμαστε αγαπημένες συνταγές online, το φαγητό είναι επικοινωνία και αυτή την επικοινωνία σήμερα την έχουμε ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ. Συνεχίστε, λοιπόν, να μαγειρεύετε, να μοιράζεστε, να δημιουργείτε. Στο τέλος, όλα θα πάνε καλά. Κι αν όχι, τουλάχιστον θα μας μείνουν οι συνταγές…

1. Φραουλένια τάρτα με τρίμμα λευκής σοκολάτας από τη mrsolivespoon:

2. Cheesecake με φιστικοβούτυρο από τον gabnikolaidis:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Έχω κάνει άπειρες συνταγές για #Cheesecake! Μια όμως είναι η πλέον αγαπημένη μου ❤️ #Τσιζκέικ με #φιστικοβούτυρο ? Η απόλυτη συνταγή για μουντές ημέρες όπως η σημερινή! Η συνταγή θέλει λιγότερο από15 λεπτά για να γίνει! Απλά χτυπάς στο blender τα υλικά της βάσης και σε ένα μπολ ανακατεύεις τα υλικά της κρέμας! Παγώνεις στο ψυγείο και έτοιμο ❤️ Δες τη συνταγή βήμα βήμα στα stories μου και διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . pic by @photobird95 #peanutbuttercheesecake #peanutbutter #greekfoodblogger #greekvegan #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

3. «Μαγικό» γάλα με κουρκουμά και μπαχαρικά από το threpsisnutrition:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨#moonmilk bliss✨ Γιατί τις μέρες αυτές? χρειάζεσαι κάτι να σε ηρεμήσει, και παράλληλα να ενισχύσει την λειτουργία του ανοσοποιητικού σου! ?Η κουρκουμίνη, ουσία που περιέχεται στον κουρκουμά, έχει ισχυρή αντιικη, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση! Η συνταγή για αυτό το "μαγικό" γάλα με κουρκουμά και μπαχαρικά που του χαρίζουν υπέροχο άρωμα, σε περιμένει στο link του bio, καθώς και στα highlights των stories! ?? #keepcalm #staysafe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ioanna Mandilari | Dietitian (@threpsisnutrition) στις

4. Μοσχαράκι Bourguignon από τον alx.antoniadis:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cookin n shootin a recipe by master @alextsiotinis @rolling_stoves - = boeuf bourguignon = - #τηνείδαμάγειρας #tastevoice

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Antoniadis (@alx.antoniadis) στις

5. Βραστό από το ___eatme___:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#μένουμε_σπίτι και μας φροντίζουμε. Βάλσαμο για όσους αναρρώνουν και όχι μόνο. Βραστό, που το λέει και η μαμά σου. Μοσχαράκι, σέλινο, καρότο, πατάτες, αυγοκομένη σούπα βάλσαμο τελικά για όλη την οικογένεια! ? Συνταγή ?bio Δύναμη, αισιοδοξία και πειθαρχεία για να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι εδώ ? ɢʀᴇᴇᴋ ʙᴇᴇғ sᴏᴜᴘ ᴡɪᴛʜ ᴇɢɢ-ʟᴇᴍᴏɴ sᴀᴜᴄᴇ, ᴘᴏᴛᴀᴛᴏᴇs, ᴄᴇʟᴇʀʏ, ᴄᴀʀʀᴏᴛs! sɪᴍᴘʟᴇ ᴀɴᴅ sᴏ ᴅᴇʟɪᴄɪᴏᴜs ғᴏʀ ᴛʜᴇ ᴡɪɴᴛᴇʀ ᴅᴀʏs ᴏʀ ᴛᴏ ʙᴇᴀᴛ ʏᴏᴜʀ ᴄᴏʟᴅ! ??sᴛᴀʏ ʜᴏᴍᴇ ᴀɴᴅ sᴛᴀʏ sᴀғᴇ ɢᴜʏs! ʀᴇᴄɪᴘᴇ ?bio . . . . . . . . . . #beefsoup #beef #EatMe #EatMeLunch#foodphotography #greekfood #onthetable #eeeeeats #eattheworld #beautifulcuisines #heresmyfood #foodandwine #huffposttaste #gloobyfood #tastingtable #foodstagram #thekitchn #buzzfeast #sharefood #halfbakedharvest #lifeandthyme #instafood #tastespotting #feedfeed #thebakefeed #foodblogfeed #f52grams #athomewithEatme #stayhome

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ʀᴏʜ ᴄᴏɴᴛᴏᴜ (@______eatme______) στις

6. Γιουβαρλάκια αυγολέμονο από το flavourfull:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

||Κι όσο ο καιρός είναι ακόμα κρύος,προλαβαίνουμε να φάμε μια απολαυστική ζεστή σουπίτσα.Γιουβαρλάκια αυγολέμονο,με λεμονάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι παρέα με μπόλικη φέτα και ψωμάκι. • #soup #meatballssoup #eggs #lemon #rice # feta #lunch #comfortfood #food #foodphotography #foodstyling #foodinspiration #photooftheday #tastevoice #gastronomos #olivemagazine #thekitchn #foodblogfeed #hautecuisines #f52grams #thecookfeed #homemade #foodforlife #foodfluffer #feedfeed #heresmyfood #foodoftheday #cookscountry

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Recipes bursting with flavour! (@flavourfull_) στις

7. Τσουρέκι της μαμάς από την tetisflakes:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*ελληνικά παρακάτω* Good morning my little sunshines! This is my recipe for the most aromatic, fluffy and stringy Greek tsoureki you have ever baked. If you haven’t taste it yet there is your chance. Do you have any unknown word by now? Yeah, I know. Tsoureki. Well tsoureki is a sweet holiday bread made with flour, milk, butter and sugar and commonly seasoned with orange zest, mastic or mahlab. This year Easter will be very different for all of us. For instance we will not go to my hometown Florina, where we spend these days every year. But let’s not talk about what we will lose, after all, since we are not talking about human losses, we are lucky. But what I certainly couldn’t miss was my mom’s tsoureki. No tsoureki is like this. And today I am sharing the recipe and tips with you. You can find the link in bio. Καλημέρα μικρές μου ηλιαχτίδες! Φέτος το Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό για όλους μας. Εμείς για παράδειγμα δε θα πάμε στην αγαπημένη μου πόλη τη Φλώρινα, όπου κάθε χρονιά περνάμε αυτές τις μέρες. Αλλά ας μη μιλάμε για αυτά που θα χάσουμε, άλλωστε αφού δε μιλάμε για ανθρώπινες απώλειες είμαστε τυχεροί. Αυτό που σίγουρα όμως δεν μπορούσα να χάσω ήταν τα τσουρέκια της μαμάς μου. Κανένα δεν είναι σαν αυτά. Γιατί; Γιατί είναι τα πιο μυρωδάτα, αφράτα και κορδονάτα τσουρέκια που έχεις κάνει ποτέ σου. Τι λες λοιπόν, θα με εμπιστευτείς φέτος το Πάσχα; Αν ναι θα βρεις τη συνταγή και όλες τις απαραίτητες συμβουλές στο προφίλ! • • • • • • • • • • • • • • • • #livethelittlethings #mycommontable #saver #still_life_gallery #foodandwine #f52grams #feedfeed @thefeedfeed #foodstylist #verilymoment #theartofslowliving #onthetable #lifeandthyme #beautifulcuisines #provenciallife @foodblogfeed #foodblogfeed #thatauthenticfeeling #aquietstyle #gatheringslikethese #rslove #buzzfeedfood #theartofslowliving #simplepleasures #huffposttaste #thechalkboardeats #eattheworld #hautecuisines #foodblog #tetisflakes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Teti | Food blogger (@tetisflakes) στις

8. Πρασόρυζο με άγριο ρύζι από το cookingtogetherblog:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σήμερα τρώμε φτωχικά αλλά πεντανόστιμα μιας και τα πράσα είναι τόσο γλυκά και τρυφερά που μας αποζημιώνουν ? _________________________________ Πρασόρυζο με άγριο ρύζι φανταστικό, γλυκό σαν μέλι! ▪️ ▪️συνταγή στο blog ▪️ #foodaddict#foodandwine#foodstyling#foodstyle#foodie#foodblog#food52#f52grams#foodblogeats#foodstagram#foodblogger#foodlover#foodvsco#foodnetwork#foodphotography#foodphotography#vegan#glutenfree#tastevoice#foodporn#lifo#athensvoice#todayfood#greekfood#greekfoodblogger#foodvsco

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη COOKINGTOGETHER (@cookingtogetherblog) στις

9. Νηστίσιμα Cinammon Rolls από τον the_coook:

10. Χειροποίητο ψωμί με προζύμι από τη roulita_ho:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πες αλήθεια, δεν θα ήθελες να απολαμβάνεις καθημερινά ένα σπιτικό προζυμένιο ψωμί, με αυτό το αξεπέραστο άρωμα του να κατακλύζει το σπίτι, καθώς το βγάζεις απ'τον φούρνο!! Ναι, ακριβώς αυτό θέλεις, γι αυτό μην περιμένεις, ζυμωσε τώρα, απόλαυσε και θυμήσου όταν στα έλεγα!! Το δικό μου, με αναμονή σχεδόν 16 ωρών κ συνδυασμό 2 αλεύρων, λευκού κ ολικής, ζυμωθηκε στο χέρι, ψήθηκε στην γάστρα και είναι ότι καλύτερο έχω φτιάξει!! ?@gerebakanis #homemade #bread #lovebaking #bakefeed #bakery #brot #pane #pain #pan #ekmek #foodstyling #foodphotography #darkfoodphotography #foodstagram #tastevoice #lifokitchen #still_life_gallery #hautecuisines #saveurmag #foodartblog #thefeedfeed #f52grams #thecookfeed @tastevoice @saveurmag @foodartblog @hautescuisines @still_life_gallery_ @still_life_mood

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roula Hombi (@roulita_ho) στις

11. Burger με χειροποίητο ψωμάκι από την conna_k:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τα χθεσινά ψωμάκια γίνανε σημερινά burgers?! #burgers#cheddar#onions#picklesauce#burgerlovers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Constantina Koutsogianni (@conna_k) στις

12. Gallete από το cookbloggr:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όπως έχετε καταλάβει έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ζύμη γενικότερα !!! Λατρεύω την διαδικασία του ζυμώματος είναι ένας τρόπος εκτόνωσης για εμένα αλλά όχι μόνο γι αυτό! Ανάλογα την ζύμη μπορείς να φτιάξεις πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό , σνακ ακόμη κ βραδινό γεύμα !! Για πρωινό σήμερα ετοιμάσαμε gallete με αλλαντικά κ τυριά!!! Το σπίτι μύρισε υπέροχα και ένιωσα τόσο περήφανη που σε ελάχιστο χρόνο έφτιαξα το ιδανικό πρωινό για εμάς ! Η ζύμη δεν χρειάζεται ξεκούραση και περιέχει λίγα υλικά που έχουμε όλοι στο σπιτι μας ! Μπορείτε να τη συνδυάσετε με αλμυρά ή γλυκά υλικά ακόμη κ με φρούτα εποχής !! Περισσότερη φαντασία για να κάνουμε την καθημερινότητά μας μεσα στο σπίτι πιο γευστική ?? #gallete Υλικά για την ζύμη: 100γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις 70γρ καλαμποκάλευρο 1/2 κ.γ αλάτι 1 κ.σ ξίδι 40 ml κρύο νερό 30ml χλιαρό γάλα 45 ml ηλιέλαιο 2 κ.σ βούτυρο κρύο Για την γέμιση: 3 φέτες μπέικον 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή 2κ.σ κρέμα γάλακτος Πιπέρι 1 αυγό 150 γρ τριμμένα τυρια Εκτέλεση: Σε μπολ βαζουμε τα αλευρι με το καλαμποκάλευρο και το βουτυρο κ τα χτυπάμε ! Βάζουμε ολα τα υγρα υλικά μαζί κ σιγά σιγα τα προσθετουμε στο μίγμα ..τελος προσθετουμε το αλάτι . Αν η ζυμη ειναι πολύ υγρή προσθέτουμε λιγο αλευρι για ολες τις χρησεις ακόμη .. αν δν ειναι εύπλαστη προσθετουμε λιγο νερο .. θελουμε μια εύπλαστη ζυμη να μην κολλαει στα χερια μας .. ανοίγουμε μια κυκλική ζυμη σε αλευρωμένο πάγκο .! Την τοποθετούμε σε ταψάκι π εχουμε βουτυρώσει .. ανακατεύουμε την γεμιση εκτός από το αυγό και την τοποθετουμε σχεδον σε ολη την επιφανεια της ζύμης εκτός απο την ακρη π την γυρίζουμε κ την διπλώνουμε .. ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στον αερα για 20 λεπτά ανοίγουμε τον φουρνο σπάμε ενα αυγο απο πανω και την βαζουμε για άλλα 5 λεπτά ! ________________________________________________________ #gallete #food #foodporn #foodie #cook #bake #foodphotography #food52 #f52grams #foodfluffer #stilllife #stilllifegallery #foodstyling #foodvsco #foodfeed #feedthefeed #feedfeed #thefeedfeed #tastevoice #athensvoice #instaeats #f52gram #vsco #blogger #greekblogger #greekfoodblogger #breakfast

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ cookbloggr στις

13. Κοκκινιστό τραχανότο με ξινόγαλο από το mysofras:

14. Σουτζουκάκια με σπιτικό πουρέ πατάτας από τη dimitroulicious:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? Σουτζουκάκια με σπιτικό πουρέ πατάτας ? Πλάθω τον κιμά με ψωμί,1 αυγό,1 κρεμμύδι,2σκ.σκόρδο, πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, κύμινο, δυόσμο, ξύδι και 1 καπάκι ούζο (το δεύτερο το πίνουμε πάντα ?). Τα πλάθω όλα μαζί,αλευρώνω και τηγανίζω. Πλένω το τηγάνι, βάζω λάδι, ρίχνω φρέσκια ντομάτα (ή κονκασε),pumaro, λίγη ζάχαρη και αλάτι. Μόλις η ντομάτα πάρει βράση, ρίχνω τα σουτζουκάκια και τα αφήνω να βράσουν για 15-20' σε μέτρια φωτιά. Για τον πουρέ βράζω 4 πατάτες και όταν είναι έτοιμες βγάζω το πολύ νερό , ρίχνω βούτυρο και τα μπαχαρικά που θέλω(έβαλα αλάτι,πιπέρι και πάπρικα), τυρί τριμμένο και τις λιώνω με το ειδικό εργαλείο. #σουτζουκάκια #soutzoukakia #mashedpotatoes #meat #tomatosauce #greekfood #realfood #recipes #food #foodgram #instafood #cook #cookstagram #homemadecooking #homemadefoods #f52grams #foodphotography #foodstagram #cookingram #my_crazy_kitchen_stories

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Georgakiou (@dimitroulicious) στις

15. Ανάποδη μηλόπιτα από το healthytasteland:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??????? ???? ????? ???? Υπέροχη, λαχταριστή, αρωματική, ανάποδη μηλόπιτα. Όπως ήδη σας έχω ήδη πει σε stories, είναι η αγαπημένη μου μηλόπιτα της καταπληκτικής μαμάς μου σε healthier εκδοχή.⁣ ⁣ ⚜️Για τα μήλα:⁣ ・2-3 μήλα ⁣ ・100γρ βούτυρο καρύδας, λιωμένο ⁣ ・1 κ.σ ζάχαρη καρύδας ⁣ ・10γρ καρύδια⁣ ・Κανέλα ⁣ ⁣ ⚜️Για το κέικ:⁣ ・4 αυγά ⁣ ・120γρ ζάχαρη καρύδας ⁣ ・2 κάψουλες βανίλια⁣ ・120γρ φαρίνα ολικής άλεσης⁣ ・1 κ.γ baking powder ⁣ ⁣ 1️⃣Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. (Όσο πιο παχιές τις κόψουμε τόσο πιο τραγανά θα μείνουν τα μήλα μας)⁣ 2️⃣ Σε ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 25εκ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού. Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τα τοιχώματα με λίγο από το βούτυρο.⁣ 3️⃣ Πασπαλίζουμε τη 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε τις φέτες μήλου τη μια δίπλα στην άλλη χωρίς να επικαλύπτονται.⁣ 4️⃣ Σπάμε τα καρύδια με το χέρι σε κομματάκια και τα βάζουμε στα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.⁣ 5️⃣ Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καρύδας με ένα μίξερ χειρός ή στο μίξερ μας για 5-10’ μέχρι να αφρατέψουν. (Δηλαδή μέχρι να γίνουν ένα σχετικά πηχτός χυλός)⁣ 6️⃣ Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες, τη φαρίνα, το baking και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.⁣ 7️⃣ Περιχύνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 30-35’ λεπτά.⁣ 8️⃣ Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, με ένα ίσιο μαχαίρι (χωρίς δοντάκια) ξεκολλάμε το κέικ μας από τα τοιχώματα, βάζουμε μια πιατέλα, αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά το ταψάκι.⁣ ⁣ ????? ????:⁣ •Ο χρόνος ψησίματος που σου δίνω είναι για το συγκεκριμένο ταψί. Αν χρησιμοποιήσεις άλλο μέγεθος, ενδεχομένως να αλλάξει και ο χρόνος ψησίματος.⁣ •Για να δεις αν το κέικ σου είναι έτοιμο, κάρφωσε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.⁣

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Healthy Tasty Recipes?By Maria (@healthytasteland) στις

16. Λαχανοντολμάδες από το pandoraskitchen.gr:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αυτές τις μέρες που έχουμε κλειστεί σπίτι έχω φτιάξει ολα τα "χρονοβόρα" φαγητά που λόγο δουλειάς δεν προλάβαινα να φτιάξω. Ένα από αυτά είναι και οι αγαπημένοι μου λαχανοντολμάδες. Λαχταριστές μπουκίτσες απόλαυσης θα τους ονόμαζα αλλιώς...❣ Μήπως θέλουμε την συνταγή? #pandora_cooking #pandoraskitchen #foodstyling #foodblogger #foodblog #foodphotography #greekbloggers #tastevoice

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PanDora?Food blogger?Food blog (@pandoraskitchen.gr) στις

17. Ταχινοπιτάκια από τη nikis_food:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ταχινοπιτακια της Νίκης♥️ Συνταγή ? . 100 γρ. λάδι . 80 γρ. βούτυρο φρέσκο(λιωμένο χλιαρό) . 3.κ.σ ταχίνι με μέλι . 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου. 100 γρ. ζάχαρη . .500 γρ. νερό χλιαρό .1 φακελάκι μαγιά. .Έξτρα ταχίνι για το γέμισμα.. Εκτέλεση. Σε ενα μπολ ρίχνουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ταχίνι και αφού ενωθούν όλα .. ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει από το χέρι ..δεν θέλουμε σβηχτει ζύμη. Ξεκουράζεται για μια ώρα τουλάχιστον σε ζεστό μέρος. Όταν η ζύμη φουσκώσει, παίρνουμε λίγο και πλάθουμε μακρόστενες λωρίδες. Τις πιέζουμε για να ανοίξουν λίγο.Με ένα κουταλάκι απλώνουμε ταχίνι στην κάθε λωρίδα και κλείνουμε.. Τυλίγουμε λωρίδες σε σχήμα σαλιγκαριού κα τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Πριν το ψήσιμο, με ένα πινέλο, απλώνουμε λίγο χτυπημένο αυγό και πασπαλιζουνε με σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν..Θα ρίχνετε μια ματιά στο φούρνο σας .. Αφήστε τα να κρυώσουν και λουστε τα με ζάχαρη άχνη και ταχίνι ? Ταιριάζουν τέλεια με το καφέ και το τσάι ? Καλή επιτυχία ♥️ ινσταφιλοιμου . #foodporn #food52 #taxini#tastevoice #live #tasty #myrecipe #blogger #food

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℕ????_???? ? (@nikis_food) στις

18. Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες από το forthetaste_ofit:

19. Χορτοτηγανίτες από τη marysgramm:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα... Σήμερα έφτιαξα αφράτες , μυρωδάτες και πεντανόστιμες χορτοτηγανίτες .. τσέκαρε συνταγή ?? • • Υλικά για τις χορτοτηγανίτες • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1 φακελάκι μαγιά • 250 γρ χλιαρό νερό •1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο •1 κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι •Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα : : Εκτέλεση Βάλτε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ, προσοχή το αλάτι μακριά από την μαγιά. Ανακατέψτε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. (Αν δεν έχετε μίξερ, ένα καλό ζύμωμα με τα χέρια. ) Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί( σκεπασμένη με μια πετσέτα) για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Φτιαξτε την γέμιση της αρεσκείας σας, εγώ ήθελα με χόρτα και φέτα ( γέμιση τύπου σπανακοτυρόπιτα). Όταν γίνει το ζυμάρι ανοίξτε με τα δάχτυλα σας την ζύμη ( μέγεθος παλάμης) βάλτε την γέμιση και κλείστε τα καλά, να γίνει ένα μικρό μπαλάκι.. τηγανίστε σε μέτρια φωτιά και όταν πάρουν χρώμα τα βγάζετε σε πιάτο που πρώτα έχετε βάλει χαρτί κουζίνας. Καταναλώστε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.. αν περισσέψουν σε σακουλάκι τροφίμων και κατάψυξη. Βγαίνουν περίπου 15 με 20 χορτοτηγανήτες . #homemade #pies #spanakopita #hortopita #homecooking #simple #easy #inmykitchen #madebyme #myrecipe #foodphoto #foods #mood #morning #vibes #greekfood #traditional #fresh #skg #blogger #food #marysgramm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Tsiakalou ??? (@marysgramm) στις

20. Vegan Banana bread με καρύδα και χωρίς ζάχαρη από την Carolina_doriti:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sugar free, vegan Coconut & Banana Bread to start one more day #athome ? ? #testingrecipes #newrecipes #lockdown Συνταγή / Recipe Στεγνά υλικά / dry ingredients ?250 gr αλεύρι / flour ?100 gr αλεύρι αμυγδάλου ?120 γρ ζάχαρη καρύδας / coconut sugar ?1 1/2 (κουτ. γλ.) baking soda ?1tsp (κουτ. γλ.) baking powder ? 1/2 tsp (κουτ. γλ.) κανέλλα / cinnamon ?1/2 tsp (κουτ. γλ.) βανίλια / vanilla 1/2 tsp (κουτ. γλ.) ginger ?1/4 tsp (κουτ. γλ.) αλάτι ?100 γρ τριμμένη καρύδα / shredded coconut Υγρά υλικα/ wet ingredients ?60 ml λάδ ας λιωμένο / melted coconut oil (μπορεί να αντικατασταθεί κ με ελαιόλαδο ή άλλο λάδι, αν δεν έχετε) ?2 ώριμες μπανάνες / ripe bananas ?2 κουτ. σούπας τριμμένος λιναρόσπορος ανακατεμένος με 6 κουτ. σούπας ζεστό νερό / 2 tablespoons ground flaxseeds mixed in 6 tablespoons warm water ?60 ml κρέμα καρύδας / coconut cream Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα «στεγνά υλικά». Σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ λιώνουμε με πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουνε τα υπόλοιπα «υγρά υλικα» ενώ ανακατεύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουνε τα στεγνά υλικα στα υγρά ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Δεν ανακατεύουμε παρά πολύ έντονα ούτε για πολύ γιατι θα χαλάσουμε την υφή. Λαδώνουνε μια φόρμα κέικ. Ψήνουμε στους 180 για σαράντα λεπτά. Βγάζουνε από το φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το επιστρέφουμε γι ακόμη 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Preheat oven to 180 C Blend dry ingredients in a bowl. In a second, larger bowl mash the bananas and mix with all wet ingredients. Slowly add the dry ingredients to the wet ingredients while stirring gently with a spoon. Grease a cake tin and pour in. Bake for 40 mins remove cover with foil, and bake for another 20 minutes. Allow to cool before you cut. . . . . . #healthy #recipes #yummy #nomnom #eat #eater #eatstagram #bake #picoftheday #bananabread #healthy #vegan #sugarfree #recipedeveloper #coronadays

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carolina Doriti (@carolina_doriti) στις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.