Τι είναι το dalgona coffee που φτιάχνουν όλοι στην καραντίνα;
Το ρόφημα που έχει γίνει ανάρπαστο όσο μένουμε σπίτι
Dalgona coffee: η μόδα της καραντίνας και πώς θα την φτιάξεις
Όσο η εποχή απαιτεί να μείνουμε στο σπίτι για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου COVID-19, τόσο περισσότερο χαζεύουμε βιντεάκια με συνταγές και φαγητά στο διαδίκτυο. Άλλοι είναι αρκετά προκομμένοι και μαγειρεύουν ό,τι τους προκαλέσει ενδιαφέρον, ενώ άλλοι απλώς παραμένουν ξαπλωμένοι στον καναπέ τους και πατάνε like με σε εικονικά γλυκά, brunches και λαχταριστά βραδινά. Οι μόδες της καραντίνας στο φαγητό είναι πολλές και διάφορες: το banana bread δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι, αρκετοί είναι όσοι δοκιμάζουν την τύχη τους με ψωμιά άλλων ειδών, τα μακαρόνια δίνουν και παίρνουν και οι fit της παρέας ακόμα προσπαθούν να φτιάχνουν smoothies και ομελέτες διαίτης. Ένα από τα trends που έχει πάρει φωτιά στα social media είναι και ο καφές Dalgona, ένα ρόφημα που φαίνεται λαχταριστό και υπόσχεται πως θα αντικαταστήσει τη βόλτα στην αγαπημένη σου καφετέρια μέχρι να υπάρξει λήξη συναγερμού. Είναι φωτογενές, ακούγεται εύκολο στην προετοιμασία του και τα υλικά που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις μάλλον υπάρχουν ήδη στην κουζίνα.
Το dalgona coffee πήρε το όνομά του από μία δημοφιλή street κορεάτικη καφετέρια και αποτελεί την νέα τρέλα του Instagram και του TikTok. Ενώ όμως οι περισσότεροι φαίνεται να το γνωρίζουμε για πρώτη φορά, η τεχνική του ροφήματος (δηλαδή το να "χτυπάς" τον καφέ μέχρι να προκύψει η αφρώδης υφή) δεν είναι καθόλου καινούργια.
Τι είναι το dalgona coffee
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα India Today, πρόκειται ουσιαστικά για τον καφέ Phenti Hui, με τη μόνη διαφορά πως όταν φτιάχνεις Phenti Hui προσθέτεις το γάλα πάνω από το αφρώδες μείγμα ενώ στο dalgona coffee το μείγμα τοποθετείται πάνω από το γάλα. Η μόδα των ημερών όμως ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε παγκοσμίως όσο οι χώρες ξεκίνησαν να μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Bettina Makalintal, η φράση Dalgona Coffee ήταν ανύπαρκτη στις μηχανές αναζήτησης μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, όποτε και σημειώθηκε η πρώτη μικρή κίνηση. Από τότε η συνταγή άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής, με χιλιάδες βίντεο στο YouTube να δίνουν οδηγίες για το πώς μπορείς να φτιάξεις και εσύ το νόστιμο ποτό της καραντίνας.
Η κορεάτισα YouTuber 자도르J'adore αυτή τη στιγμή έχει τη συνταγή με τα περισσότερα views στην πλατφόρμα (πάνω από εννιά εκατομμύρια), ενώ το hashtag #dalgonacoffee συγκεντρώνει πάνω από εκατό εκατομμύρια κλικ στο TikTok και εκατόν εξήντα χιλιάδες original δημοσιεύσεις στο instagram.
Πώς μπορείς να το φτιάξεις το dalgona coffee
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της συνταγής, όμως στην πιο απλή εκδοχή του το dalgona coffee αποτελείται από ίσες δόσεις στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και καυτού νερού. Για μία μερίδα, χρησιμοποίησε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το καθένα. Στη συνέχεια χρειάζεται να χτυπήσεις τα τρία συστατικά σου. Τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ ή μία μεγάλη κούπα και ξεκίνα να χτυπάς, με μίξερ ή με το χέρι. Το μείγμα σου σιγά-σιγά θα γίνει παχύρρευστο και πιο ανοιχτό σε χρώμα. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να αποχτήσει υφή που θυμίζει σαντιγί. Bάλε ένα γάλα της αρεσκείας σου σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε από πάνω τον καφέ-σαντιγί που μόλις έφτιαξες. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ βγάλε φωτογραφία το αριστούργημά σου για να το δημοσιεύσεις στους λογαριασμούς σου. Τζάμπα χτυπούσες τόση ώρα;
Κάνε tag και το instagam της Taste Voice έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να θαυμάσουμε τη δημιουργία σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.