Είναι πολύ ευχάριστο που κρίση-ξεκρίση, τα ελληνικά εστιατόρια δεν κατέθεσαν τα όπλα και η υψηλή μαγειρική συνεχίζει καλά να κρατεί. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν τα οκτώ στο σύνολό τους αστέρια Michelin, που δόθηκαν σε έξι ελληνικά εστιατόρια. Αδιαμφισβήτητα υψηλή διάκριση για την ελληνική γαστρονομία.
Στην κορυφή πάντα και πάλι η Σπονδή που για έκτη χρονιά διατηρεί τα δύο της αστέρια και το Funky Gourmet των Νίκου Ρούσσου και Γεωργιάννας Χειλιαδάκη, που φέτος κέρδισε και δεύτερο αστέρι. Άλλα τέσσερα αστέρια μοιράστηκαν στα εστιατόρια «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου (να θυμίσουμε ότι είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ που κατέκτησε το τιμητικό αστέρι), «Hytra» και «Γαλάζια Hytra» με σεφ τον εξαιρετικά ταλαντούχο Νίκο Καραθάνο και στο «Botrini’ s», του Έκτορα Μποτρίνι το οποίο αστερο-φορήθηκε για πρώτη φορά (ενώ μόλις μια εβδομάδα πριν είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στους Χρυσούς Σκούφους του Αθηνοράματος).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.