Είναι πολύ ευχάριστο που κρίση-ξεκρίση, τα ελληνικά εστιατόρια δεν κατέθεσαν τα όπλα και η υψηλή μαγειρική συνεχίζει καλά να κρατεί. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν τα οκτώ στο σύνολό τους αστέρια Michelin, που δόθηκαν σε έξι ελληνικά εστιατόρια. Αδιαμφισβήτητα υψηλή διάκριση για την ελληνική γαστρονομία.
Στην κορυφή πάντα και πάλι η Σπονδή που για έκτη χρονιά διατηρεί τα δύο της αστέρια και το Funky Gourmet των Νίκου Ρούσσου και Γεωργιάννας Χειλιαδάκη, που φέτος κέρδισε και δεύτερο αστέρι. Άλλα τέσσερα αστέρια μοιράστηκαν στα εστιατόρια «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου (να θυμίσουμε ότι είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ που κατέκτησε το τιμητικό αστέρι), «Hytra» και «Γαλάζια Hytra» με σεφ τον εξαιρετικά ταλαντούχο Νίκο Καραθάνο και στο «Botrini’ s», του Έκτορα Μποτρίνι το οποίο αστερο-φορήθηκε για πρώτη φορά (ενώ μόλις μια εβδομάδα πριν είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στους Χρυσούς Σκούφους του Αθηνοράματος).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.