- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
![christiperri.jpg christiperri.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/christiperri.jpg)
![tacos_me_tono.jpg tacos_me_tono.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/03/30/tacos_me_tono.jpg)
Μένουμε Σπίτι και εκμεταλλευόμαστε τις κονσέρβες με τόνο σε 10 συνταγές
Όλοι μας έχουμε μερικές κονσέρβες τόνου σε κάποιο ράφι της κουζίνας, οι οποίες συνήθως μαζεύουν σκόνη μέχρι να έρθει η στιγμή που είτε ξεμένουμε από οποιοδήποτε άλλο φαγώσιμο είτε βαριόμαστε τόσο πολύ να μαγειρέψουμε που προτιμάμε να ηρεμίσουμε την πείνα μας με τον πιο εύκολο (και ελαφρώς μίζερο) τρόπο. Κι όμως, δεν είναι απαραίτητο η μοίρα του καημένου τόνου να είναι πάντα αυτή! Αντί να αποτελέσει την έσχατη λύση, μπορεί να μετατραπεί σε βασικό συστατικό για νόστιμα μεσημεριανά και βραδινά, που πλέον έχουμε χρόνο για να δοκιμάσουμε.
Μένουμε σπίτι λοιπόν και διευρύνουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες με συνταγές που συμπεριφέρονται καλύτερα στον τόνο. Το αξίζει κι αυτός ο καημένος!
Casserole με λαχανικά και ζυμαρικά
Ένα πεντανόστιμο γεύμα στην γάστρα, αμερικάνικη εφεύρεση, το οποίο θα πείσει ακόμα και όσους δεν πολυσυμπαθούν την γεύση του τόνου να γεμίσουν το πιάτο τους για παραπάνω από μία φορά. Comfort food από τα λίγα.
Πικάντικα fishcakes
![Spiced Tuna Fishcakes | Gordon Ramsay Spiced Tuna Fishcakes | Gordon Ramsay](/images/1440x810/3/jpg/files/YouTube/aGLpBWGKkZ0.jpg)
Κάθε φορά βάζουμε μία συνταγή του Gordon Ramsey, γιατί ό,τι και να μαγειρέψει ο Gordon Ramsey είναι εγγυημένα καλό. Εδώ φτιάχνει μία απλή συνταγή και προσθέτει καρυκεύματα όπως τσίλι και κόλιαντρο για να της δώσει στοιχεία ασιατικής κουζίνας.
Aβγά γεμιστά
Ή αλλιώς deviled eggs. Η συγκεκριμένη συνταγή, εκτός από γευστική και εύκολη, υπακούει στους κανόνες της δίαιτας Keto επομένως δεν χρειάζεται να αισθανθείς καμία τύψη αν την δοκιμάσεις.
Πατέ
![Pašteta od tune - Tuna Pate Pašteta od tune - Tuna Pate](/images/1440x810/3/jpg/files/YouTube/OrkQNwnawAE.jpg)
Έχεις φάει πατέ τόνου; Είναι νόστιμο, διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό και πηγαίνει τέλεια πάνω από φρυγανισμένο ψωμί.
Mακαρονάδα με τόνο και ντομάτα
![Creamy Tomato Tuna Pasta - Easy Tuna Penne Pasta Recipe Creamy Tomato Tuna Pasta - Easy Tuna Penne Pasta Recipe](/images/1440x810/3/jpg/files/YouTube/q38wEG1FHww.jpg)
Η κρεμώδης γεύση και ο συνδυασμός θαλασσινού και ντομάτας είναι μοναδικός. Θα σου θυμίσει για λίγο καλοκαιράκι. Και είναι και πανεύκολο.
Πιτάκια
Ένα απλούστατο φαγητό που σίγουρα θα εκτιμηθεί από τα μικρότερα μέλη της παρέας και όσους μεγαλύτερους έχουν ιδιαίτερη αγάπη στους υδατάνθρακες (όλοι).
Το απόλυτο σάντουιτς
Προσπάθησε να του αντισταθείς. Όχι, προσπάθησε.
Tέσσερις διαφορετικές σαλάτες
Για τους fit της παρέας που προσέχουν την διατροφή τους ακόμα και στην καραντίνα, έχουμε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους να φτιάξεις απολαυστικές σαλάτες με βασικό συστατικό τον τόνο, οι οποίες θα βοηθήσουν με την δίαιτα. Καλή επιτυχία.
Γεμιστά avocados
Σε προκαλούμε να βρεις κάτι πιο healthy από αυτό.
Tacos
Αφού δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στο Μεξικό, ας το φέρουμε στο πιάτο μας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.