- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
5 γευστικές σειρές στο Netflix που δεν πρέπει να χάσετε
Ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, μαθαίνουμε την τοπική κουζίνα, γεύσεις, street food, χρώματα και κουλτούρα, μέσα από νέες τηλεοπτικές σειρές του Netflix.
![manos_athens_voice_1.jpg manos_athens_voice_1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/manos_athens_voice_1.jpg)
![Ρόι Τσόι και Τζον Φαβρό στο Chef Show Ρόι Τσόι και Τζον Φαβρό στο Chef Show](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/03/25/netflix-chef-show-3.jpg)
Διαλέγουμε 5 γευστικές τηλεοπτικές σειρές του Netflix με θέμα το φαγητό, τη γαστρονομία, την κουλτούρα και τα ταξίδια.
Μένουμε σπίτι και ευκαιρία να δούμε λίγη περισσότερη ποιοτική τηλεόραση, να διαβάσουμε κάποιο βιβλίο που είχαμε αφήσει στη μέση ή να μάθουμε κάποια νέα συνταγή. Αν μπορούμε να συνδυάσουμε όλα αυτά, είναι ότι καλύτερο για να περάσει η καραντίνα πιο εύκολα και να ξαναβρεθούμε σύντομα όλοι, υγιείς και ασφαλείς, εκεί έξω.
![Ο Ντέιβιντ Τσανγκ στο Ugly Delicious Ο Ντέιβιντ Τσανγκ στο Ugly Delicious](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/netflix-dave-chang-ugly-delicious-2.jpg)
Όσοι είσαστε συνδρομητές του δικτύου Netflix θα έχετε προσέξει πόσες καλές και ποιοτικές εκπομπές γύρω από το φαγητό υπάρχουν στο πρόγραμμά του, από ριάλιτι μαγειρικής μέχρι γευστικά-ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ. Ανάμεσα σε πραγματικά δεκάδες επιλογές, διαλέξαμε 5 τηλεοπτικές σειρές του Netflix με επίκεντρο το φαγητό και ελπίζουμε να σας κρατήσουν συντροφιά για το επόμενο διάστημα.
Chef Show
![Chef Show στο Netflix Chef Show στο Netflix](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/netflix-chef-show-1.jpg)
Ο αμερικανός συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός και λάτρης του φαγητού Τζον Φαβρό (βλέπε «Iron Man», «Avengers» κ.α.) και ο σεφ Ρόι Τσόι εξετάζουν το φαγητό μέσα και έξω από την κουζίνα με άλλους καταξιωμένους σεφ και διάσημους φίλους. Η σειρά «Chef Show» είναι η συνέχεια της απολαυστικής κινηματογραφικής ταινίας «Chef!» του 2014, ίσως η πιο feel good ταινία της δεκαετίας. Στην ταινία πρωταγωνιστεί (και σκηνοθετεί) ο Τζον Φαβρό και η ιστορία τον θέλει να παρατάει τη δουλειά του σεφ σε ένα δημοφιλές εστιατόριο στο Λος Άντζελες για να ανοίξει το δικό του food truck. Ο σεφ Ρόι Τσόι επέβλεψε το μενού στην ταινία, ενώ ο ίδιος είναι ένας από τους πρωτοπόρους των food trucks στην Δυτική Ακτή. Μαζί με τον Φαβρό, δημιουργούν μία μοναδική χημεία και δίδυμο. Δύο καλοί φίλοι συζητάνε για φαγητό, συναντάνε ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και μαγειρεύουν. Τι καλύτερο;
Άσχημο, Αλλά Πεντανόστιμο - Ugly Delicious
Ο διάσημος αμερικάνος σεφ Ντέιβιντ Τσανγκ βγαίνει με τους φίλους του προς άγραν της πιο λαχταριστής γεύσης στον κόσμο. Μπορεί το κόνσεπτ να το έχουμε ξαναδεί, κάποιος σεφ ή παρουσιαστής να ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου και να δοκιμάζει τις τοπικές γεύσεις, αλλά το θέμα είναι η εκτέλεση. Στην περίπτωση του σεφ Ντέιβιντ Τσανγκ, θεωρώ ότι είναι ένας από τους πιο προικισμένους, σεμνούς και ακομπλεξάριστους παρουσιαστές που σε κερδίζουν αμέσως. Στην ουσία είναι τηλεοπτικές συζητήσεις γύρω από το φαγητό και την κουλτούρα κάθε μέρους που επισκέπτεται, συζητήσεις που θα κάναμε εμείς με τους φίλους μας. Μαζί με το δίδυμο Τζον Φαβρό και Ρόι Τσόι, ότι καλύτερο έχουμε δει τηλεοπτικά τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το φαγητό. Μην ξεχάσετε να δείτε και την άλλη σειρά που παρουσιάζει στο Netflix, «Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό», με συμπαρουσιαστές τον Σεθ Ρόγκεν και την Κρίσι Τίγκεν.
Το Εστιατόριο του Μεσονυχτίου: Ιστορίες από το Τόκιο - Midnight Diner
![Το Εστιατόριο του Μεσονυχτίου: Ιστορίες από το Τόκιο Το Εστιατόριο του Μεσονυχτίου: Ιστορίες από το Τόκιο](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/netflix-midnight-diner.jpg)
Κάτι διαφορετικό. «Το Εστιατόριο του Μεσονυχτίου» δεν είναι κάποια σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από το φαγητό και τη μαγειρική, αλλά μία ιαπωνική σειρά μυθοπλασίας, με αυτοτελή επεισόδια. Γυρισμένη μέσα σε ένα μικροσκοπικό izakaya εστιατόριο-pub του Τόκιο, οι 12 θέσεις του εστιατορίου και ο ιδιοκτήτης του καλωσορίζουν από καρδιάς κάθε έναν που θα έρθει για φαγητό και ποτό. Και κάθε ένας από τους θαμώνες του Meshiya, πλούσιος ή φτωχός, έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία. Το εστιατόριο ανοίγει στις 12 τα μεσάνυχτα και κλείνει στις 7 το πρωί, το μενού είναι μικρό, αλλά ίσως ο master ετοιμάσει κάτι ειδικά για εσένα, αν το ζητήσεις ευγενικά. Βαθιά ανθρώπινη σειρά, σε ένα νυχτερινό Τόκιο, δείχνει πως το φαγητό και μία μπύρα ή σάκε μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους κοντά. Στο τέλος κάθε επεισοδίου μας δίνουν οδηγίες και για μία απλή συνταγή της Ιαπωνίας.
Τα Χρονικά των Τάκος – Taco Chronicles
Πολλά από τα πιο δημοφιλή τάκος έχουν πλούσιες, αλλά άγνωστες ιστορίες. Στα «Χρονικά των Τάκος» ταξιδεύουμε σε όλο το Μεξικό και μαθαίνουμε από πρώτο χέρι την ιστορία του δικού τους αυθεντικού street food, τις διαφορετικές παραλλαγές και στιλ τάκος που υπάρχουν, τους ανθρώπους πίσω από τα μαγαζιά και τους πάγκους της κάθε γειτονιάς. Κάνει εντύπωση πως όλα αυτά τα πρόσωπα και μαγαζιά, θυμίζουν κάτι από Ελλάδα και το δικό μας σουβλάκι. Τάκος και σουβλάκι φαίνεται πως είναι «πρώτα ξαδέλφια». Μέσα από αυτή την πολύ ανθρώπινη και καλογυρισμένη σειρά, ερχόμαστε σε επαφή με την πιο γευστική παράδοση και κουλτούρα του Μεξικού.
Ταΐστε τον Φιλ – Somebody Feed Phil
![Ταΐστε τον Φιλ Ταΐστε τον Φιλ](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/netflix-somebody-feed-phil.jpg)
Ο αμερικάνος σεναριογράφος και παραγωγός Φιλ Ρόζενταλ, δημιουργός του «Ο Αξιαγάπητος Ρέιμοντ», ταξιδεύει στον κόσμο, μαζί με φίλους, για να γνωρίσει την τοπική κουζίνα και κουλτούρα πόλεων και μητροπόλεων όπως Τελ Αβίβ, Νέα Υόρκη, Μπουένος Άιρες, Βενετία, Νέα Ορλεάνη, Δουβλίνο, Κέιπ Τάουν κ.α. Σαν μία πρώτη εικόνα θα πεις ότι είναι κάτι που το έχεις ξαναδεί, ένας σεφ ή διάσημος από το χώρο του entertainment (όπως στην περίπτωση εδώ) ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και γνωρίζει την τοπική κουζίνα και κουλτούρα. Το format είναι γνωστό. Η παρουσίαση, η καλή διάθεση και το χιούμορ του Φιλ Ρόζενταλ είναι αυτά που απογειώνουν το κάθε επεισόδιο. Δεν το παίζει ειδικός στο φαγητό, μάλλον το αντίθετο, θέλει όμως να μάθει και να γευτεί πράγματα και ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.