![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![63261-127218.jpg 63261-127218.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/03/14/63261-127218.jpg)
Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το Μαύρο Πρόβατο μάζεψε τον κόσμο στην περιοχή και έκανε την πλατεία Προσκόπων «hot», αποδεικνύοντας ότι τα success stories της εποχής μας δεν χρειάζεται να είναι υπερπαραγωγές, να σερβίρουν «ιδιαίτερες» κουζίνες, να χρεώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δυνατά του ατού οι πεντανόστιμες γεύσεις ελληνικής σύγχρονης κουζίνας που βγαίνουν σε μικρά αλλά χορταστικά πιατάκια, η ευγένεια, η επικοινωνιακή διάθεση και η καλή αύρα των ανθρώπων του, οι πολύ καλές τιμές.
Γι αυτό, στην μικρή του καλοφτιαγμένη σάλα αλλά και στα τραπεζάκια έξω, καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμη και σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά το opening, δεν πέφτει καρφίτσα. Πολλή νεολαία που «τσακίζει» όλον τον κατάλογο, αρκετοί ξένοι, γηραιές καλοβαλμένες κυρίες που γιορτάζουν μαζί με φίλες γενέθλια ή με τους συζύγους τους αδαμάντινους, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες σε ινκόγκνιτο στιγμές, και σύσσωμη η γειτονιά. Μένω πολύ κοντά, και ναι, είμαι κι εγώ από τους πιο συχνούς θαμώνες. Τα εκτιμώ όλα σ’ αυτό το μικρό «μπιζουδάκι» της γειτονιάς μου. Τα ωραία του πιάτα (που αλλάζουν πολύ συχνά και δεν τα βαριέται ποτέ κανείς), την συνέπεια και την καθαριότητά του, τα παιδιά που σερβίρουν, την αίσθηση γειτονιάς, την μια σταλιά ανάλαφρη «κοσμικότητα» που διαθέτει, την Ευδοξία (Πάντου) και τον Νίκο (Κρασσά) τους ιδιοκτήτες, φίλοι μου πια κολλητοί. Άλλοι μου φίλοι, κολλητοί και μη, με ταράζουν κάθε τόσο στα τηλέφωνα, ζητώντας μου να «μεσολαβήσω» για να τους βρω τραπέζι. Οπότε ενημερώνω κι αυτούς κι εσάς πως no problem πια…
Εδώ και λίγο καιρό, και ύστερα από γενική απαίτηση του κοινού, το Μαύρο Πρόβατο μεγάλωσε προσθέτοντας και τον διπλανό χώρο στην «δύναμη». Καλοφτιαγμένος κι αυτός, με συνθήματα, σλόγκαν, αποφθέγματα και λόγια του κρασιού γραμμένα με κιμωλία από τους θαμώνες στους τοίχους, με έναν άλλο άσπρο «τουβλένιο» τοίχο όπου παρελαύνουν όχι ένα αλλά 39 μαύρα στρουμπουλά προβατάκια. Άσε που οι μέρες έχουν ήδη αρχίσει να μυρίζουν άνοιξη και καλοκαιρία άρα και τα τραπεζάκια έξω μας χωράνε όλους για τσιμπολόγια παλιά και all time classic του Μαύρου Πρόβατου (χουνκιάρ μπεγεντί, σαλάτα κατίκι, χοιρινή τηγανιά, μελιτζανοσαλάτα, κοτομπριζολάκια), και τσιμπολόγια καινούργια-σπανακόρυζο με σουπιές, σαλάτα με φακές και φρέσκο ψητό σολομό, τέλεια μελωμένα κριθαρότα με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα, και με μανιτάρια και λάδι τρούφας, αρνάκια γεμιστά με τυρί και μυρωδικά και άλλα πολλά νέα και ωραία πιάτα που μόλις προστέθηκαν στον κατάλογο. Ανοιχτά όπως πάντα από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, κλειστά μόνο Κυριακή βράδυ.
Αρριανού 31-33, Παγκράτι, 2107223466-69
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.