Θεματα

Αυτή η μαμά από την Ιαπωνία είναι master chef στα αυγά

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να φάει ένα τέτοιο τηγανιτό αυγό;

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
japanese-mom-food.jpg

Η Etoni Mama, μια μητέρα από την Ιαπωνία μεταμορφώνει τα γεύματα των παιδιών της σε cartoon

Πολλοί γονείς εκεί έξω ξέρουν ότι όσον αφορά το φαγητό τα μικρά τους μπορεί να γίνουν αρκετά δύστροπα και άκρως επιλεκτικά. Μια μητέρα στην Ιαπωνία είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Και το έλυσε για πάντα χάρη στη φαντασία της.

Η “Etoni Mama”, όπως είναι ευρέως γνωστή, μεγαλώνει τρία κορίτσια ηλικίας 7, 9 και 11 ετών και είναι μάλλον η απόλυτη master chef του “Kyaraben”. To Kyaraben είναι μία μέθοδος που έχουν επινοήσει οι γονείς στην Ιαπωνία για να κάνουν το φαγητό που παίρνουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο να μοιάζει πιο ελκυστικό. Σε αυτή την τεχνική οι γονείς διακοσμούν κάθε γεύμα με τρόπο που να παραπέμπει σε χαρακτήρες cartoon, ζώα και φυτά. Αρχικά ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών στις υγιεινές τροφές, πλέον όμως το Kyaraben είναι τόσο δημοφιλές που διοργανώνονται ακόμα και εθνικοί διαγωνισμοί πάνω σε αυτό.

Η περίπτωση της Etoni Mama πήγε το Kyaraben σε άλλο επίπεδο, παρόλο που η ίδια δεν έχει καμία επαγγελματική εκπαίδευση πάνω στη μαγειρική. Ο υπόλοιπος κόσμος έμαθε για τα πιάτα της όταν ένας συνάδελφός της την προέτρεψε να ανοίξει ένα λογαριασμό στο Instagram. Μέσα σε δύο χρόνια η Etoni Mama απέκτησε πάνω από 100.000 followers (115.000 σήμερα). Εξέδωσε επίσης ένα βιβλίο με τις μαγειρικές της δημιουργίες έτσι ώστε να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους γονείς. Και εδώ που τα λέμε, τα πιάτα της είναι τόσο χαριτωμένα, αστεία και εφευρετικά που είναι δύσκολο να τους αντισταθείς ακόμα κι αν είσαι ενήλικας.

Αν, λοιπόν, τα παιδιά σας αρνούνται πεισματικά να φάνε κάποια συγκεκριμένη τροφή ίσως έτσι να καταφέρετε να τους αλλάξετε γνώμη. Τώρα που έχετε χρόνο, πειραματιστείτε! Και αν δεν τα καταφέρετε σαν την Etoni Mama καθόλου δεν πειράζει… Και μόνο που θα έχετε περάσει λίγο χρόνο μαζί με τα παιδιά σας στην κουζίνα αρκεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??? · · 人日の節句 七草粥 · · 偏食次女の大好物? 今年も美味しくできました。 · · 余ったお餅を揚げ餅にしてお粥に乗せるのが子ども達のお楽しみです。 · · 芹(セリ) 薺(ナズナ) 御形(ゴギョウ) 繁縷(ハコベラ) 仏の座(ホトケノザ) 菘(スズナ/カブ) 蘿蔔(スズシロ/ダイコン) · · あつあつをたっぷり頂き 無病息災を願いました✨ · · ?。 · · ・・・・・・・・・・・・・・・・・・ お詫び(3枚目) 春の七草の中で「ホトケノザ」と呼ばれている植物は現在の「ホトケノザ」(写真右上ピンクの花)ではないそうです。 「コオニタビラコ」というキク科の黄色い花の植物だそうです。 知らない事が多すぎてお恥ずかしい。 ちなみに写真右上の「ホトケノザ」も毒性はなく、食用に使われることもあるそうです。 · · お詫び(4枚目) 昨年12月に発売となりました初著書「子どもに伝えたい歳時記ごはん」の12ページ下、七草粥の七草に「ホトケノザ」が抜けておりました。 お正月に会った実姉が見つけました。 ミスのないよう何度も見直したつもりでしたが、このような事態となりましたことお詫び申し上げます。 この他にも、読みにくい、わかりにくい、ミスもあるかもしれません。 素人のお母さんが我が子に作ったごはんの本とは言え、インスタとの大きな違い、修正ができないこと、わざわざお金を出して買って頂いた方々への責任を重く受け止めております。 お求め頂いた方、本当にありがとうございます? お時間がありましたらP12に「ホトケノザ」と追記して頂けましたら幸いです?✏️ · · ご迷惑をお掛けし申し訳ございません。 どうぞ宜しくお願い致します。 · · ?。 · · #七草粥#七草#人日の節句 #歳時記ごはん#こどもおせち#おうちごはんlover#フーディーテーブル#マカロニメイト#IgersJP#ig_japan#instafood#foodart#instagood#japanesefood#artbook#子どもに伝えたい歳時記ごはん#wp_deri_japan#えとにママ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη えとにママ (@etn.co_mam) στις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.