- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Αυτή η μαμά από την Ιαπωνία είναι master chef στα αυγά
Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να φάει ένα τέτοιο τηγανιτό αυγό;
Η Etoni Mama, μια μητέρα από την Ιαπωνία μεταμορφώνει τα γεύματα των παιδιών της σε cartoon
Πολλοί γονείς εκεί έξω ξέρουν ότι όσον αφορά το φαγητό τα μικρά τους μπορεί να γίνουν αρκετά δύστροπα και άκρως επιλεκτικά. Μια μητέρα στην Ιαπωνία είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Και το έλυσε για πάντα χάρη στη φαντασία της.
Η “Etoni Mama”, όπως είναι ευρέως γνωστή, μεγαλώνει τρία κορίτσια ηλικίας 7, 9 και 11 ετών και είναι μάλλον η απόλυτη master chef του “Kyaraben”. To Kyaraben είναι μία μέθοδος που έχουν επινοήσει οι γονείς στην Ιαπωνία για να κάνουν το φαγητό που παίρνουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο να μοιάζει πιο ελκυστικό. Σε αυτή την τεχνική οι γονείς διακοσμούν κάθε γεύμα με τρόπο που να παραπέμπει σε χαρακτήρες cartoon, ζώα και φυτά. Αρχικά ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών στις υγιεινές τροφές, πλέον όμως το Kyaraben είναι τόσο δημοφιλές που διοργανώνονται ακόμα και εθνικοί διαγωνισμοί πάνω σε αυτό.
Η περίπτωση της Etoni Mama πήγε το Kyaraben σε άλλο επίπεδο, παρόλο που η ίδια δεν έχει καμία επαγγελματική εκπαίδευση πάνω στη μαγειρική. Ο υπόλοιπος κόσμος έμαθε για τα πιάτα της όταν ένας συνάδελφός της την προέτρεψε να ανοίξει ένα λογαριασμό στο Instagram. Μέσα σε δύο χρόνια η Etoni Mama απέκτησε πάνω από 100.000 followers (115.000 σήμερα). Εξέδωσε επίσης ένα βιβλίο με τις μαγειρικές της δημιουργίες έτσι ώστε να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους γονείς. Και εδώ που τα λέμε, τα πιάτα της είναι τόσο χαριτωμένα, αστεία και εφευρετικά που είναι δύσκολο να τους αντισταθείς ακόμα κι αν είσαι ενήλικας.
Αν, λοιπόν, τα παιδιά σας αρνούνται πεισματικά να φάνε κάποια συγκεκριμένη τροφή ίσως έτσι να καταφέρετε να τους αλλάξετε γνώμη. Τώρα που έχετε χρόνο, πειραματιστείτε! Και αν δεν τα καταφέρετε σαν την Etoni Mama καθόλου δεν πειράζει… Και μόνο που θα έχετε περάσει λίγο χρόνο μαζί με τα παιδιά σας στην κουζίνα αρκεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.