- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Tα πιο μπελαλίδικα φαγητά που υπάρχουν. Μπορείς να τα φτιάξεις;
Μήπως να προσπαθήσεις; Χρόνος υπάρχει!
Mένουμε σπίτι: 6 απαιτητικές συνταγές για να μαγειρέψεις, όπως σπανακόπιτα, παπουτσάκια και beef wellington
Όσο ψάχνεις ασχολίες που μπορούν να γεμίσουν την ημέρα σου ευχάριστα, σίγουρα έχεις επισκεφτεί την κουζίνα πολύ περισσότερο από ότι συνήθως. Το μαγείρεμα είναι αλώστε μία αγχολυτική διαδικασία, που χαρακτηρίζεται από δημιουργία και όμορφες, νόστιμες στιγμές. Αν λοιπόν έχεις κατακτήσει τα προσωπικά σου στοιχήματα απέναντι στις κατσαρόλες και τα τηγάνια και αναζητάς μία μεγαλύτερη πρόκληση, τι θα έλεγες για μερικά τρομερά χρονοβόρα, δύσκολα, μπελαλίδικα φαγητά του ελληνικού και παγκόσμιου τσελεμεντέ; Θα μπορέσεις να τα μαγειρέψεις; Εμείς σου δίνουμε την έμπνευση, εσύ βάλε την προσπάθεια. Χρόνος έτσι κι αλλιώς υπάρχει.
Iδού μερικά από τα πιο περίπλοκα και δύσκολα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις:
1. Baked Alaska
Αυτό το δαιμονικό γλυκό συμπεριλαμβάνει ένα κέικ, χειροποίητο παγωτό, ποιοτική μαρέγκα και όλο αυτό πρέπει να το βάλεις στην φωτιά! Χωρίς να λιώσει το παγωτό! Αλλά τόσο ώστε να αρπάξει σωστά η μαρέγκα! Γιατί νομίζεις ότι το βλέπεις τόσο σπάνια σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία; Γιατί κανένας δεν έχει όρεξη και χρόνο να ασχοληθεί μαζί του. Εσύ θα τα καταφέρεις;
2. Σάλτσα Béarnaise
Αυτή η γαλλική σάλτσα συνήθως συνοδεύει τις μπριζόλες και σίγουρα θα σου πάρει περισσότερη ώρα να την φτιάξεις παρά να ψήσεις το κρέας. Τα συστατικά της περιλαμβάνουν βούτυρο, κρεμμύδια, διάφορα μπαχαρικά και κρόκους αβγού, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο βρασίματος, την ταχύτητα με την οποία την χτυπάς και την θερμοκρασία που ρυθμίζεις στο μάτι της κουζίνας.
3. Το κλασικό κρουασάν
Ακούγεται σχετικά απλό και συνηθισμένο, όμως η ζύμη του αγαπημένου μας κρουασάν είναι εξαιρετικά δύσκολη στο να πετύχει και απαιτεί σωστή τεχνική και πολύ χρόνο. Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα εύκολο muffin ή ένα ταπεινό μπισκότο, εδώ μιλάμε για απαιτητική ζαχαροπλαστική. Αν ακολουθήσεις σωστά τα βήματα, θα προκύψει ένα τραγανό από έξω-τρυφερό από μέσα γλύκισμα που θα σε κάνει να νιώσεις περήφανος. Αν πάλι δεν σου πετύχει, μην ανησυχείς. Γέμισέ το με μπόλικη νουτέλα και όλα φτιάχνονται.
4. Παπουτσάκια
Από τα πιο νόστιμα και comfort πιάτα της ελληνικής κουζίνας, με μυρωδιά και γεύση που κατευθείαν μας ταξιδεύει σε πιο αθώες εποχές και γιαγιαδίστικα σαλόνια. Προσπάθησε να είσαι εσύ ο μάγειρας/μαγείρισσα του σπιτιού αυτήν την φορά και κάνε την γιαγιά σου περήφανη!
5. Timpano
Θα έχεις μεγάλη ημέρα αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το timpano, επομένως φτιάξε ένα ποτάκι. Μία παραδοσιακή ιταλική συνταγή που έγινε διάσημη από την καταπληκτική ταινία Big Night και θεωρείται το πιο απαιτητικό πιάτο που υπάρχει με βάση τα ζυμαρικά. Θα χρειαστεί να μαγειρέψεις τα πάντα από ραγού μέχρι κεφτέδες και στην συνέχεια να τα τυλίξεις με λαζάνια. Καλή τύχη, σύντροφε.
6. Beef Wellington
Η σωστή σφολιάτα είναι δύσκολη υπόθεση. Το ψήσιμο του βοδινού φιλέτου είναι δύσκολη υπόθεση. Όταν συνδυάζονται, παίζουν με τα νεύρα σου. Για αυτό άλλωστε το beef wellington είναι μία συνταγή που συνήθως φτιάχνεται μία φορά τον χρόνο, τα Χριστούγεννα. Αν παρόλα αυτά έχεις όρεξη να κάνεις το μεσημεριανό στην καραντίνα να μοιάζει με ειδική περίσταση, δοκίμασε να το μαγειρέψεις.
7. Τα μακαρόν
Τόσο χαριτωμένα, τόσο μινιόν, τόσο χρωματιστά αλλά τόσο μα τόσο δύσκολα να πετύχουν. Τα μακαρόν είναι γνωστά για την ευαισθησία τους στην υγρασία και έτσι ο χειρισμός των συστατικών τους απαιτεί δεξιοτεχνία και απόλυτη πειθαρχία. Μήπως να το ξανασκεφτείς;
8. Σπανακόπιτα
Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτήν την λίστα χωρίς να συμπεριλάβουμε την αθάνατη ελληνική σπανακόπιτα. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να πάρεις τον εύκολο δρόμο και να χρησιμοποιήσεις την έτοιμη ζύμη στην κατάψυξη δεν θα σε κρίνουμε. Τι θα έλεγες όμως να δοκιμάσεις το δικό σου χειροποίητο φύλο αυτήν την φορά;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.