Θεματα

Κολωνάκι 2014

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 473
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολωνάκι 2014

Κολωνάκι. Βγήκαμε, ήπιαμε, γευτήκαμε. Εδώ θα τα βρεις όλα. Από μπακλαβαδάκια, finger food, φρεσκοζυμωμένο ψωμί, macaron, λαχανόρυζο...

Στο Κολωνάκι χτυπάει η καρδιά της πόλης.

Paul

n

Η παριζιάνικη γωνιά της πόλης μοσχοβολάει φρεσκοζυμωμένο ψωμί και όλες τις υπέροχες γεύσεις που έκαναν γνωστά σε όλο τον κόσμο τα γαλλικά αρτοποιία Paul εδώ και 125 χρόνια. Το Paul της Πανεπιστημίου άνοιξε το 2010 και της Γλυφάδας τρία χρόνια μετά, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού θα λειτουργήσει ένα ακόμα κατάστημα στην Κηφισιά. Στα Paul, περισσότερα από 30 είδη ψωμιού μοιράζονται την ίδια «ιδιαιτερότητα»: Ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά, με αλεύρι που έρχεται από τη Γαλλία. Τα πάντα στο Paul έχουν βάση τις φρέσκιες, καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες και τις αυθεντικές γαλλικές γεύσεις αρτοποιίας. Από τη μεγάλη ποικιλία αρτοσκευασμάτων και σφολιατοειδών, έως τα σάντουιτς, τα κέικ, τα άφθονα και υπέροχα γλυκά.

Δοκιμάστε τα ξακουστά του macaron, τα γαλλικά κρουασάν, τα καταπληκτικά brioche και, φυσικά, βάλτε φρέσκο και θρεπτικό γαλλικό ψωμί στην καθημερινότητα της οικογένειάς σας, ζώντας την εμπειρία της καθημερινής επαφής με έναν πολιτισμένο και καλαίσθητο χώρο, ιδιαίτερης αύρας, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το τσάι σας. Πανεπιστημίου 10, 210 3632352 / Πλατεία Εσπερίδων & Κύπρου 70, Γλυφάδα, 2108947169


G

n

Είναι ανοιχτό σχεδόν ένα χρόνο, αλλά μοιάζει να ήταν εδώ από πάντα. Αυτός ήταν και ο στόχος του Γιώργου Δουδέση που ήθελε να φτιάξει «ένα ταλαιπωρημένο μαγαζί που να νιώθεις σαν να έχει περάσει πολύς καιρός από πάνω του». Το G μοιάζει βγαλμένο λες από νεοϋορκέζικο δρόμο – έχει μοντέρνα industrial διακόσμηση σε επιμέλεια του ίδιου του Δουδέση, που συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Eddie Roberts. Είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι αργά. Η κρύα κουζίνα του είναι πραγματικά καταπληκτική: εκτός από υπέροχες σαλάτες εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς (φανταστικό αυτό με σολομό και wasabi), ταρτάρ μοσχαριού, σολομού και τόνου και τάπας, όλα σε προσιτές τιμές, ενώ κάθε Κυριακή σερβίρει brunch με αβγά ποσέ, ομελέτες, scrambled eggs και σούπες. Το G διαθέτει μεγάλη ποικιλία κρασιών από €5, όπου μπορείς να τα συνοδέψεις με μια ποικιλία τυριών ή αλλαντικών. Φτιάχνει μερικά από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά κοκτέιλ με €10, 12, 15 (υπέροχα το Diesel, το Zombie, η βραζιλιάνικη καϊπιρίνια και το Bloody Maria με τεκίλα και καυτερές πιπεριές) και διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα παιδιών που εργάζονται: ευγενικά, στιλάτα και με ισχυρές δόσεις ροκιάς. Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, 2103629086


Boubou's

n

Το νέο cocktail bar της πόλης βρίσκεται στο κέντρο του Κολωνακίου και είναι όπως το θες: νεϋορκέζικη διακόσμηση που θυμίζει αμερικάνικο loft μέσα και καταπράσινη αυλή έξω, σαν την ταράτσα του Skyline. Ανοιχτά από Τετάρτη ως Κυριακή, τα κοκτέιλ ξεκινούν να σερβίρονται από νωρίς το απόγευμα και σιγά-σιγά ενώ η μουσική δυναμώνει, το Boubou’s μετατρέπεται σε πάρτι που κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πάρτι λέμε και το εννοούμε, αφού κάθε μέρα διοργανώνουν και μια ειδική βραδιά. Από κοκτέιλ μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το Babalu, που είναι σαν να πίνεις τσιχλόφουσκα, και το Yeah με αγγούρι και τριλογία πιπεριών. Καρνεάδου 25-29, 2107294290


Kavantza

image

Εδώ ο λάτρης του σπιτικού μαγειρευτού φαγητού βρίσκει την «kavatza» του. Ένας χώρος φιλικός και ζεστός, όπου η σπιτική κουζίνα έχει την τιμητική της. Ο σεφ Σωτήρης Παξιμαδάς σάς στρώνει το τραπέζι καθημερινά με μαμαδίστικες συνταγές που θα σας χορτάσουν και θα σας ταξιδέψουν στις γεύσεις των παιδικών σας χρόνων. Το menu, διαφορετικό για κάθε ημέρα, περιλαμβάνει από κοτόπουλο κοκκινιστό και λαχανόρυζο μέχρι θράψαλο στη σχάρα, σπετσοφάι πηλιορείτικο και τα λαχταριστά μακαρόνια με κιμά. Το γεύμα συνοδεύεται από φρέσκο ζυμωτό ψωμί που έρχεται καθημερινά από Χαλκίδα και προσεκτικά επιλεγμένο χύμα κρασάκι ή τσίπουρο. Όλα τα προϊόντα είναι ελληνικά και μπορείτε να παραγγείλετε για το σπίτι ή το γραφείο. Με 15 ευρώ φεύγετε χορτασμένοι και ικανοποιημένοι! Σπευσίππου 30, 2107241862


Ντερλικατέσεν

n

Όταν η δημιουργικότητα συναντάει το σουβλάκι, το σίγουρο είναι ότι θα μας ανοίξει και η όρεξη. Για ένα «δικάβαλο», που είναι πίτα τορτίγια με δύο καλαμάκια, ίδια ή διαφορετικά, ό,τι θέλουμε. Mια πίτα burger, όπου αντί για το γνωστό ψωμί τοποθετούνται δύο χειροποίητα πιτάκια στο ίδιο μέγεθος που θα είχε και το ψωμάκι. Επίσης, χαλούμι καλαμάκι για μερακλήδες αλλά και καλαμάκι με μανιτάρια, που μπορεί να τυλιχτεί με πίτα ολικής και να αποτελέσει ένα ελαφρύ και απόλυτα υγιεινό γεύμα. Βάλτε σε αυτά την πατάτα την καστανάτη, η οποία ψήνεται ολόκληρη, όπως τα κάστανα, και στη συνέχεια κόβεται στη μέση για να «πέσει» σος ή ελαιόλαδο, τις πάντα φρέσκιες τηγανητές πατάτες, αλλά και όλες τις γνωστές και κλασικές γεύσεις, και έχετε έτοιμη μια συνταγή επιτυχίας που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2003 και συνεχίζει και στην Αθήνα από το 2006. Γίνεται και delivery για το γραφείο ή το σπίτι. Τσακάλωφ 14, 2103630284


Saint George Lycabettus

n

Το μπουτίκ ξενοδοχείο Saint George Lycabettus καταφέρνει με το δικό του μοναδικό τρόπο να είναι ταυτόχρονα πολυτελές και προσιτό, διατηρώντας κάθε στιγμή την ελκυστική μοντέρνα αισθητική για την οποία διακρίνεται εδώ και χρόνια. Στον έκτο όροφο, στο εστιατόριο La Suite Lounge με την πανοραμική θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού που κόβει την ανάσα, σας περιμένει ένα πολύ προσεγμένο μενού επικεντρωμένο στη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα. Παραδοσιακές γεύσεις ιδωμένες «αλλιώς» παίζουν ανάμεσα στο οικείο και την έκπληξη. Κουσκούς με σάλτσα πικραμύγδαλου, αρνίσια παϊδάκια με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης, γαρίδες σαγανάκι με φέτα, κρέμα ντομάτας και αφρό ούζου είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του chef Βασίλη Μήλιου, ενώ οι mixologists του La Suite Lounge προτείνουν ευφάνταστους συνδυασμούς κοκτέιλ και εμπνευσμένες επιλογές για finger food. Κλεομένους 2, 2107416000


Flocafé

n

Έγινε σημείο αναφοράς, αγαπημένο στέκι, το πιο σίγουρο μέρος να βρεις καλό καφέ. Το concept ήταν ξεκάθαρο απ’ την αρχή: πολύ καλοί καφέδες, ζεστό κλίμα, φιλική ατμόσφαιρα. Πέτυχε. Το Flocafe μπήκε στην καθημερινότητά μας. Έγινε το hotspot της παρέας και η επιγραφή πάνω στο καυτό take away ποτήρι στο χέρι μας κάθε πρωί. Παγωμένο floshake biskolato, τέλεια πάβλοβα και σάντουιτς ζεστά και κρύα και άλλα πολλά πεντανόστιμα πιάτα για όλα τα γούστα. Απ’ όλα τα Flocafé, όμως, αυτό της Μηλιώνη (barallagi) το ξεχωρίζουμε και το αγαπάμε λίγο παραπάνω. Γιατί; Γιατί είναι το καφέ που θα θέλαμε να έχουμε φτιάξει εμείς. Εδώ δεν έρχεσαι απλά για να πιεις έναν τέλειο καπουτσίνο. Αυτό το καφέ είναι προσωπική υπόθεση. Πετρόχτιστο και ζεστό, στους τοίχους του κατά καιρούς φιλοξενεί εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών. Η τελευταία λέγεται «Κλειστές πόρτες της Αστυπάλαιας». Θαύμασέ την όσο ανταλλάσσεις ατάκες με το προσωπικό, όπως θα έκανες με τον κολλητό σου, άκου ξένη μπιτάτη μουσική και χάζεψε τη διακόσμηση που ξεφεύγει από το πολυφορεμένο industrial και φτάνει στο αρχιτεκτονικό στιλ. Όσο για το μπέργκερ, εδώ σερβίρεται λίγο πιο πλουσιοπάροχα, σε ξύλινα πλατό που έρχονται να κάνουν το τραπέζι σου αρκετά πιο ενδιαφέρον. Μηλιώνη 7, 2103390756


IlPostino

n

Ανηφορίζεις στον πεζόδρομο της Γριβαίων και μπαίνεις στο Postino. Oι αισθήσεις σου πλημμυρίζουν από μυρωδιές σκόρδου και βασιλικού –βρίσκεσαι σε μια αυθεντική ιταλική γωνιά, με γεύσεις που λες και φτιάχτηκαν από χεράκια περιποιητικής Ιταλίδας μάμα. Εξαιρετικά νιόκι, συγκλονιστική tagliata, πεντανόστιμα ραβιόλια, PPG (πένες/ προσούτο/ γκοργκοντζόλα) και ορεκτικά που φτάνουν σε δίσκο για να διαλέξεις αυτά που θες, αφού τα δεις. Επίσης, πολύ καλό χύμα μερλό, όπως και τα εμφιαλωμένα του εστιατορίου (καμπερνέ και σαρντονέ). Μη διανοηθείς να παραλείψεις το γλυκό: εδώ θα φας ένα από τα καλύτερα τιραμισού της πόλης, και αν δεν είσαι φαν του δοκίμασε την πανακότα ή την κρέμα μασκαρπόνε με μπισκότο. Κάθε τελευταία βδομάδα του μήνα piatti regionali σε ειδικά μενού εμπνευσμένα από περιοχές της Ιταλίας. Γριβαίων 3, 2103641414


Bonzer

n

Το Bonzer αποτελεί μια γέφυρα του παρελθόντος με το παρόν: στο χώρο όπου δέσποζαν τα τρία γουρουνάκια και με το παλιό team να βρίσκεται εκεί και να επιμελείται το χώρο. Το Bonzer σάς προσκαλεί να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε με live βραδιές, επιλεγμένους Djs και θεματικά events που διοργανώνονται συχνά στον κάτω χώρο. Κάθε Παρασκευή πάρτι "3 gourounakia is back again", κάθε Κυριακή γίνεται «Έγκλημα στο Κολωνάκι»: πάρτι με ελληνικά. Την cocktail list του μαγαζιού έχει επιμεληθεί ο φημισμένος μπαρτέντερ Γιώργος Μπάγκος, δοκιμάστε οπωσδήποτε το bonzer cocktail, και το πολυσυλλεκτικό μενού περιλαμβάνει από καφέ μέχρι φαγητό. Το πατάρι του μαγαζιού προσφέρεται για χαλαρές στιγμές καφέ με θέα τη Σκουφά. Σκουφά 73, 2155514726


Mohnblümchen

n

Ένα all-day εστιατόριο με design που συνδυάζει industrial αισθητική με στοιχεία 60s. Έξτρα πινελιά στο χώρο: τα ευφάνταστα καθίσματα. Ανοίγει από τις 11.00 το πρωί με πανίνι που παρασκευάζονται με την ιταλική παραδοσιακή focaccia και συνεχίζει μέχρι το βράδυ με κατά βάση ιταλική κουζίνα. Το μαγαζί δίνει έμφαση στην ποιότητα των υλικών και έτσι με τις εξαίρετες πρώτες ύλες επιτυγχάνει να έχει στο menu απλές και λιτές γεύσεις που μπορεί να σε ταξιδέψουν μέχρι… Ρώμη. Η κουζίνα του, κατά την παράδοση μιας κλασικής ιταλικής osteria, περιέχει πίτσες, κάποια ζυμαρικά, κρέατα και σαλάτες, καθώς και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, όπου το προσούτο βέβαια έχει τη τιμητική του. Στην εμφανή βιτρίνα μέσα στο χώρο κρέμονται λαχταριστά τα χοιρομέρια προσούτο τα οποία θα σου κόψουν μπροστά σου σε λεπτές φέτες και θα σου σερβίρουν κατευθείαν. Διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία σε μπίρες και κρασιά και σύντομα θα έχει happy hour με απογευματινά aperitivo. Όλα σε πολύ λογικές τιμές. Πλατεία Δεξαμενής 7 & Σπευσίππου 1, 2107236960


Altamira

image

Με ινδικές, ασιατικές, μεξικάνικες και αραβικές γεύσεις, το Altamira διεύρυνε πολύ το γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Μεγάλη ποικιλία στο μενού, όλα νοστιμότατα και προσεγμένα, εξωτικά κοκτέιλ (από €5) και εισαγόμενες μπίρες. Το προσωπικό είναι ευγενέστατο και πλήρως ενημερωμένο, ενώ οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στην εποχή (υπάρχει μενού με φαγητό και ποτό στα €14,5). Ένας παραπάνω λόγος να πας Τρίτη είναι για να πετύχεις το διαδραστικό παιχνίδι με ατάκες και τραγούδια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και όχι μόνο, που παίζει ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης με γνωστούς ηθοποιούς σε guest εμφανίσεις. Τσακάλωφ 36, 2103614695


NJV Athens Plaza

n

Στο lobby του NJV Athens Plaza Hotel βρίσκεται το εξαιρετικά cozy café «Plaza Lounges», με εκλεκτές ποικιλίες καφέ, γλυκά, τσάι, cocktails, κρασιά και ελαφριά snacks. Αποτελεί την ιδανική και πλέον εκλεπτυσμένη και προσιτή επιλογή για εκείνους που προτιμούν μια πινελιά πολυτέλειας στο coffee break τους στην καρδιά της πόλης μας! Βασιλέως Γεωργίου 2, Σύνταγμα, 2103352400


It

n

Ένα στέκι που ενεργοποιεί και τις 5 αισθήσεις. Στο It πιστεύουν ότι «οι παρέες γραφουν ιστορία» με έμπνευση, δημιουργία, αισθητική και ειλικρίνεια. Είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι με το που θα μπεις στον πολύ προσεγμένο χώρο με τα γήινα χρώματα, τα φυσικά υλικά και τη ζεστή ατμόσφαιρα. Το συνειδητοποιείς πλήρως μόλις δοκιμάσεις τις γεύσεις του. Το φιλικό περιβάλλον δημιουργεί αναπόφευκτα μια αίσθηση ευεξίας και συμβαδίζει με τη φιλοσοφία της κουζίνας του, που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Λαγός. Απλό, λιτό και τρομερά καλαίσθητο, με jazz μουσική να πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα, γίνεται από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για φαγητό. Από τις 08.30 μέχρι και τη 13.00 θα βρείτε ένα πλούσιο πρωινό, ιδανικό για να ξεκινήσετε τη μέρα με χαμόγελο. Το μεσημέρι, από τον πλούσιο κατάλογο ξεχωρίζουμε το ζουμερό φιλέτο τόνου με καρπάτσιο λαχανικών και σάλτσα λεμονιού και τις τηγανητές πατάτες με φέτα και δεντρολίβανο, που κάνουν θραύση. Επίσης, στα ράφια του καταστήματος θα ανακαλύψετε προϊόντα delicatessen από Έλληνες παραγωγούς, που διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα και αισθητική τους. Και επειδή οι Κυριακές είναι δύσκολες, μάθετε ότι το It έχει προβλέψει και για αυτό: κάθε Κυριακή από τις 12.00 έως και τις 18.00 θα απολαμβάνετε brunch με live jazz και τιμές a la carte! Κάθε μέρα από τις 10.00-17.00 γίνεται και delivery. Σκουφά 29, 2103635773


Blue Monkey

n

Για όλους όσοι κινούνται και εργάζονται στο κέντρο και ψάχνουν μια ισορροπημένη, υγεινή αλλά και γεμάτη απολαύσεις διατροφή, στο Blue Monkey θα βρουν εμπνευσμένα gourmet πιάτα αλλά και σάντουιτς, σαλάτες και ζυμαρικά με τις πιο αγνές πρώτες ύλες. Το Blue Monkey έχει 12 χρόνια εμπειρίας, με διαρκώς φρέσκιες ιδέες, αλλά με την ίδια πάντα φιλοσοφία, υπευθυνότητα και ειλικρινή έννοια του ποιοτικού φαγητού και σε πολύ προσιτές τιμές. Και τον καλύτερο καφέ για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Βουκουρεστίου 36, 2103641180


Καλίνκα-Μαλίνκα

n

Σύστησε στους Αθηναίους το παραδοσιακό πιροσκί, όπως το φτιάχνουν στη Ρωσία, και κάνει θραύση από την πρώτη μέρα. Γλυκά και αλμυρά, του φούρνου και τηγανητά, αφήστε για αργότερα τα συνηθισμένα με κιμά και πατάτα και τολμήστε πιροσκί με μούρο, λάχανο-μανιτάρι, κοτόπουλο, ανθότυρο ή παπαρούνα. Στα συν η Ρωσιδούλα ιδιοκτήτρια Πωλίνα, ντυμένη παραδοσιακά, η τζαμαρία στο βάθος απ’ όπου μπορείς να χαζέψεις τη μαγείρισσα να ζυμώνει. Από €1,40 έως €1,80. Σόλωνος 81, 2103388358


Citrus

n

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι στην εξοχή της Χίου, στην ξακουστή για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών περιοχή του Κάμπου, και περπατάς σε ένα κτήμα γεμάτο μανταρίνια και πορτοκάλια που μεγαλώνουν βιολογικά. Τις μυρωδιές και τις γεύσεις του εκπληκτικού αυτού τόπου έφερε στην Αθήνα, μέσα σε βάζα, το κατάστημα Citrus. Σας προτείνουμε εκπληκτικά γλυκά του κουταλιού, όπως φλούδα χιώτικου μανταρινιού, πορτοκάλι σε διάφορες εκδοχές, με σοκολάτα, λικέρ με κόκκους καφέ, κανέλα ή σκέτο, αυθεντικό περγαμόντο, αλλά και μαρμελάδες, λουκούμια, αμυγδαλωτά και υποβρύχια, όλα τους σε προσεγμένες και καλαίσθητες συσκευασίες που έχουν βρει το δρόμο τους και για το εξωτερικό. Μαζί με αυτά θα βρείτε και αρκετά άλλα χιώτικα προϊόντα, όπως ποτά, παστέλια, μέλι κ.ά. Κι όποτε σας φέρει ο δρόμος μέχρι τη Χίο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Κάμπο και το Μουσείο. Θα αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους, τον τόπο και τα προϊόντα του. Κουμπάρη 5, πλ. Φιλικής Εταιρείας, 2103390790


Μελίνικον

n

Όταν ο Ελληνοαμερικάνος Φώτης Κοκοσιούλης γύρισε από την Αμερική, είχε στο μυαλό του τις τηγανίτες της μητέρας του. «Ήθελα να λανσάρω το pancake εδώ, καθώς είναι ένα προϊόν που είναι πολύ ανταγωνιστικό από άποψη γεύσης και τιμής» λέει ο ίδιος. Σήμερα το Μελινικόν σε ένα περιβάλλον που θυμίζει Μπρούκλιν πουλάει pancakes με ό,τι γεύση θες, με τις καλύτερες πρώτες ύλες. «Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου βούτυρο ή λάδι. Έτσι όχι μόνο είναι το pancake πιο λάιτ, αλλά μας επιτρέπει να πειραματιζόμαστε με βάσεις (π.χ. σοκολάτα, πορτοκάλι) που δεν θα τις βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο». Κυρ.-Τετ. 10.00-00.00, Πέμ.-Παρ. 10.00-2.00, Σάβ. 10.00-3.00. Delivery: 10.00-00.00 Σκουφά 37, 2114091430


Passepartout

n

Μια παρέα θρυλικών ξενύχτηδων αποφάσισε να αξιοποιήσει όλα αυτά που είχε μάθει απ’ τη ζωή στη νύχτα φτιάχνοντας ένα μαγαζί που θα έχει τα πάντα: ζεστό χώρο, μοντέρνα διάθεση, μεγάλη κάβα ποτών, λίστα κοκτέιλ που επιμελείται ο world class bartender Βασίλης Κυρίτσης, 35 ετικέτες ελληνικών κρασιών, καλό φαγητό και μουσική μόνο από djs. Το Passepartout γεννήθηκε σαν ιδέα το 2006 και ξαναγεννήθηκε το 2012, όταν ανακαινίστηκε και ουσιαστικά φτιάχτηκε από την αρχή από τη Χρυσούλα Στεργιανού. Πάντα ωραίο κλίμα, καθαρά ποτά και κόσμο, αλλά και πριβέ χώρο για πιο χαλαρή διάθεση. Κάθε τριήμερο θα βρείτε τα πιο ξέφρενα πάρτι στο Κολωνάκι. Κάθε Παρασκευή στις μουσικές είναι ο γνωστός παραγωγός του Best, Νίκος Μορφέσης, και κάθε Σάββατο απόγευμα (ίσως το μόνο μαγαζί με κίνηση εκείνη την ώρα) γίνεται πάρτι με ελληνική και όχι μόνο μουσική. Σκουφά 47, 2103645546


Sam

n

Το ολόφρεσκο μαγαζί του Sam θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τις πρωτοποριακές του γεύσεις και την artistic αισθητική του. Με lounge και jazz ήχους στην ατμόσφαιρα και έργα μεγάλων καλλιτεχνών στους τοίχους, θα σας κρατήσει όλη τη μέρα. Για το πρωί, προτιμήστε αφράτα μπέιγκελς και κρουασάν, μαζί με τον καφέ. Το μεσημεράκι, η αναμέτρηση είναι δύσκολη ανάμεσα στη σαλάτα Κινόα και τους λουκουμάδες με φέτα και μαρμελάδα ντομάτας ή στο ριζότο λαχανικών με μασκαρπόνε και τις ταλιατέλες porchini. Το βράδυ η απόλαυση συνεχίζεται με μια μεγάλη ποικιλία σε ελληνικά κρασιά, ποτά και cocktails, όλα σε εξαιρετικές τιμές (€6 το ποτό και €8 το cocktail). Κάθε Κυριακή, από τις 12.00 έως τις 18.00 το μενού έχει πλούσιο brunch με €15/άτομο. Τσακάλωφ 30, 2103618436


Pinocchio

n

«Look Jeppetto, I am a real live bar!». Ένας καλαίσθητος και φιλόξενος πολυχώρος για να ακούσεις live εξαιρετικά συγκροτήματα αλλά και βραδιές με επιλεγμένους DJs, παρουσιάσεις, bazaar και πολλά άλλα. Σε υποδέχεται από το πρωί με καφεδάκι και το βράδυ με ρακόμελα, ποτάκια και διασκεδαστικά karaoke party. Εκτός από ωραίες μουσικές θα σας σερβίρει και εξαιρετικά πιάτα για να συνοδεύσετε το ποτό σας. Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε στο διπλανό τραπέζι τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να πίνει τον καφέ του, αφού ο Πινόκιο είναι το στέκι του. Σας εγγυάται υπέροχες βραδιές και, ως γνωστόν, ο Pinocchio σας λέει πάντα την αλήθεια. Ιπποκράτους 56, 2103605353


Yoko

Το 1ο self service sushi bar στην Αθήνα ανοίγει τις πόρτες του στην Πατριάρχου Ιωακείμ. Ιδιαίτερος αρχιτεκτονικός χώρος, εμπνευσμένος από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ένα ξύλινο γλυπτό, η ράμπα της εισόδου, παραπέμπει σε μονοπάτια ιαπωνικού κήπου, αποτελούμενο από εκατοντάδες κάθετα απόλυτα τετραγωνισμένα ξύλα. Αγαπημένα sushi rolls, nigiri, tartar, αλλά και γευστικότατα ζεστά πιάτα με ρύζι ή noodles, είναι η ιδανική πρόταση για ένα γρήγορο, ελαφρύ και προσιτό lunch-dinner στην Πατριάρχου, στο γραφείο ή στο σπίτι. Πατριάρχου Ιωακείμ 39 (στο ύψος της Πλουτάρχου), Κολωνάκι, 2103424654


Ελλοπία

Η Ελλοπία δανείστηκε το όνομά της από ένα μικρό χωριό στη Βοιωτία, αλλά δεν αρκέστηκε μονάχα σε αυτό... Παραδοσιακά υλικά, που φέρνουν ξεχασμένες αναμνήσεις στο νου, συνδυάζονται αρμονικά με τις σύγχρονες γεύσεις σε αυτό το όμορφο μαγαζί με τον all day χαρακτήρα. Ξεκινήστε τη μέρα σας απολαμβάνοντας τον εξαιρετικό καφέ της ποικιλίας «Hausbrandt caffe». Ιδανική επιλογή για να συνοδέψει τον πρωινό καφέ σας το παραδοσιακό τυρόψωμο, φτιαγμένο από χωριάτικη ζύμη της Ελλοπίας. Για brunch θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία με μπαγκέτες και αραβικές πίτες, ενώ για το μεσημέρι επιλέξτε δροσερές σαλάτες και πιάτα ζυμαρικών, ό,τι πρέπει για lunch break. Οι πολύ προσιτές τιμές και τα αγνά υλικά καθιστούν την Ελλοπία αγαπημένο προορισμό για κάθε μέρα. Σόλωνος 94, 2103644110


Paplou

n

Στη συμβολή των Πατρ. Ιωακείμ και Πλουτάρχου βρίσκεται αυτό το ιδιαίτερο all day bar, που χρωστά το όνομά του, PA/PLOU, στις δύο οδούς. Με εξαιρετικό espresso Portioli, για να ξεκινήσετε τη μέρα δυναμικά, αλλά και ένα ευέλικτο μενού για το υπόλοιπο της ημέρας. Από το απόγευμα και όσο βραδιάζει παραδοθείτε στους funky και soul ήχους και αφήστε να σας συνεπάρουν τα homemade cocktails του Ιταλού barista, Mario. Στα οπωσδήποτε το cocktail «Sorrentino», που επίσης αποτελεί δική του έμπνευση. Πατρ. Ιωακείμ 45 & Πλουτάρχου, 210 7241260, fb group: paplou


Impasto

n

Αν λαχταράτε αυθεντική ιταλική pizza με τραγανό ζυμάρι και πλούσια λιωμένη mozzarella, αλλά η Ρώμη σάς πέφτει μακριά, περάστε μια βόλτα από το Impasto. Εδώ θα βρείτε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις αλλά και το νόημα του gourmet street food. Το μυστικό κρύβεται στα αγνά υλικά και η επιτυχία στις πολύ προσιτές τιμές. Ανακαλύψτε μια μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και panini και φυσικά μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε pizza by the slice, για την οποία φημίζεται το μαγαζί, σε γεύσεις που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Κανάρη 10, 210 3603648, fb: Impasto


Meatmeatmeat The Grill

n

Σε ένα χώρο που θυμίζει έντονα post modern εστιατόριο με industrial πινελιές θα γευτείς από τα πιο ζουμερά και νόστιμα χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια, κεμπάπ, σουβλάκια κοτόπουλο ή γαλοπούλας που δοκίμασες ποτέ. Οι πίτες επίσης είναι χειροποίητες και όλα τα υλικά φρέσκα. Μια ποικιλία από ορεκτικά και σαλάτες που περιλαμβάνει από πιτάκια με τομάτα και ξινομυζήθρα και μελιτζανοσαλάτα ψημένη στα κάρβουνα έως ceasar’s, χωριάτικη και σούπες, σε εισάγει ευχάριστα στον κατοπινό παράδεισο του κρέατος. Δοκιμάστε την ποικιλία 2 ατόμων που περιέχει δύο σουβλάκια χοιρινό, κοτόπουλο, κεμπάπ, ένα λουκάνικο χωριάτικο, ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιο και γαλοπούλας, πατάτες και σος. Είναι από τις πιο χορταστικές ποικιλίες που έχετε δει. Το φιλικό σέρβις σε συνδυασμό με τις φιλικές τιμές κάνει το meatmeatmeat το απόλυτο στέκι για σουβλάκι. Φυσικά κάνει και delivery. Τσακάλωφ 10, 210 3388676


Tziz

n

Το απόλυτο στέκι όπου το Κολωνάκι αγκαλιάζεται αρμονικά με τα Εξάρχεια για καφέ, φαγητό και ποτό. Το ΤΖΙΖ, με το εκλεπτυσμένο του design και τις καταπληκτικές μουσικές του επιλογές, σας υποδέχεται καθημερινά έχοντας βάλει σκοπό να σας φτιάξει το κέφι. Από τα clue του μαγαζιού τα ψαγμένα και ευφάνταστα cocktails. Δοκιμάστε το ανάλαφρο happy feet cocktail, το δροσιστικό cucumber cocktail, cocktail ρούμι με ολόκληρο λουκούμι, lemon pie cocktail, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε virgin cocktails. Και αν πεινάσατε μπορείτε εδώ να δοκιμάσετε λαχταριστά φαγητά και γλυκά, και φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το μοναδικό τους ΤΖΙΖburger! Ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι και φρέσκους χυμούς μέχρι αργά το βράδυ. Ναυαρίνου 12, 2103633120


Pane Salame, Panino Gourmet

n

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη γεννιέται ένα καινούργιο all day στέκι, με πεντανόστιμα ιταλικά γκουρμέ σάντουιτς. Δημιουργός του Pane Salame ο Antonio Tutera, ο πιο Έλληνας Ιταλός της Αθήνας, που ζει 25 χρόνια στην Ελλάδα και βρίσκεται πίσω από μερικά από τα αγαπημένα μας μαγαζιά – όλα με αυθεντικά ιταλικό αέρα. Η νέα ιδέα του Antonio είναι μια αυθεντική paninoteca για εκείνες τις στιγμές που «δεν θέλεις ένα πλήρες φαγητό, αλλά ούτε το κλασικό σουβλάκι». Στο Pane Salame έχεις να επιλέξεις από μια τεράστια ποικιλία σάντουιτς –πάνω από 30–, ενώ το μενού διαθέτει και τέσσερα μπέργκερ, σαλάτες και ατομικές ποικιλίες. Ο Antonio παίζει εντός έδρας και για άλλη μια φορά δίνει ρέστα. Για να καταλάβεις, έχει φτιάξει σάντουιτς με ξιφία, με μαγειρευτά άγρια μανιτάρια πορτσίνι, με πεντανόστιμο vitello tonnato (λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού με σος από τόνο, κάπαρη και μαγιονέζα), καθώς και ειδικές προτάσεις για vegetarians – για τους τελευταίους έχει και μικρό μενού με δροσερούς χυμούς λαχανικών. Οι δε τιμές των σάντουιτς είναι προσιτότατες, ξεκινώντας από €3,20. Το Pane Salame σερβίρει επίσης πρωινό με μπριος και pane nutella, ενώ κάθε απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 8 θα βρεις στημένο έναν «aperitivo buffet» γεμάτο ιταλικές λιχουδιές για όσους έχουν παραγγείλει ποτά και θέλουν να τσιμπολογήσουν. Μηλιώνη 8, 2103613829


Nice n' easy

n

Το πρώτο αθηναϊκό βιολογικό εστιατόριο, με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς. Εμπνευσμένο από τη χολιγουντιανή λάμψη, όπως την έζησε ο ένας απ’ τους ιδιοκτήτες του, Δημήτρης Χριστοφορίδης, πέτυχε τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας-τιμής και μας έμαθε ότι το γκουρμέ μπορεί να γίνει μια προσιτή, καθημερινή υπόθεση για όλους. Στο μενού, που επιμελείται ο συνιδιοκτήτης και γνωστός σεφ Χρήστος Αθανασιάδης, θα βρείτε όλα τα πιάτα «βαπτισμένα» με διάσημα ονόματα χολιγουντιανών. Το Marlon Brando και το Clark Cable είναι από τα πιο ξακουστά. Από γλυκά δοκιμάστε Banoffi και δεν θα το ξαναφάτε πουθενά άλλου. Μουσική τζαζ, με ιδιαίτερη αδυναμία στον Frank Sinatra, από τραγούδι του οποίου το εστιατόριο πήρε και το όνομα. Ο Δ. Χριστοφορίδης έχει πει χαρακτηριστικά ότι το Nice n Easy «είναι μια ωδή στον Frank Sinatra», ο οποίος ήταν και απ’ τους πρώτους του πελάτες στο εστιατόριο που διατηρούσε στο Los Angeles. Και στην ελληνική εκδοχή του, ντιζαϊνάτο και ταυτόχρονα lounge, έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης επωνύμων, όπως το είχε φανταστεί ο ίδιος, και εδώ και 5 χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα της πόλης. Και όχι μόνο, αφού Nice n Easy με την ίδια πετυχημένη συνταγή θα βρείτε και στη Μύκονο. Ενώ τα τελευταία νέα λένε ότι μέχρι τέλος του μήνα το διάσημο εστιατόριο θα σερβίρει βιολογικά και στην Κηφισιά. Ομήρου 60 & Σκουφά, 2103617201


Mastiha shop

n

Εκτός από καινούργια λικέρ, μπακλαβαδάκια και καλλυντικά, το εντελώς καινούργιο είναι μια νέα σειρά προϊόντων με το όνομα «Μαμάδες». Την ονόμασαν έτσι γιατί έβαλαν δικές τους μαμάδες στην παραγωγή υπό την επίβλεψη της Μαρίσας Τσόρτσιλ. Τις εκπαίδευσε και τις έκανε μέλη της παραγωγής. Μέχρι στιγμής μετράει 4 είδη μπισκότων: με μαστίχα, χωρίς, και δύο με (χειροποίητα) δημητριακά. Όλα τα προϊόντα φτιάχνονται στη Χίο και διατίθενται και χύμα και συσκευασμένα. Το κατάστημα Mastiha shop στην Πανεπιστημίου είναι πια κλασσικό: υποδέχεται τουρίστες και περαστικούς που λατρεύουν τη μαστίχα. Mastiha shop, Πανεπιστημίου 6 & Κριεζώτου, 2103632750


Everest

n

Το πρώτο κατάστημα Everest άνοιξε εδώ. Ήταν το πρώτο meeting point της πόλης, όλο το 24ωρο. Από τότε τα everest συνεχίζουν να αποτελούν διαχρονικό σημείο συνάντησης καθώς, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι βρισκόμαστε στο δρόμο αναζητώντας κάποια γρήγορη αλλά ταυτόχρονα χορταστική και ποιοτική λύση για φαγητό ή καφέ, θα καταλήξουμε εδώ. Με φιλοσοφία «φτιάξε το δικό σου γεύμα», τα everest απάντησαν στις απαιτήσεις των καιρών με νέα προϊόντα όπως η σαλάτα –«Salad Your Way»– και αποτελούν την πλέον καθιερωμένη στάση για καφέ πριν τη δουλειά, τη σχολή, τη βόλτα, τα ψώνια. Τσακάλωφ 14 & Ηρακλείτου


Minnie the Moocher

n

Το διάσημο τραγούδι των Blues Brothers, η Μίνι η Τρακαδόρισσα, δεν θα μπορούσε να μετενσαρκωθεί καλύτερα πουθενά αλλού, παρά σε αυτό το μαγαζί που φέρει το όνομά της. Jazz, swing, soul και blouz ρυθμοί είναι η ψυχή αυτού του all day bar, που προσφέρει εξαιρετικό finger food, περιποιημένα ποτά και πάνω από όλα ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Ανάμεσα σε αυτά που θα σας εκπλήξουν και η κουζίνα του, η οποία ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες ενός μπαρ. Ιδιαιτερότητά του τα φημισμένα cocktails του, όλα ονομασμένα με φράσεις από το ομώνυμο τραγούδι: «Platinum Wheels», «Million Dimes», «Minnie’s Kir Royal» και φυσικά το «Hidehidehidehi». Κάθε γουλιά και στίχος... Τσακάλωφ 6, 2103641686

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.