Θεματα

Οινογευσιγνωσία στο Safka με το Κτήμα Καρανίκα

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου με ποικιλία κρασιών 

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62893-126427.jpg

To εστιατόριο Safka γνωστό για τις υψηλής γαστρονομίας σκανδιναβικές του γεύσεις, και το κτήμα Καρανίκα ετοιμάζουν την Πέμπτη 13 Μαρτίου μια βραδιά με καλό φαγητό και μεγάλη ποικιλία κρασιών.

Tο Κτήμα Καρανίκα από το Αμύνταιο, της βορειοδυτικής Ελλάδας είναι ένα σχετικά καινούριο κτήμα, αφιερωμένο στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας βιολογική καλλιέργεια και βιοδυναμικούς μεθόδους. Πέρα από τα πολύ ωραία κόκκινα κρασιά τους, κυρίως από την ποικιλία ξινόμαυρο, το κτήμα έχει γίνει γνωστό για τα υπέροχα αφρώδη κρασιά του όπως το Καρανίκα Brut (Blanc de Νoir).

Μεταξύ άλλων θα γευτείς μαριναρισμένο σολωμό, βελουτέ πατάτας και λάδι άγριου κύμινου, τερίνα χοιρινού και πάπιας, αρωματικό τσάτνυ πράσινου μήλου, αρνίσιο κότσι με σιγομαγειρεμένη ρέβα, ψητά φρέσκια κρεμμυδάκια και φάβα βιολογικής καλλιέργιας αρωματισμένη με τρούφα και προφιτερόλ με κρέμα βιολέτας και σάλτσα λευκής σοκολάτας για επιδόρπιο.

Θα σου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσεις και τους ιδιοκτήτες του κτήματος, τον Laurens M.Hartman και την Annette Van Kampen,οι οποίοι θα μιλήσουν για τους τρόπους παραγωγής των κρασιών τους. Με άλλα λόγια αν είσαι λάτρης του κρασιού, αυτή είναι η βραδιά σου.

Το δείπνο μαζί με το κρασί θα κοστίζει 33 ευρώ το άτομο.

Για κρατήσεις παρακαλούμε καλέστε: 210-52 43 340

Safka Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός

Στο δείπνο περιλαμβάνεται φρεσκοψημμένο ψωμί από βύνη παραγωγής του εστιατορίου. Η ποσότητα κάθε κρασιού θα είναι 120-150ml και του αφρώδης 100ml.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.