Θεματα

Οινογευσιγνωσία στο Safka με το Κτήμα Καρανίκα

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου με ποικιλία κρασιών 

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62893-126427.jpg

To εστιατόριο Safka γνωστό για τις υψηλής γαστρονομίας σκανδιναβικές του γεύσεις, και το κτήμα Καρανίκα ετοιμάζουν την Πέμπτη 13 Μαρτίου μια βραδιά με καλό φαγητό και μεγάλη ποικιλία κρασιών.

Tο Κτήμα Καρανίκα από το Αμύνταιο, της βορειοδυτικής Ελλάδας είναι ένα σχετικά καινούριο κτήμα, αφιερωμένο στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας βιολογική καλλιέργεια και βιοδυναμικούς μεθόδους. Πέρα από τα πολύ ωραία κόκκινα κρασιά τους, κυρίως από την ποικιλία ξινόμαυρο, το κτήμα έχει γίνει γνωστό για τα υπέροχα αφρώδη κρασιά του όπως το Καρανίκα Brut (Blanc de Νoir).

Μεταξύ άλλων θα γευτείς μαριναρισμένο σολωμό, βελουτέ πατάτας και λάδι άγριου κύμινου, τερίνα χοιρινού και πάπιας, αρωματικό τσάτνυ πράσινου μήλου, αρνίσιο κότσι με σιγομαγειρεμένη ρέβα, ψητά φρέσκια κρεμμυδάκια και φάβα βιολογικής καλλιέργιας αρωματισμένη με τρούφα και προφιτερόλ με κρέμα βιολέτας και σάλτσα λευκής σοκολάτας για επιδόρπιο.

Θα σου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσεις και τους ιδιοκτήτες του κτήματος, τον Laurens M.Hartman και την Annette Van Kampen,οι οποίοι θα μιλήσουν για τους τρόπους παραγωγής των κρασιών τους. Με άλλα λόγια αν είσαι λάτρης του κρασιού, αυτή είναι η βραδιά σου.

Το δείπνο μαζί με το κρασί θα κοστίζει 33 ευρώ το άτομο.

Για κρατήσεις παρακαλούμε καλέστε: 210-52 43 340

Safka Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός

Στο δείπνο περιλαμβάνεται φρεσκοψημμένο ψωμί από βύνη παραγωγής του εστιατορίου. Η ποσότητα κάθε κρασιού θα είναι 120-150ml και του αφρώδης 100ml.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.