![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![62874-126384.jpg 62874-126384.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/03/11/62874-126384.jpg)
Όλη η ζωή μας ένας «Μπουφές»: από τότε που ο άνθρωπος ήταν τροφοσυλλέκτης και μάζευε καρπούς και ρίζες μέχρι τη σημερινή εποχή της fusion κουζίνας και της μοριακής γαστρονομίας, έστρωσε το τραπέζι του φαγητού με τους πλέον διαφορετικούς τρόπους, εφηύρε δεκάδες σκεύη, ξόδεψε περιουσίες για να στηθούν τραπεζαρίες. Μεγάλες αποφάσεις πάρθηκαν σε ένα δείπνο, ενώ πόλεμοι και επαναστάσεις για την τροφή σφράγισαν την ιστορία.
Ο «Μπουφές» είναι μία έκθεση αφιερωμένη στην τροφή, με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, έπιπλα, σκεύη, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα και κατασκευές σύγχρονων σχεδιαστών που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τον «Μπουφέ».
Αλεξία Καραβέλα, Meatloaf with mushrooms, 2013, μαρκαδόροι σε χαρτί
Εύα Μαραθάκη, 2012, μολύβι σε χαρτί
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Βανέσσα Αναστασοπούλου, Ελένη Βερναρδάκη, Ειρήνη Γκόνου, Χριστίνα Δάρρα, Μάρθα Δημητροπούλου, Κατερίνα Διακομή, Farida El Gazzar, Εν Φλω, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Λίζη Καλλιγά, Κατερίνα Καλούδη, Αλεξία Καραβέλα, Χάρης Κοντοσφύρης, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αφροδίτη Λίττη, Εύα Μαραθάκη, Αντώνης Μιχαηλίδης, Μάρω Μιχαλακάκου, Nicholas Moore, Αλίκη Παλάσκα, Γιώργος Πανταζής, Μίλτος Παντελιάς, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Poka-Yio, Παύλος Σάμιος, Νίκος Τρανός, Ναταλία Τσουκαλά, Φίλιππος Φωτιάδης, Πάνος Χαραλάμπους.
Οι σχεδιαστές: Κατερίνα Αργυρού, Λία Δανιόλου, Μαριέττα Καλλονά, Αντωνία Λεκατσά, Mira, Ειρήνη Νεοφύτου, Χρυσούλα Πάλλη, Μαρία Πετζετάκι, Λίνα Σπάρη, Αλεξάνδρα Σοφιανοπούλου, Χριστίνα Τσενέ, Μαργαρίτα Χρυσάκη, , Θεοδώρα Χωραφά, we design.
Λίζη Καλλιγά, Mermaid’s dream, Ocean Desire, 2013, ακουαρέλα σε χαρτί
Αντώνης Μιχαηλίδης, χειροποίητο μαχαίρι σε βάση, 2014
Info: Παλαιοπωλείο Μαρτίνος, Πινδάρου 24, Κολωνάκι. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου 2014.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.