- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![6282-14483.jpg 6282-14483.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/05/18/6282-14483_0.jpg)
ΠΟΙΟΙ ΣΕΦ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ο Κώστας Τουλουμτζής ανοίγει καλοκαιρινή Enoteca στο Βουρκάρι, στη Τζια, με πολύ ψάρι αλά ιταλιέν και τα ωραία του κρασιά. Tης Αθήνας ανοιχτό όλο το καλοκαίρι εκτός από τον Αύγουστο.
Στη Μύκονο και στο θρυλικό Pierro’s εγκαθίσταται το Rock’n’Roll.
Ο Βασίλης Καλλίδης στήνει το Aneton on the Verandah σε μία από τις πιο κοσμικές βεράντες του Αργοσαρωνικού, αυτήν του εντελώς ανακαινισμένου και ιστορικού ξενοδοχείου Poseidonion Grace στις Σπέτσες. Ανοιχτό και το Άνετον στο Μαρούσι.
Ο Απόστολος Τραστέλης της Σπονδής με σεφ τον Βασίλη Τσαγκάρη αναλαμβάνει το εστιατόριο Ορλώφ, στις Σπέτσες επίσης.
Το Inbi, το El Pecado και το Sale& Pepe πάνε Μύκονο.
ΝΟΣΤΙΜΑ ΝΕΑ
● Το γνωστό γιαπωνέζικο Kiku παίρνει θέση παραλιακή μέσα στο χώρο του “Balux”.
● Η “Hytra” γίνεται Galazia Hytra και μετακομίζει σε θέα-θάλασσα στο εντυπωσιακό “Westin Athens” στη Βουλιαγμένη.
● Sorthie, το νέο ρεστό των Β.Π. (στη θέση που ήταν το “Far East”, στο Κεφαλάρι), από την ομάδα του Γιάννη Μωράκη. Με μεγάλο καταπράσινο κήπο και σεφ τον Γιάννη Σολάκη.
● Ο Jerome Serres επιστρέφει στο Πιλ Πουλ, μία από τις ωραιότερες ταράτσες της πόλης, και επιμελείται ένα σούπερ μενού –macaron με wasabi και γέμιση μους από λαβράκι– με τη βοήθεια του σεφ Κύρκου Ζήση. Επιλογές μενού € 55, € 70, € 85.
● Από τον όμιλο Καστελόριζο το καινούργιο «Όμικρον» στην Κηφισιά με σεφ την Ντίνα Νικολάου και κουζίνα μεσογειακή.
● Come back για ένα από τα πιο αγαπημένα μας: το Soul Kitchen επιστρέφει με asian και όχι μόνο κουζίνα, τέλεια κοκτέιλ και ωραίες μουσικές, αυτή τη φορά μακριά από την «άγρια» Ευριπίδου, στην Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι.
● Ο Φώτης Χρυσανθίδης και η Νίκη Παρλιάρου (αδελφή του Στέλιου) ανοίγουν στα μέσα Ιουνίου το νέο τους στέκι στο Ζούμπερι (Λ Ποσειδώνος 93) μέσα σε ωραίο κήπο.
● Στην Ακτή Αλίμου, στο χώρο του “Ble” άνοιξε το Cabana, lounge-resto, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σεφ ο Χρήστος Τζιέρας.
7 ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
Έχεις στη διάθεσή σου ένα τέταρτο και θέλεις κάτι νόστιμο. Πού θα πας; Στην… κορυφή Everest (σε όλη την Αθήνα, Πειραιά και πέριξ) για σάντουιτς και δροσερές σαλάτες, που θα τα φτιάξεις όπως θέλεις εσύ. Κι ακόμη τυρόπιτα, αλλά και καφές, με € 1!
Στα Kfc (Γλυφάδα, Village Ρέντη, The Mall, Ομόνοια, Παγκράτι, Πειραιάς, www.kfc.gr) για κοτοπουλάκι σε όλες του τις εκδοχές.
Στα Goody’s, που επίσης βρίσκεις σε όλη την Αθήνα, για όλα όσα ξέρεις κι αγαπάς, αλλά και για να μη χαλάσεις τη μεσογειακή σου διατροφή είναι όλα μαγειρεμένα με ελαιόλαδο! Κάνουν και delivery.
Στα Simply Βurgers (Ν. Ερυθραία/ Βριλήσσια/ Χαλάνδρι/ Ν. Σμύρνη/ Παγκράτι/ Αγ. Στέφανος/ Αγ. Παρασκευή/ Γλυφάδα/ Ηράκλειο/ Αμπελόκηποι/ Πασαλιμάνι/ Γαλάτσι/ Περιστέρι) για τα πιο ζουμερά, σπιτικά burgers από 100% μοσχαρίσιο κιμά που ζυμώνεται καθημερινά, για τις σαλάτες που ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας και για το γλυκό brownie που σου κάνουν δώρο!
Στα Flocafé lounge bar & restaurant (Κολωνάκι/ Mαρούσι/ Ν. Σμύρνη/ Δέλτα Φαλήρου/ Φιλοθέη/ Ν. Μάκρη/ Πλ. Βικτωρίας/ Γλυφάδα/ Υγεία) για τη lounge ατμόσφαιρα, τα νόστιμα κρύα πιάτα και τα κυρίως από μακαρονάδες περιποιημένες και ψητά, όπως κοτόπουλο, κρέας και σαλατούλες.
Στο Pango’s (Ζωοδόχου Πηγής 5, Αθήνα, 210 3834.753) γιατί είναι μια όαση στο κέντρο της Αθήνας, ένα bistrot delicatessen με εξαιρετικές γεύσεις σε μεγάλη ποικιλία.
Στο Evergreen (στην πλατεία Κοραή) και σχεδόν όλο το 24ωρο για νόστιμες μπρουσκέτες εντελώς αλά ιταλιέν, ανοιχτά σάντουιτς (μέχρι και με γέμιση… καρμπονάρα), χορταστικές σαλάτες και βέβαια για έναν από τους καλύτερους εσπρέσο της πόλης.
PETIT GOURMANT (Παιδικά μενού και σφηνάκια, παιδικές χαρές και μαθήματα γαστρονομίας)
● Τα TGI’ Friday, Goody’s, Simply Burger, Pizza Hut, Applebee’s, Wagamama, Al Milanese (αυτό και με κλόουν κάθε Κυριακή μεσημέρι) έχουν ειδικά παιδικά μενού.
● Σε όλα τα La Pasteria υπάρχουν παιδικά καρεκλάκια και προσφέρουν πορτοκάλι χυμό πριν το γεύμα και παιδικά σφηνάκια στο τέλος για να μη ζηλεύουν τους μεγάλους.
● Το Sofia’s (Βαλαωρίτου 15) έχει αλλαξιέρα στις τουαλέτες και παιδικά καρεκλάκια.
●Παιδικές χαρές έχουν ο Ανεμόμυλος (Χειμάρας 5, Ν. Ερυθραία, 210 8070.969), Το Στέκι του Ανδρέα (Μεσσηνίας 44-46 Χαλάνδρι, 210 6825.041), ο Τέλης (Παλαιά Πεντέλη, Απέναντι από τη Μονή). Κι ακόμη, ιδανικά είναι ό,τι παίζει σε The Mall, Avenue, Golden Hall, έχουν παιδότοπους με φουσκωτά παιχνίδια για να χτυπιούνται τα πιτσιρίκια με τις ώρες. Εσύ τρως/πίνεις και τα βλέπεις να πετάνε στον αέρα.
● Ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης παραδίδει μαθήματα μαγειρικής και όχι μόνο (και διατροφικές αξίες και οικολογική συμπεριφορά σε σχέση με το φαγητό) σε μικρούς «σέφηδες». Πληρ. 694 2707475
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.