Θεματα

6 νόστιμες λύσεις για την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα

Καλά κούλουμα σε όλες και όλους!

14429-78756.jpg
Σταυρούλα Παναγιωτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_1015.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Πού θα βρεις τη νοστιμότερη λαγάνα, σπιτική ταραμοσαλάτα και το γλυκό της ημέρας για την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα.

Για τη νοστιμότερη λαγάνα του λεκανοπεδίου συστήνω τον Φούρνο του Τάκη (Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι)

atk_6791.gif
Ο Φούρνος του Τάκη στο Κουκάκι © Θανάσης Καρατζάς

Για αγορά σπιτικής ταραμοσαλάτας συστήνω το ντέλι της Νόρας (Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι)

atk_1064.jpg
Nora’s Deli © Θανάσης Καρατζάς

Για επιτόπου δοκιμή συστήνω τη θρυλική ταραμοσαλάτα του Βασίλαινα (από το 1920) (Βρασίδα 13, Χίλτον)

333442-691429.jpg

Για γλυκό της ημέρας συστήνω: τους λουκουμάδες του Κτιστάκη (Σωκράτους 59), τα σιροπιαστά του Güllüoğlu (Νίκης 10, Σύνταγμα) και φυσικά τον χαλβά του Κοσμίδη, τον χύμα, τον φρέσκο (όχι στο κουτάκι) που πρέπει να πάτε πριν τη Καθαρά Δευτέρα για να τον βρείτε. (Αγ. Δημητρίου 1, Δραπετσώνα) Καλά κούλουμα σε όλους!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.