Θεματα

6 νόστιμες λύσεις για την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα

Καλά κούλουμα σε όλες και όλους!

14429-78756.jpg
Σταυρούλα Παναγιωτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_1015.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Πού θα βρεις τη νοστιμότερη λαγάνα, σπιτική ταραμοσαλάτα και το γλυκό της ημέρας για την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα.

Για τη νοστιμότερη λαγάνα του λεκανοπεδίου συστήνω τον Φούρνο του Τάκη (Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι)

atk_6791.gif
Ο Φούρνος του Τάκη στο Κουκάκι © Θανάσης Καρατζάς

Για αγορά σπιτικής ταραμοσαλάτας συστήνω το ντέλι της Νόρας (Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι)

atk_1064.jpg
Nora’s Deli © Θανάσης Καρατζάς

Για επιτόπου δοκιμή συστήνω τη θρυλική ταραμοσαλάτα του Βασίλαινα (από το 1920) (Βρασίδα 13, Χίλτον)

333442-691429.jpg

Για γλυκό της ημέρας συστήνω: τους λουκουμάδες του Κτιστάκη (Σωκράτους 59), τα σιροπιαστά του Güllüoğlu (Νίκης 10, Σύνταγμα) και φυσικά τον χαλβά του Κοσμίδη, τον χύμα, τον φρέσκο (όχι στο κουτάκι) που πρέπει να πάτε πριν τη Καθαρά Δευτέρα για να τον βρείτε. (Αγ. Δημητρίου 1, Δραπετσώνα) Καλά κούλουμα σε όλους!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.