Θεματα

Αλάτσι Special Πιάτο

Κουνουπίδι με στάκα και παστό χοιρινό από τον σεφ Περικλή Κοσκινά

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Περικλής Κοσκινάς θεωρείται από πολλούς πρωταγωνιστής στη νέα γενιά Ελλήνων μαγείρων. Με καταγωγή από την Κέρκυρα, σπούδασε στο Λονδίνο και στη συνέχεια ταξίδεψε στις κουζίνες όλου του κόσμου- Γαλλία, Ισπανία, Σκοτία, Βενεζουέλα, Η.Π.Α., Καναδά. Αρκετά νεαρός ακόμη, ανέλαβε το Milos, και θεωρεί τον ιδιοκτήτη του Κώστα Σπηλιάδη πρωτοπόρο στα της γαστρονομίας διεθνώς. Λατρεύει την απλότητα και την εποχικότητα ενώ θεωρεί την αναζήτηση των πρώτων υλών όχι μόνο προτεραιότητα ενός καλού μάγειρα αλλά και ηθική υποχρέωση. Από τις αρχές της φετινής σεζόν ανέλαβε να «οδηγήσει» το γνωστό κρητικό εστιατόριο Αλάτσι στη νέα του εποχή και ο Περικλής το κάνει με γεύσεις που πατάνε στην παράδοση και τα ελληνικά προϊόντα αλλά απογειώνονται χάρη στην δική του φρέσκια, ενστικτώδη και τολμηρή ιδιοσυγκρασία.

n

Υλικά:

1 μέτριο κουνουπίδι

100γρ στάκα

50 γρ παστό χοιρινό

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

λίγο τσίλι

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

50 γρ γάλα

αλάτι, πιπέρι

λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τη στάκα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το

αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Παράλληλα βράζουμε το κουνουπίδι για 5-7 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι. Σε ένα πιάτο αναμειγνύουμε τη στάκα, το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, το τσίλι και το παστό χοιρινό.Τοποθετούμε από πάνω το κουνουπίδι και σερβίρουμε.