Ο Περικλής Κοσκινάς θεωρείται από πολλούς πρωταγωνιστής στη νέα γενιά Ελλήνων μαγείρων. Με καταγωγή από την Κέρκυρα, σπούδασε στο Λονδίνο και στη συνέχεια ταξίδεψε στις κουζίνες όλου του κόσμου- Γαλλία, Ισπανία, Σκοτία, Βενεζουέλα, Η.Π.Α., Καναδά. Αρκετά νεαρός ακόμη, ανέλαβε το Milos, και θεωρεί τον ιδιοκτήτη του Κώστα Σπηλιάδη πρωτοπόρο στα της γαστρονομίας διεθνώς. Λατρεύει την απλότητα και την εποχικότητα ενώ θεωρεί την αναζήτηση των πρώτων υλών όχι μόνο προτεραιότητα ενός καλού μάγειρα αλλά και ηθική υποχρέωση. Από τις αρχές της φετινής σεζόν ανέλαβε να «οδηγήσει» το γνωστό κρητικό εστιατόριο Αλάτσι στη νέα του εποχή και ο Περικλής το κάνει με γεύσεις που πατάνε στην παράδοση και τα ελληνικά προϊόντα αλλά απογειώνονται χάρη στην δική του φρέσκια, ενστικτώδη και τολμηρή ιδιοσυγκρασία.
Υλικά:
1 μέτριο κουνουπίδι
100γρ στάκα
50 γρ παστό χοιρινό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγο τσίλι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
50 γρ γάλα
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τη στάκα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το
αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Παράλληλα βράζουμε το κουνουπίδι για 5-7 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι. Σε ένα πιάτο αναμειγνύουμε τη στάκα, το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, το τσίλι και το παστό χοιρινό.Τοποθετούμε από πάνω το κουνουπίδι και σερβίρουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.