- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μυστικά, tips και 8 στέκια για νόστιμη Καθαρά Δευτέρα και ακόμη νοστιμότερη Σαρακοστή
Παρά τη λιτότητα που τη χαρακτηρίζει, η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις πιο νόστιμες γιορτές της παράδοσης. Ποιος να αντισταθεί στη φρεσκοψημένη λαγάνα (ειδικά όταν έχει ένα στρώμα από βελούδινη ταραμοσαλάτα πάνω της); Γίνεται να κάνεις τον αδιάφορο μπροστά σε ένα τηγανητό καλαμαράκι ή σε ζουμερές γαρίδες σαγανάκι;
Για να μη μιλήσουμε για τον χαλβά...
Η Καθαρά Δευτέρα είναι μόνο η αρχή της νόστιμης περιόδου. Θα ακολουθήσουν 40 μέρες γεμάτες θάλασσα. Είτε νηστεύεις είτε όχι, αξίζει να βάλεις στο μενού σου περισσότερα ψάρια, θαλασσινά και μαλάκια. Και εδώ που τα λέμε, τώρα έχεις την τέλεια αφορμή για να βρεθείς με φίλους καλούς γύρω από το τραπέζι κάποιου μεζεδοπωλείου, φημισμένου για τα ωραία ψαρικά του… (εντάξει, και τα πολλά αποστάγματά του). Καλή και νόστιμη Σαρακοστή!
8+1 αχτύπητα πιάτα αυτής της Σαρακοστής
Η ταραμοσαλάτα του Bluefish Athens
Αν έχεις βαρεθεί κάθε χρόνο την ίδια ταραμοσαλάτα, φέτος είναι η ώρα να δοκιμάσεις την πολύ διαφορετική πρόταση του Bluefish Athens. Με λαχανικά τουρσί (φινόκιο, αγγούρι, ραπανάκι) και... χαλβά! Καλογριώνη 6, Πλάκα, 2130364214
Η ποικιλία ψαρικών του Φοιτητή
All time classic ποικιλία: γαύρος τηγανητός, γαύρος ξιδάτος, γαριδάκι, καλαμαράκι, μικρό σαλατικό και μία από τις καλύτερες ταραμοσαλάτες της πόλης... αυτό είναι ένα πιάτο για μερακλήδες. Κωστή Παλαμά 28, Ν. Ψυχικό, 2106748505
Η ασιατική σούπα του Fish Market
Ψαράδικο φημισμένο για τα φρέσκα ψάρια του, από το καλοκαίρι λειτουργεί και ως εστιατόριο με πολύ πρωτότυπες προτάσεις. Εκτός από το σούσι από ελληνικά ψάρια, να δοκιμάσετε και την ασιατική σούπα με φιλέτο λευκού ψαριού, curry, γάλα καρύδας, lemongrass και κόλιανδρο. Δορυλαίου 7, πλατεία Μαβίλη, 2106926991
Το πικάντικο μπουρδέτο του It
Στον κατάλογό του έτσι κι αλλιώς βρίσκεις πάντα νηστίσιμες επιλογές. Τη Σαρακοστή οι προτάσεις εμπλουτίζονται με πολλά πιάτα ημέρας. Ανάμεσά τους και το υπέροχο μπουρδέτο με γαρίδες, μύδια και χταπόδι σε bisque θαλασσινών, που σερβίρεται μαζί με sticks πατάτας. Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773
H φάβα στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Όχι ότι η τηγανητή καραβιδόψυχα δεν είναι μια νοστιμότατη σαρακοστιανή πρόταση, απλά εμείς έχουμε αδυναμία μεγάλη σε αυτή τη φάβα. Έρχεται από τη Σχοινούσα (μικρή πατρίδα του ιδιοκτήτη) και δεν μοιάζει με καμία άλλη. Παύλου Μελά 13, Καρέας, 2107640240
Οι σουπιές κρασάτες της Κυβέλης
Η Κυβέλη είναι ένα μεζεδοπωλείο-εστιατόριο που δεν σε απογοητεύει ποτέ. Πάνω ακριβώς στη γραφική πλατεία Αγίου Γεωργίου σερβίρει δεκάδες μεζεδάκια της στεριάς και της θάλασσας. Η Σαρακοστή είναι μια καλή ευκαιρία για να τους δοκιμάσεις, και όταν το κάνεις μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τις (ολόσωστες!) σουπιές κρασάτες. Επτανήσου 15, Κυψέλη, 2108219406
Το τηγανητό χταπόδι στο Ταξιδεύοντας
Ο Νώντας ήταν ένας ευρηματικός καπετάνιος από τη Σύρο. Και καθώς έβγαινε με την ψαρόβαρκά του στα ανοιχτά και έμενε εκεί ολόκληρα μερόνυχτα, έπρεπε να βρει έναν τρόπο να μαγειρέψει τα δεκάδες χταπόδια που έπιανε. Το μόνο που είχε µαζί του ήταν ένα τηγάνι. Κι έτσι εφηύρε το τηγανητό χταπόδι, τη συνταγή που δοξάζεται καθημερινά στο Ταξιδεύοντας. Δεν φαντάζεσαι νοστιµιά! Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368/ Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία, 2106201572
Τα μύδια αχνιστά στην Παλιά ταβέρνα του Ψαρά
Ταβέρνα παλιά και ξακουστή, υπάρχει εδώ και χρόνια σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία της Αθήνας. Θα βρεις πολλούς μεζέδες θαλασσινούς και μη, για τη Σαρακοστή αξίζει να δοκιμάσεις τα μύδια αχνιστά. Για όσους δεν νηστεύουν μαγειρεύονται και με φέτα.
Ερωτόκριτου 12& Ερεχθέως, Πλάκα, 2103218734
Το σπανακόρυζο με σουπιά στον Θαλασσινό
Τόσα και τόσα χρόνια έχουν περάσει, και ο Θαλασσινός κρατάει ακόμα τη φήμη του για τους αχτύπητους ψαρομεζέδες του. Ανάμεσά τους και το τρομερό σπανακόρυζο με σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της, με σαφράν και πορτοκάλι. Εντάξει, ποτέ δεν λέμε όχι και στην πατατοσαλάτα με παστουρμά ψαριών. Ηρακλέους& Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 2109404518
Θαλασσινά, συμβουλές φρεσκάδας και νοστιμιάς
- Τα περισσότερα όστρακα (κυδώνια, γυαλιστερές, καλόγνωμες, στρείδια, φούσκες) τρώγονται ωμά με λεμονάκι, προσοχή να τα δούμε να κουνιούνται όταν βάζουμε το λεμόνι. Τα χτένια ψητά στο γκριλ, οι πετροσωλήνες μαγειρεμένοι. Όσα δεν ανοίξουν στο ψήσιμο, τα πετάμε.
- Η ψιλή γαριδούλα, που κοστίζει πολύ φτηνότερα από τις μεγάλες, είναι ελληνική και πεντανόστιμη. Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι, σκέτη με χοντρό αλάτι και μπόλικο πιπεράκι ή σκόρδο, και τη σερβίρουμε με λεμόνι και μαϊντανό. Την τρως ολόκληρη με μια χαψιά!
- Τα θαλασσινά θέλουν πολύ λίγο μαγείρεμα για να κρατήσουν χυμούς και γεύση. Τα όστρακα θέλουν ελάχιστο χρόνο, τα βγάζουμε μόλις ακριβώς ανοίξει το κέλυφος. Οι γαρίδες, τα καβούρια, οι καραβίδες θέλουν 6-10 λεπτά. Τα καλαμάρια το ίδιο, αλλιώς σκληραίνουν.
- Με τα όστρακα ταιριάζει πολύ το λευκό κρασί, αρκεί να μην έχει δυνατά αρώματα φρούτων. Ιδανικό είναι ένα Ασύρτικο.
- Τα μικρά χταποδάκια, οι γνωστοί μοσχιοί, είναι πολύ φτηνά και εξίσου νόστιμα με τα μεγάλα. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν μόνο με το ζουμί τους. Στο τέλος προσθέτουμε λάδι και ξύδι, και τα αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση. Απλά συγκλονιστικά!
Η Καθαρά Δευτέρα θέλει τσίπουρο
Με όλες αυτές τις νοστιμιές που θα φάμε την Καθαρά Δευτέρα, η αλήθεια είναι ότι το χρειαζόμαστε ένα τσιπουράκι! Και ως γνωστόν, πατρίδα του τσίπουρο είναι ο Βόλος... Όταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία της Μαγνησίας έφεραν μαζί τους την ιστορία απόσταξης του τσίπουρου. Με τον καιρό δημιουργήθηκαν τα πρώτα τσιπουράδικα του Βόλου και σιγά-σιγά και οι πρώτες οικογένειες αποσταγματοποιών. Από τις πιο παλιές η οικογένεια Αποστολάκη, που από το 1954 συνεχίζει την παράδοση στην καλλιέργεια των μοναδικών αμπελοοινικών ποικιλιών της περιοχής και δημιουργεί το τσίπουρό της ακολουθώντας την παράδοση και τις παλιές συνταγές. Η αποκλειστικά φυσική απόσταξη του Τσίπουρου της Οικογένειας Αποστολάκη γίνεται με τέχνη, υπομονή και εμπειρία τριών γενιών. Θα το βρείτε αρωματισμένο με γλυκάνισο ή σκέτο για τους μερακλήδες.
Η μόνη Δευτέρα που αγαπάμε είναι εδώ
Και αξίζει να τη μοιραστούμε με τα άτομα που αγαπάμε! Για αυτό, μπες στην πλατφόρμα
www.agapamedeftera.gr του Μακεδονικού Χαλβά και στείλε πρόσκληση στα πρόσωπα που θες να περάσεις μαζί τους την Καθαρά Δευτέρα. Με κάθε πρόσκληση που στέλνεις, βοηθάς τον Μακεδονικό Χαλβά να στηρίξει το έργο του Σωματείου ΠΝΟΗ, Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού και ταυτόχρονα παίρνεις μέρος στον διαγωνισμό για να κερδίσεις αγαπημένα προϊόντα του Μακεδονικού Χαλβά!
8 στέκια για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Τα καλύτερα του Αιγαίου στο πιο όμορφο μπαλκόνι της πόλης
Το υπέροχο μπαλκόνι της Αθήνας με θέα σε όλη την πόλη και καταγωγή από την πανέμορφη Σχοινούσα των Κυκλάδων, θα σας εντυπωσιάσει με την ανεπιτήδευτη κομψότητά του, τη φιλοξενία των ανθρώπων του, αλλά και με τις αξεπέραστες γεύσεις του. Η κουζίνα ακολουθεί την κυκλαδίτικη γαστρονομική κουλτούρα στη σύγχρονη εκδοχή της, τα ολόφρεσκα προϊόντα έρχονται από μικρούς παραγωγούς, τα δικά του καΐκια φέρνουν καθημερινά τα καλύτερα του Αιγαίου και τα τραπέζια γεμίζουν με τις καλύτερες γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής παράδοσης. Το μενού ισορροπεί σε κρέας και ψάρι αλλά μιας και οι μέρες απαιτούν τη θαλασσινή αύρα, σας προτείνουμε αξεπέραστα πιάτα όπως αστακομακαρονάδα, φρέσκο πετρόψαρο στη γάστρα, καραβιδόψυχα τηγανητή, στρείδια ψητά στη σχάρα και μύδια αχνιστά, κυκλαδίτικη κακαβιά, φιλέτο τόνου, μπαρμπούνια, τσιπούρες, μπακαλιάρους, σκορπίνες και άλλα πολλά. Να θυμάστε ακόμη ότι το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες μπορεί να επιμεληθεί τις κοινωνικές σας εκδηλώσεις, με τρόπο που θα σας μείνουν αξέχαστες.
● Παύλου Μελά 13, Καρέας, Βύρωνας, 2107640240, www.balconycyclades.com
Κυβέλη
Πεντανόστιμοι σαρακοστιανοί μεζέδες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου
Η Σαρακοστή είναι η εποχή της παρέας. Είναι εκείνα τα ηλιόλουστα μεσημέρια που θα βρεθούμε με φίλους για να τσουγκρίσουμε ποτήρια με ούζο ή τσίπουρο. Είναι το τραπέζι σε μια πλακόστρωτη πλατεία, γεμάτο λιχουδιές του βυθού και τη νόστιμη απλότητα των μεζέδων. Όλα αυτά, τα απλά, αλλά σημαντικά που μας γεμίζουν χαρά. Όλα αυτά που ξέρει τόσο καλά να προσφέρει η θρυλική –πια– Κυβέλη. Το αγαπημένο εστιατόριο-μεζεδοπωλείο της πλατείας Αγίου Γεωργίου, τη Σαρακοστή νοστιμεύει λίγο παραπάνω. Βγάζει από τα τηγάνια του τραγανά καλαμαράκια και από τις κατσαρόλες του σουπιές κρασάτες, σερβίρει θράψαλο σχάρας με ζυμαρικά ολικής άλεσης και στη μέση του τραπεζιού βάζει όλα αυτά που με φίλους θα μοιραστούμε: μελιτζανοσαλάτα, φάβα και ταραμοσαλάτα (ή και τσιροσαλάτα!), γαρίδες σαγανάκι και τόσα άλλα. Με την ευκαιρία, ρίξτε μια ματιά στο καινούργιο μενού που έχει εμπλουτιστεί με πολλές καινούργιες λιχουδιές… οι πένες με μανιτάρια και μετσοβόνες, ο καγιανάς με σύγκλινο Μάνης, τα υπέροχα παστουρμαδοπιτάκια και το ψαρονέφρι σοτέ σε σάλτσα μελιού είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Είτε νηστεύετε, είτε όχι (είπαμε, δεν είναι λίγοι οι μεζέδες της στεριάς, ούτε αμελητέοι), καθίστε σε μια από τις λίγες πλατείες αυτής της πόλης που παραμένουν γραφικές και δοκιμάστε όλους αυτούς τους μερακλίδικους μεζέδες μαζί με εξαιρετικά αποστάγματα επιλεγμένων αποσταγματοποιών που θα βρείτε στον κατάλογο. Έτσι, οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά και η ζωή γίνεται όλο και πιο νόστιμη. Και delivery.
● Επτανήσου 15, Κυψέλη, 2108219406, Fb: @kivelirest, insta: @kyveli_kypseli
It
Η πιο λαχταριστή Καθαρά Δευτέρα είναι στο στέκι της Σκουφά
Από τη στιγμή που άνοιξε –πριν αρκετά χρόνια– φάνηκε ότι θα ήταν ένα διαφορετικό εστιατόριο. Έδωσε έμφαση στις αγνές και βιολογικές πρώτες ύλες, σε μια εποχή που το συγκεκριμένο food trend δεν ήταν ακόμα must. Από εκείνη την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα το IΤ έχει παραμείνει πιστό στη φιλοσοφία του και έχει μαγειρέψει χιλιάδες πιάτα αποδεικνύοντας ότι το υγιεινό μπορεί ταυτόχρονα να είναι και απίστευτα νόστιμο. Σε αυτή τη λογική η κουζίνα του IΤ ετοιμάζει για αυτή την Καθαρά Δευτέρα όλες τις παραδοσιακές γεύσεις που αγαπάμε. Με μία μικρή διαφορά: τη μαγειρική δημιουργικότητα που ποτέ δεν λείπει από τα πιάτα του IΤ. Έτσι, λαγάνα και βελούδινος ταραμάς, πεντανόστιμη φάβα και τραγανό καλαμάρι, γαρίδες, όστρακα, σουπιές και χαλβάς, όλα μαγειρεύονται με ένα δημιουργικό twist και σε αφήνουν άφωνο.
Ακολουθήστε το IΤ σε Facebook (@ITkolonaki) & Instagram (@it_restaurant) για να μείνετε συντονισμένοι και να μάθετε πρώτοι τις εκπλήξεις που έρχονται στο στέκι της Σκουφά…
● Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773
Bluefish Athens
Μοντέρνα ψαροφαγία με έθνικ πινελιές
Η φήμη του ξεκίνησε το 2015, όταν ο ιδιοκτήτης του και σεφ Γιώργος Οικονομίδης τάραξε τα γαστρονομικά νερά, ανοίγοντας το πρώτο Bluefish στη Νάουσα της Πάρου. Η επιτυχημένη συνέχεια ήρθε στη Βουλιαγμένη και το τρίτο αδερφάκι σε ένα ακόμη εμβληματικό σημείο, στην Πλάκα. Πλέον, το Bluefish μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί ένα brand name, προτείνοντας μοντέρνα ψαροφαγία με έθνικ πινελιές. Απολαυστικές δημιουργίες, λοιπόν, με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, σε έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο, με επαγγελματική εξυπηρέτηση. Εξαιρετική και η λίστα κρασιών, από τον ελληνικό αμπελώνα κατά κύριο λόγο, με τις ετικέτες να έχουν επιλεγεί από τον Γιάννη Καρακάση, έναν από τους master of wine στην Ελλάδα. Σπουδαία και η cocktail list την οποία έχει επιμεληθεί ο Νίκος Δεληβοριάς, όπως και η επιλογή να απολαύσετε ένα από αυτά στο μπαρ του Bluefish μαζί με ένα tapas, ψαριού φυσικά. Ένα εστιατόριο που πραγματικά έλειπε από το κέντρο της πόλης, ταξιδεύοντάς μας γευστικά στις θάλασσες του κόσμου.
Καλογριώνη 6, Πλάκα, 2130364214, Fb: Bluefish Athens
Η παλιά ταβέρνα του Ψαρά
Το ιστορικό εστιατόριο στην Πλάκα με ιστορία από το 1898
Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας, στα σκαλοπάτια της Πλάκας λίγο πριν τα Αναφιώτικα, Η παλιά ταβέρνα του Ψαρά έχει γράψει τη δική της μεγάλη ιστορία ήδη από το 1898. Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό, που ανακαινίστηκε το 1998, γεμάτο με δέντρα, λουλούδια, βουκαμβίλες και την αίσθηση της φροντίδας να βρίσκεται παντού στο χώρο, θα απολαύσετε καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια ανάλογα με την εποχή –τώρα, για παράδειγμα, θα βρείτε τσιπούρες, σφυρίδες, φαγκρί, σολομό, λαβράκια και άλλα πολλά– μαγειρεμένα με μεράκι και τις παραδόσεις της μεσογειακής κουζίνας. Όλα αυτά τα ωραία της ελληνικής θάλασσας μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ουζάκι αλλά και κάποια ετικέτα από την εξαιρετική λίστα κρασιών, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα. Ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας σε ένα φανταστικό περιβάλλον, πρέπει να τη ζήσετε αυτή την εμπειρία. Καθημερινά από τις 11.30 έως τη 01.00. Extra tip: Στο μενού θα βρείτε και αρκετές εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις και σε κρέας.
● Ερωτόκριτου 12 & Ερεχθέως, Πλάκα, 2103218734, www.psaras-taverna.gr
Ταξιδεύοντας στα Βόρεια
Τα αμέσως πιο φρέσκα… κολυμπάνε στη θάλασσα
Το Ε/Γ Ταξιδεύοντας μπήκε στις ζωές μας το 2002 με το κατάστημά του στο Κερατσίνι, ενώ το 2014 απέκτησε το «αδερφάκι» του στη Νέα Ερυθραία, το Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια. Με βασικό μότο «Τα αμέσως πιο φρέσκα… κολυμπάνε στη θάλασσα» και με ένα άκρως φιλικό περιβάλλον έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τον κόσμο και κάθε πελάτης να το προτείνει στον επόμενο χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Μυστικό του όπλο είναι η μεγάλη προσοχή που δίνεται στην πρώτη ύλη. Όλα τα ψαρικά και οι θαλασσινοί μεζέδες του καταλόγου έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την εξαιρετική ποιότητα, αποτέλεσμα της καλής σχέσης του Ε/Γ Ταξιδεύοντας με τους ψαράδες. Η γεύση εδώ είναι εγγυημένη, αφού οι μάγειρες έχουν ως γνώμονα την ατόφια ελληνική θαλασσινή κουζίνα, όπως αυτή γινότανε παλιά. Αν φτάσετε σε ένα από τα δύο καταστήματα και δεν μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις επιλογές του καταλόγου, μη διστάσετε να εμπιστευτείτε τον σερβιτόρο και να ακούσετε τι έχει να σας προτείνει.
● Ε/Γ Ταξιδεύοντας, Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368 / – Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια, Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572 / www.taxidevontas.com, FB: Ε/Γ Ταξιδεύοντας, IG: taxidevontas_
Fish Market
Η αγάπη για το φρέσκο ψάρι στο κέντρο της πόλης
Να, λοιπόν, που γίνεται η αύρα και τα αρώματα του Αιγαίου να βρεθούν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Μαβίλη, εδώ στο Fish Market, στο χώρο που ήδη από το 2005 μας έχει κάνει να αγαπήσουμε τις θαλασσινές γεύσεις ακόμα περισσότερο. Το Fish Market ήταν ένα ψαράδικο φημισμένο για τα φρέσκα ψάρια του και παραμένει τέτοιο έως τη μία μετά το μεσημέρι. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι ήδη από το καλοκαίρι λειτουργεί και ως ένα μοντέρνο και καλαίσθητο εστιατόριο. Εδώ τα πάντα είναι ολόφρεσκα και εποχιακά. Τα ψάρια ψήνονται επιτόπου, οι συνταγές είναι πειραγμένες σε μια fusion κατεύθυνση, αλλά πάμε σε μερικά σημεία του μενού για να καταλάβετε τι σημαίνει αγάπη για το ψάρι. Πρώτα απ’ όλα εδώ θα απολαύσετε υπέροχο σούσι από ελληνικά ψάρια, πολύ διαφορετικό από ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, αν και όλες οι προτάσεις είναι ιδιαίτερες. Η ασιατική σούπα με φιλέτο λευκού ψαριού, curry, γάλα καρύδας, lemongrass και κόλιανδρο είναι απλώς αξεπέραστη, τα κρύα και ζεστά ορεκτικά, σαν τα στρείδια με 4 σάλτσες και τα μύδια σωτέ με ούζο, τσίλι και λάδι κόλιανδρου, αντίστοιχα, είναι όνομα και πράγμα, τα κυρίως σαν τα φρέσκα ζυμαρικά με σολομό και ελαφριά σάλτσα βουτύρου με άνηθο θα σας φέρουν εδώ ξανά και ξανά. Να θυμηθείτε να ρωτήσετε τους ευγενέστατους ανθρώπους του Fish Market για τα ψάρια ημέρας αλλά και για το πιάτο ημέρας, αυτή την περίοδο εννοείται ότι θα βρείτε και νόστιμα σαρακοστιανά και να τσεκάρετε την επιλεγμένη λίστα κρασιών για να συνοδεύσετε ιδανικά το γεύμα σας. Το εστιατόριο λειτουργεί με το που κλείνει το ψαράδικο, δηλαδή από τις 13.00 έως τις 23.00 και όλα αυτά τα ωραία μπορείτε να τα χαρείτε και με delivery ή take away.
● Δορυλαίου 7, πλατεία Μαβίλη, 2106926991, www.fish-market.gr, fb: Fish-Market
Φοιτητής
Ολόφρεσκα και σπιτικά πιάτα σε χαμηλές τιμές
O Φοιτητής έχει τον τρόπο του να σε κάνει θαμώνα στο μαγαζί του – κάτι η φιλόξενη ατμόσφαιρα, κάτι τα λαχταριστά ολόφρεσκα πιάτα του, κάτι που σε προσέχουν σαν να σε γνωρίζουν χρόνια, έναν έρωτα τον παθαίνεις. Ο Ανδρέας Σφήκας το άνοιξε πριν 10 χρόνια σαν παραδοσιακό καφενείο, με όραμα να προσφέρει στον κόσμο γευστικούς μεζέδες και να
μοιραστεί τη φιλοσοφία του φρέσκου ψαριού. Αξίζει να δοκιμάσεις τη σαρδέλα και το γαύρο που έρχονται στο τραπέζι σου ψητοί και φιλεταρισμένοι, αλλά και την υπέροχη ψαρόσουπα. Aνοιχτά από νωρίς το πρωί με αρωματικό καφέ και τα τραπεζάκια δίπλα στην καταπράσινη
πλατεία είναι τέλεια τώρα που ανοίγει κι ο καιρός.
● Κωστή Παλαμά 28, Νέο Ψυχικό, 2106748505, FB: Φοιτητής