- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το λ19 στη Λέκκα διοργανώνει μια Τσικνοπέμπτη για vegetarian και μη
Το λ19, το καινούργιο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη, άνοιξε πριν λίγους μήνες και στην κουζίνα του κρύβει πολλές νόστιμες εκπλήξεις. Εκπλήξεις και παιχνίδια που συνεχίζονται και την Τσικνοπέμπτη, μια που το εστιατόριο αποφάσισε να κάνει διαγωνισμό για το νοστιμότερο σουβλάκι. Σουβλάκι με χοιρινό μαύρου χοίρου ή σουβλάκι με μανιτάρια από τη Δίρφυ; Μπέργκερ με μπιφτέκι από μοσχάρι Καλαμπάκας ή μπέργκερ με παντζάρι και αβοκάντο;
Πριν βιαστείς να σχολιάσεις, να σου πούμε ότι το σύνθημα στο λ19 είναι ένα: «Στο φαγητό, όπως στη ζωή, σημασία έχει να μπορείς να επιλέγεις». Σοφό, δεν νομίζεις; Κάτι παραπάνω από σοφό... Το λ19 παροτρύνει τις παρέες, αντί να διχαστούν, να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν. Άλλωστε έτσι το φαγητό γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον.
• Στο λ19 για το σουβλάκι μανιτάρι, που από την πρώτη μέρα γνωρίζει μεγάλες δόξες, προτείνουν με το Γη και Ουρανός, Ξινόμαυρο κόκκινο κρασί, από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου, Νάουσας.
• Για το σουβλάκι με χοιρινό και τζατζίκι προτείνουν το Ξινόμαυρο Blanc de Noir, λευκό κρασί του κτήματος Φουντή, από την Ημαθία.
• Για το μπέργκερ παντζάρι, την πιο ελληνική επιλογή, σε ροζέ, το Fine Rose, Μαυρούδι και Ασύρτικο, από τους Αμπελώνες Ανατολικός στη Θράκη.
• Και για το μπέργκερ μοσχάρι, το κόκκινο κρασί Βίβλινος, του κτήματος Βιβλία Χώρα, από το Παγγαίο.
Εκτός από τα σουβλάκια –χορτοφαγικά και μη– το λ19 θα έχει επίσης τα φοβερά του ντολμαδάκια, όπως και τον φοβερό ντάκο με το κρασόξυδο, τα παντζάρια σαλάτα, τα καλτσουνάκια με μυζήθρα και με χόρτα, φυσικά τα βουβαλίσια λουκάνικα Κερκίνης σε καυτερή σάλτσα ντομάτας. Όλα όσα δηλαδή το έχουν καθιερώσει ήδη ως ένα στέκι καλού ελληνικού φαγητού με ενημερωμένη ελληνική κάβα και μάλλον την καλύτερη μοσχάτη τσικουδιά στην πόλη.
Λέκκα 19, Σύνταγμα, 210331167
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.