Θεματα

8 γλυκά που αξίζουν τον έρωτά σου

Για να τα προσφέρεις στον Άγιο Βαλεντίνο. Ή και όχι.

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
i-cake-you.jpg

8 τέλεια γλυκά για τον Άγιο Βαλεντίνο

Για κάποιους η ημέρα των ερωτευμένων είναι μια ευκαιρία να φωνάξουν τον έρωτά τους. Για κάποιους άλλους, πάλι, είναι μία αφορμή για  να μπουν σε ζαχαροπλαστείο με ένα ωραιότατο πρόσχημα (όχι ότι το χρειαζόμαστε, αλλά καμιά φορά σε κοιτούν στραβά όταν ζητάς το οικογενειακό μέγεθος φορώντας μπουφάν πάνω από τις πιτζάμες –όχι εγώ, μια φίλη). Για αυτούς γράφεται αυτό το άρθρο. Για όσους καρδιοχτυπούν μπροστά σε μια πληθωρική σοκολατίνα, για εκείνους που  αναστενάζουν στη θέα ενός σιροπιασμένου γαλακτομπούρεκου, γι αυτούς που μένουν ξάγρυπνοι όταν ξέρουν ότι στο ψυγείο υπάρχει προφιτερόλ. Αμετανόητοι, γλυκατζήδες… ερωτευτείτε σαν να μην υπάρχει αύριο!

Το προφιτερόλ του Choureal

choureal.jpg

Αυτό το προφιτερόλ με στοίχειωσε από την πρώτη στιγμή που το είδα. Ξέρεις τι είναι να παρακολουθείς τα τρυφερά σουδάκια (μόλις λίγων λεπτών ψημένα) να γεμίζονται με φρέσκια κρέμα πατισερί (ή με χειροποίητο παγωτό) και μετά να περιχύνονται με βελούδινη σοκολάτα Valrhona στη γεύση της επιλογής σου; Όχι; Και δεν θες να το μάθεις; Γρήγορα στο ναό που φτιάχνει το προφιτερόλ μπροστά σου! Ερμού 18& Διομείας 2, Σύνταγμα, 210 3317883 

Η σοκολατίνα της Zoubourlou
zoubourlou.jpg

Ξεχωρίζω τη σοκολατίνα, όχι γιατί τα υπόλοιπα γλυκά (σιροπιαστά ή μη) υστερούν (…σε καμία περίπτωση), αλλά γιατί είναι η καλύτερη που έχω φάει πο-τέ. Βελούδινη, πλούσια, με εκείνο το ασύγκριτο άρωμα της ποιοτικής σοκολάτας. Τρως κουταλιά και σε διαπερνάει (σοκολατένιο) ρίγος. Αισχύλου 4, Ψυρρή, 210 3314854

Το κιουνεφέ του Pera

pera-anoigma.jpg

To κιουνεφέ της Κωνσταντινουπολίτισας κυρίας Μαίρης ψήνεται τη στιγμή που το παραγγέλνεις. Φτάνει στο τραπέζι σου καυτό και μυρωδάτο. «Να πάρεις μπουκιά από τη μέση!» λέει πάντα η κυρία Μαίρη και αυτό για να ξεχυθεί το τυρί, να μπλεχτεί με το σιρόπι, να μυρίσει φρέσκο βούτυρο ο κόσμος όλος. Αιόλου 57, 210 3232368

Το brownie cheesecake του I Cake You

i-cake-you.jpg

Έγινε διάσημο για τα θρυλικά μπισκότα του (ψηφίζω το Red Velvet Cookie για πρόεδρο) κι αυτά να πάρεις. Αν όμως θες κάτι εντελώς κολασμένο, στρέψου στο ταψί με το brownie cheesecake. Brownie από κάτω, cheesecake από πάνω, αλατισμένη καραμέλα για το τέλος (στη φωτογραφία έχει και nutella). Σκοτώστε με τώρα. Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, 211 4091999

Τα cruffins του Choco Jungle

cruffin5.jpg

To cruffin φτιάχνεται με τη ζύμη του γαλλικού κρουασάν και ψήνεται στη φόρμα του muffin. Γεμίζεται και περιχύνεται με κάθε είδος σοκολάτας. Το αποτέλεσμα είναι ένα αριστούργημα. Τραγανό απ’ έξω, μαλακό μέσα με τόσο γενναία δόση σοκολάτας που είναι αδύνατον να το δαγκώσεις χωρίς να λερώσεις την άκρη της μύτης σου. Κριεζώτου 12, Κολωνάκι

Το γαλακτομπούρεκο του Κοσμικόν και του Παπαϊωάννου

Το γαλακτομπούρεκο του Κοσμικόν
Κοσμικόν
Το γαλακτομπούρεκο του Παπαϊωάννου
Το γαλακτομπούρεκο του Παπαϊωάννου

Μέχρι πολύ πρόσφατα δεν είχα φάει πιο πετυχημένο γαλακτομπούρεκο από εκείνο του Κοσμικόν. Έπειτα, όμως, έπεσε στα χέρια μου ένα ταψί γαλακτομπούρεκο Παπαϊωάννου, που δεν έζησε για να δει δεύτερη μέρα (κατηγορώ για αυτό την πλούσια κρέμα του και το τέλεια σιροπιασμένο, αλλά ταυτόχρονα τραγανό κανταΐφι στη θέση του φύλλου). Πλέον, δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι το καλύτερο για αυτό αποφαίνομαι ότι και τα δύο αξίζουν μια ισόβαθμη θέση στο πάνθεον κάθε γλυκατζή.  Για διευθύνσεις: Κοσμικόν και Παπαϊωάννου.

Οι λουκουμάδες του Κτιστάκη

ktistakis.jpg

Γενικά, οι λουκουμάδες δεν ανήκουν στην κατηγορία «γλυκό», όπως το εννοώ εγώ. Αυτοί οι λουκουμάδες όμως ξεπερνούν και την ίδια την κατηγορία. Είναι μια σταλιά (γιατί όπως μου είχε πει κάποτε ο Θοδωρής, που ανήκει στην τρίτη γενιά του μαγαζιού, «λουκουμάς σημαίνει μια μπουκιά»), ολοστρόγγυλοι, πασπαλισμένοι με σουσάμι και κανέλα. Τους καταβροχθίζεις ολόκληρους και στην πρώτη δαγκωνιά πλημμυρίζει το στόμα σου το τέλειο σιρόπι. Αν νομίζεις ότι δεν σου αρέσουν οι λουκουμάδες ή ότι υπάρχουν καλύτεροι απ’ του Κτιστάκη, είναι σίγουρο ότι δεν έχεις δοκιμάσει τους συγκεκριμένους. Σωκράτους 59, Ομόνοια, 210 5240891

Η σούπα σοκολάτας του Zuccherino

78481302_2537224573061678_4748962665085272064_o.jpg

Κάθε φορά που ακούω τη φράση «σούπα σοκολάτας» με πιάνει ταχυπαλμία. Λοιπόν, αυτή του Zuccherino είναι από τις πετυχημένες και συνδυάζεται τέλεια με μια μπάλα από τη μεγάλη γκάμα παγωτών του. Αποκλειστικά για τον Βαλεντίνο και τις μέρες που τον ακολουθούν όμως, (14-16 Φεβρουαρίου) οι pastry chef έχουν ετοιμάσει ένα ειδικό μενού για δύο με 4 καινούργιες προτάσεις γλυκών: το Ruby Ice Bomb, το μιλφέιγ με φρέσκες φράουλες, το προφιτερόλ Love Ice Cream που γεμίζει τα σου του με παγωτό της επιλογής σου και τα Pancake Full in Love με πραλίνα γάλακτος, κόκκινα φρούτα, sauce βατόμουρο και σαντιγί. Απλά λέω…  Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.