Ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, είναι Ιταλός αλλά αισθάνεται ο μισός Έλληνας. Kι εμείς όμως γινόμαστε λίγο (ακόμη) Ιταλοί κάθε φορά που τρώμε νοστιμιές στα εστιατόριά του. Ο Antonio που ήρθε στην χώρα μας για διακοπές πριν τουλάχιστον 25 χρόνια και κόλλησε (ναι, έρωτας ήταν η αιτία), άνοιξε πολλά εστιατόρια στην Αθήνα. Το Tutti a Tavola, το Pane e Vino, το Crudo, το Il Postino είναι μόνο μερικά από αυτά. Τώρα έχει στα σκαριά το καινούργιο του και δουλεύει πυρετωδώς για να ανοίξει γύρω στις 15-20 Μαρτίου στην Μηλιώνη στο Κολωνάκι. Πέρασε προχτές από τα γραφεία μας για να μας πει τα νέα, κι εμείς του πήραμε κάποιες πρώτες πληροφορίες-μπουκιές.
Το PaneSalame θα ανοίγει από το πρωί και θα έχει πολλά, εντελώς αλλιώτικα απ’ τα συνηθισμένα σάντουιτς-με αλλαντικά (ιταλικό λουκάνικο σχάρας με σοταρισμένα άγρια χόρτα, πικάντικο), με κρεατικά (και με vitello tonnato!), χορτοφαγικά (και με χωριάτικη), με ψαρικά (ξιφία με καπνιστές πιπεριές). Θα έχει ακόμη προτάσεις για πρωινό, 3 (και αυτά πρωτότυπα) burgers, κρασιά μικρών παραγωγών και σε ποτήρι, prosecco, ενώ 5-8 το απόγευμα θα έχει και «aperittivo» για κρασιά μετά το γραφείο με τσιμπολόγημα από ελεύθερο μπουφέ. Το βράδυ θα το κρατάει «μέκρι αργκούτσικα», για να καλύπτει και την λιγούρα όσων βγαίνουν από θέατρα και σινεμά και ψάχνουν κάτι νόστιμο και ιταλικό.
Μηλιώνη 8, Κολωνάκι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.