Θεματα

PaneSalame

Ωραία ιταλικά σαντουιτσάκια στο καινούργιο πόστο του Antonio Tuttera στο Κολωνάκι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62202-124942.jpg

Ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, είναι Ιταλός αλλά αισθάνεται ο μισός Έλληνας. Kι εμείς όμως γινόμαστε λίγο (ακόμη) Ιταλοί κάθε φορά που τρώμε νοστιμιές στα εστιατόριά του. Ο Antonio που ήρθε στην χώρα μας για διακοπές πριν τουλάχιστον 25 χρόνια και κόλλησε (ναι, έρωτας ήταν η αιτία), άνοιξε πολλά εστιατόρια στην Αθήνα. Το Tutti a Tavola, το Pane e Vino, το Crudo, το Il Postino είναι μόνο μερικά από αυτά. Τώρα έχει στα σκαριά το καινούργιο του και δουλεύει πυρετωδώς για να ανοίξει γύρω στις 15-20 Μαρτίου στην Μηλιώνη στο Κολωνάκι. Πέρασε προχτές από τα γραφεία μας για να μας πει τα νέα, κι εμείς του πήραμε κάποιες πρώτες πληροφορίες-μπουκιές.

Το PaneSalame θα ανοίγει από το πρωί και θα έχει πολλά, εντελώς αλλιώτικα απ’ τα συνηθισμένα σάντουιτς-με αλλαντικά (ιταλικό λουκάνικο σχάρας με σοταρισμένα άγρια χόρτα, πικάντικο), με κρεατικά (και με vitello tonnato!), χορτοφαγικά (και με χωριάτικη), με ψαρικά (ξιφία με καπνιστές πιπεριές). Θα έχει ακόμη προτάσεις για πρωινό, 3 (και αυτά πρωτότυπα) burgers, κρασιά μικρών παραγωγών και σε ποτήρι, prosecco, ενώ 5-8 το απόγευμα θα έχει και «aperittivo» για κρασιά μετά το γραφείο με τσιμπολόγημα από ελεύθερο μπουφέ. Το βράδυ θα το κρατάει «μέκρι αργκούτσικα», για να καλύπτει και την λιγούρα όσων βγαίνουν από θέατρα και σινεμά και ψάχνουν κάτι νόστιμο και ιταλικό.

Μηλιώνη 8, Κολωνάκι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.