Θεματα

Love Me, μια σοκολάτα κι ένα κείμενο αφιερωμένα στον έρωτα

Ο Γιώργος Ζαρζώνης γράφει για τη σοκολάτα του

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
love-me-chocolate-anoigma.jpg

Ο Γιώργος Ζαρζώνης γράφει για τη “Love Me”, τη σοκολάτα που είναι αφιερωμένη στον έρωτα

Φωτογράφος, σοκολατοποιός, συγγραφέας, ταξιδιώτης. Ο Γιώργος Ζαρζώνης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από μία μόνο ιδιότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σοκολάτες που φτιάχνει. Οι Cocoowa δεν είναι συνηθισμένες σοκολάτες. Οι συσκευασίες τους μοιάζουν με φάκελους επιστολών, το περιτύλιγμά τους με γράμμα. Για «εξώφυλλο» έχουν και από μία φωτογραφία του Γιώργου. Παρακάτω, ο ίδιος με ένα κείμενο εξόχως ερωτικό, μιλάει για τη φωτογραφία της “Love Me”, της σοκολάτας του έρωτα!

love-me-chocolate.jpg

Έρωτας· μια αξιοπρεπής συμφωνία με το διάβολο, που συνηθίζει να φοράει γόβες Prada, τις συνδυάζει χρωματικά με γυαλιά Lugano Diamonds και για την περίσταση κρατάει μια cocoowa wild chocolate, αυτή που ακούει στο όνομα «Love me» και χρόνια τώρα κουβαλάει στην κοιλιά της το θρυλικό ζευγάρι, όχι τον Clark Gable με την Vivien Leigh στο όσα ο άνεμος παίρνει, αλλά ένα παντοτινό δύο, που φιλιέται επιθετικά στο ερωτικό Παρίσι, μπροστά στο Αρ Ντεκό Cafe de Flore, τη στιγμή που ο Πικάσο δίνει χαμογελαστός το χέρι στο φίλο του ζωγράφο Μαρκ Σαγκάλ, την ίδια στιγμή που ο ποιητής Ζακ Πρεβέρ γράφει τα ποιήματά του πάνω σε καταλόγους φαγητού και χαρτοπετσέτες και μέσα σε αυτό το μηδαμινό κλάσμα του χρόνου η όμορφη Georgia του εξωφύλλου αφήνεται στην αγκαλιά, στο πρωινό φιλί του Augustin, βάλσαμο της νύχτας που πέρασε μαζί του όταν τη συνάντησε στη λευκή της κάμαρα, κρατώντας όχι τριαντάφυλλα και ακριβά κοσμήματα στα χέρια, αλλά μια τυλιγμένη σε χαρτί γραφής σοκολάτα γάλακτος, ποτισμένη με το maca των Ίνκα, τροφή που δινόταν στους στρατιώτες πριν μπουν στη μάχη, τροφή που κουβαλούσε η γλυκιά θεραπεία και μεγάλωσε τη νύχτα τους, κορύφωσε την έτσι κι αλλιώς υψηλή libido της G...για να της μείνει έτσι αξέχαστη η νύχτα που ο Augustin, επιτέθηκε στο κορμί της, σαν ιθαγενής ξεχασμένος στις ακτές του Baracoa, και της κατάφερε πολλά επαναληπτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση, χτυπήματα πίσω από την πλάτη, με τα σφιχτά γεροδεμένα του χέρια τα γεμάτα με τα καστανά της φρεσκοβαμμένα μαλλιά, μέχρι που ο ήρωας κέρδισε εξολοκλήρου τον αγώνα, μέχρι που εκείνη έλιωσε στα υγρά σεντόνια του λευκού κρεβατιού, μέχρι που η νύχτα έγινε πρωί και με την καλημέρα τους στην πόρτα οι διπλανές κυρίες, με την χαμογελαστή τους καλημέρα, επιβεβαίωσαν διακριτικά ότι ο ύπνος τις συνάντησε, μετά τη λήξη του τριάθλου, την ώρα που τα δύο κορμιά λύθηκαν, απλώθηκαν γυμνά στην επίγευση της σοκολάτας, αυτής που κουβαλάει στην κοιλιά ένα θρυλικό ζευγάρι και τον τίτλο Love me..

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.