- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Love Me, μια σοκολάτα κι ένα κείμενο αφιερωμένα στον έρωτα
Ο Γιώργος Ζαρζώνης γράφει για τη σοκολάτα του
Ο Γιώργος Ζαρζώνης γράφει για τη “Love Me”, τη σοκολάτα που είναι αφιερωμένη στον έρωτα
Φωτογράφος, σοκολατοποιός, συγγραφέας, ταξιδιώτης. Ο Γιώργος Ζαρζώνης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από μία μόνο ιδιότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σοκολάτες που φτιάχνει. Οι Cocoowa δεν είναι συνηθισμένες σοκολάτες. Οι συσκευασίες τους μοιάζουν με φάκελους επιστολών, το περιτύλιγμά τους με γράμμα. Για «εξώφυλλο» έχουν και από μία φωτογραφία του Γιώργου. Παρακάτω, ο ίδιος με ένα κείμενο εξόχως ερωτικό, μιλάει για τη φωτογραφία της “Love Me”, της σοκολάτας του έρωτα!
Έρωτας· μια αξιοπρεπής συμφωνία με το διάβολο, που συνηθίζει να φοράει γόβες Prada, τις συνδυάζει χρωματικά με γυαλιά Lugano Diamonds και για την περίσταση κρατάει μια cocoowa wild chocolate, αυτή που ακούει στο όνομα «Love me» και χρόνια τώρα κουβαλάει στην κοιλιά της το θρυλικό ζευγάρι, όχι τον Clark Gable με την Vivien Leigh στο όσα ο άνεμος παίρνει, αλλά ένα παντοτινό δύο, που φιλιέται επιθετικά στο ερωτικό Παρίσι, μπροστά στο Αρ Ντεκό Cafe de Flore, τη στιγμή που ο Πικάσο δίνει χαμογελαστός το χέρι στο φίλο του ζωγράφο Μαρκ Σαγκάλ, την ίδια στιγμή που ο ποιητής Ζακ Πρεβέρ γράφει τα ποιήματά του πάνω σε καταλόγους φαγητού και χαρτοπετσέτες και μέσα σε αυτό το μηδαμινό κλάσμα του χρόνου η όμορφη Georgia του εξωφύλλου αφήνεται στην αγκαλιά, στο πρωινό φιλί του Augustin, βάλσαμο της νύχτας που πέρασε μαζί του όταν τη συνάντησε στη λευκή της κάμαρα, κρατώντας όχι τριαντάφυλλα και ακριβά κοσμήματα στα χέρια, αλλά μια τυλιγμένη σε χαρτί γραφής σοκολάτα γάλακτος, ποτισμένη με το maca των Ίνκα, τροφή που δινόταν στους στρατιώτες πριν μπουν στη μάχη, τροφή που κουβαλούσε η γλυκιά θεραπεία και μεγάλωσε τη νύχτα τους, κορύφωσε την έτσι κι αλλιώς υψηλή libido της G...για να της μείνει έτσι αξέχαστη η νύχτα που ο Augustin, επιτέθηκε στο κορμί της, σαν ιθαγενής ξεχασμένος στις ακτές του Baracoa, και της κατάφερε πολλά επαναληπτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση, χτυπήματα πίσω από την πλάτη, με τα σφιχτά γεροδεμένα του χέρια τα γεμάτα με τα καστανά της φρεσκοβαμμένα μαλλιά, μέχρι που ο ήρωας κέρδισε εξολοκλήρου τον αγώνα, μέχρι που εκείνη έλιωσε στα υγρά σεντόνια του λευκού κρεβατιού, μέχρι που η νύχτα έγινε πρωί και με την καλημέρα τους στην πόρτα οι διπλανές κυρίες, με την χαμογελαστή τους καλημέρα, επιβεβαίωσαν διακριτικά ότι ο ύπνος τις συνάντησε, μετά τη λήξη του τριάθλου, την ώρα που τα δύο κορμιά λύθηκαν, απλώθηκαν γυμνά στην επίγευση της σοκολάτας, αυτής που κουβαλάει στην κοιλιά ένα θρυλικό ζευγάρι και τον τίτλο Love me..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.