- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα vintage πιάτα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ επιστρέφουν
Τα signature πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο επιστρέφουν στο εστιατόριο
Το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ στην Ακρόπολη μαγειρεύει ξανά τα signature πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο στα 16 χρόνια λειτουργίας του
Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια. Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του παραμένει πιστό στις φρέσκες πρώτες ύλες, συνεχίζει να εμπνέεται από τη Μάνη (τον τόπο καταγωγής του) και να μαγειρεύει την ελληνική κουζίνα στην πιο σύγχρονη, νόστιμη εκδοχή της. Ποτέ δεν του λείπουν οι φρέσκες, καινούργιες προτάσεις ή οι νέοι πειραματισμοί (πρόσφατα μάλιστα γεννήθηκε και το μικρό, με street food διάθεση αδερφάκι του, το “Dirty Mani”), για να γιορτάσει όμως τα 16 του χρόνια το ΜΑΝΗΜΑΝΗ αποφάσισε να κάνει ένα γευστικό ταξίδι στο παρελθόν. Έτσι, για τους επόμενους δύο μήνες στη σάλα του θα σερβίρονται τα vintage πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο από τους πελάτες του όλα αυτά τα χρόνια.
Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ άνοιξε το 2004 και τότε το Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα ήταν ένα πιάτο που έκανε πάταγο. Όπως και το Μαραθόρυζο με γαρίδες και σάλτσα από μελάνι σουπιάς ή το Χοιρινό «φρικασέ» με σέσκουλα, καυκαλήθρες και κρέμα σελινόριζας σε σάλτσα από αυγολέμονο, αλλά και τα μοσχαρίσια συκωτάκια με σπανάκι και πορτοκάλι που σερβιρίστηκαν για πρώτη φορά το 2006. Το 2010 ήρθε η ώρα στο Πουγκί με μανούρι, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, πιπεριά Φλωρίνης και αμύγδαλα σε σάλτσα ντομάτας να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και της γλυκιάς πράσινης σαλάτας με νιβατό ξινόγλυκο, κόκκινη πιπεριά, μανιάτικα ξερά σύκα και vinaigrette με μέλι σε βάση από φρέσκα φύλλα μαρουλιού, που δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά και έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες του εστιατορίου. Στο τέλος έρχεται ένα γλυκό από το 2005… το μιλφέιγ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου, που υπήρξε πολύ πιο μπροστά από την εποχή του.
Τα παραπάνω πιάτα θα τα βρείτε στο μενού για τους επόμενους δύο μήνες και όλα τους αποδεικνύουν ένα πράγμα: η κουζίνα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ κρύβει πράγματι συνταγές που αντέχουν στον χρόνο και πολύ θα θέλαμε να τα τρώμε και για τα επόμενα 16 χρόνια.
Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.