- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![62088-124755.jpg 62088-124755.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/02/27/62088-124755.jpg)
Ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κόντας μπλέχτηκε εντελώς τυχαία με τη μαγειρική αλλά τώρα πια που είναι επαγγελματίας δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να ασχολείται με κάτι άλλο. Δουλεύει συνέχεια καινούργιες συνταγές, διαβάζει βιβλία και ταξιδεύει ψάχνοντας τις τοπικές κουζίνες και τα καταπληκτικά, «άγνωστα» καλούδια της Ελλάδας. Αδυναμία του τα ψάρια και τα θαλασσινά τα οποία τιμά ιδιαιτέρως στις δημιουργίες του. Δηλώνει ενθουσιασμένος με την τωρινή του συνεργασία στο Άμα Λάχει Στης Νεφέλης, το καινούργιο ελληνικό μεζεδοπωλείο των Εξαρχείων, γιατί μπορεί να υπηρετεί την αθάνατη ελληνική παράδοση με πιάτα στα οποία ο ίδιος προσθέτει την δική του σύγχρονη και φρέσκια ματιά.
Υλικά για 6 άτομα:
Για το ρύζι:
120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ καστανό ρύζι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεσαίες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
50 γρ. ξανθιές σταφίδες
100 γρ κουκουνάρι
λευκό κρασί για το σβήσιμο
1 lt ζωμό λαχανικών σπιτικό ή εναλλακτικά κάποιο κύβο
αλάτι χονδρό
Για τα καλαμαράκια:
120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό καλαμαράκια πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
λευκό γλυκό κρασί για το σβήσιμο
1 lt ζωμό λαχανικών σπιτικό ή εναλλακτικά κάποιο κύβο
4 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το πράσινο μέρος του
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
μαύρο σησάμι
Εκτέλεση:
(το ρύζι) Σε κατσαρόλα με χονδρό πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι και με ξύλινη κουτάλα το καβουρδίζουμε καλά, να γυαλίσει και να γίνει κάπως διάφανο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το χονδρό αλάτι, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το ρύζι μέχρι να πιει το ζωμό του. Αποσύρουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με πετσέτα και καπάκι.
(τα καλαμαράκια) Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσουν τα καλαμαράκια να τσιγαρίζονται. Σε αυτό το σημείο σβήνουμε με το γλυκό κρασί, προσθέτουμε και τις σκελίδες σκόρδου, το κλαδάκι της φρέσκιας ρίγανης και το ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα καλαμαράκια να σιγομαγειρευτούν σκεπασμένα. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου και το κλαδάκι ρίγανης.
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε μέρος του βρασμένου καστανού ρυζιού και ενσωματώνουμε μέρος των βρασμένων καλαμαριών. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαύρο σησάμι. Σερβίρουμε.
Άμα Λάχει Στης Νεφέλης, Καλλιδρομίου 69 & Μεθώνης 66, Εξάρχεια, 210 3845978
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.