- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Χρήστος Μπάρκας φτιάχνει αποκλειστικά για το Roll & Roll, το νέο ψητοπωλείο στο Σύνταγμα, τρία αλλιώτικα τυλιχτά
Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να παίρνουμε το σουβλάκι πολύ στα σοβαρά. Όλο κι ανοίγουν ψητοπωλεία που προσέχουν πολύ τις πρώτες ύλες τους, που σκέφτονται λίγο παραπέρα από τον κανόνα «χοιρινό/κοτόπουλο», που βάζουν διάσημους σεφ να ψιλοκόβουν τον γύρο. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το Roll & Roll που εδώ και λίγο καιρό άνοιξε στο κέντρο. Στο Roll & Roll κάθε τυλιχτό παίρνει τον τίτλο ενός αξέχαστου rock anthem, ενώ οι μερίδες του εμπνέονται το όνομά τους από τους μουσικούς θρύλους, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να πεις «Πιάσε ένα Freddie Mercuri» ή «Τον Elvis Presley τον θέλω χωρίς κρεμμύδι».
Δεν είναι όμως τα ονόματα που κάνουν τη διαφορά, όσο οι πρωτότυπες ιδέες στο μενού. Με μια γρήγορη ματιά θα βρεις προτάσεις όπως το τυλιχτό με ψιλοκομμένη πανσέτα, χαλούμι & σος μαύρης τρούφας (φυσικά και ακούει στο όνομα “Thunderstruck”) ή το τυλιχτό με rib eye angus, σος BBQ & πάπρικα (“Imagine”) ή ακόμα και με μπιφτέκι Black Angus και σος γιαουρτιού (το τιμημένο “Kashmir”).
Ο Χρήστος Μπάρκας (ο διάσημος… «κρατς» του περσινού Master Chef) επίσης δημιούργησε για το Roll & Roll τρία τυλιχτά, που απ’ όσο ακούμε κάνουν χαμό μεγάλο: το “Steak Roll” με rib-eye και σος ροκφόρ, το “Fish Roll” με ζουμερή κροκέτα βακαλάου και σος ταρτάρ, αλλά και το “Egg Roll” με λαχταριστή ομελέτα και γαλοτύρι.
Κολοκοτρώνη 14, Σύνταγμα, 2103251010 // Πλατεία Γεωργακοπούλου, Βούλα, 2108995561
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.