Θεματα

Καλίνκα Μαλίνκα: Αυθεντικά πιροσκί στο κέντρο;…Ντααα

Οι Αθηναίοι κάνουν ουρές

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62008-124514.jpg

Mικρό και συμπαθέστατο, μπήκαμε μέσα και μας έφτιαξε τη μέρα. Και την όρεξη. Το περιμέναμε πώς και πώς. Μέρες βλέπαμε την Ρωσιδούλα Πωλίνα να ζωγραφίζει στο χέρι την πινακίδα. Καλίνκα Μαλίνκα διαβάσαμε και σχεδόν σιγοτραγουδήσαμε το παραδοσιακό ρώσικο τραγούδι. Τελικά άνοιξε πριν 5-6 μέρες Σόλωνος και Μαυρομιχάλη γωνία. Θραύση. Το πήραν αμέσως πρέφα οι Αθηναίοι, ουρές για τα πιροσκί.

n

Οι ποικιλίες πολλές και διαφορετικές. Τηγανιτά και του φούρνου όλα πεντανόστιμα. Πέρα από τα παραδοσιακά με κιμά και πατάτα, θα βρεις πιροσκί με λάχανο και μανιτάρι, κοτόπουλο, ανθότυρο, μούρο, ακόμα και με παπαρούνα, που έχει μια υπέροχη γλυκιά γεύση. Αυτό που σίγουρα δεν έχεις ξαναφάει είναι το τσεμπουρέκ. Τηγανιτό αλλά χωρίς να είναι καθόλου λιπαρό, τραγανό απ’ έξω και ζουμερό μέσα, γεμιστό με κιμά. Γιαμ. Όλα σε πολύ καλές τιμές, από 1,40€ έως 1,80€. Ντααα.

Σόλωνος 81 & Μαυρομιχάλη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.