Θεματα

Καλίνκα Μαλίνκα: Αυθεντικά πιροσκί στο κέντρο;…Ντααα

Οι Αθηναίοι κάνουν ουρές

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62008-124514.jpg

Mικρό και συμπαθέστατο, μπήκαμε μέσα και μας έφτιαξε τη μέρα. Και την όρεξη. Το περιμέναμε πώς και πώς. Μέρες βλέπαμε την Ρωσιδούλα Πωλίνα να ζωγραφίζει στο χέρι την πινακίδα. Καλίνκα Μαλίνκα διαβάσαμε και σχεδόν σιγοτραγουδήσαμε το παραδοσιακό ρώσικο τραγούδι. Τελικά άνοιξε πριν 5-6 μέρες Σόλωνος και Μαυρομιχάλη γωνία. Θραύση. Το πήραν αμέσως πρέφα οι Αθηναίοι, ουρές για τα πιροσκί.

n

Οι ποικιλίες πολλές και διαφορετικές. Τηγανιτά και του φούρνου όλα πεντανόστιμα. Πέρα από τα παραδοσιακά με κιμά και πατάτα, θα βρεις πιροσκί με λάχανο και μανιτάρι, κοτόπουλο, ανθότυρο, μούρο, ακόμα και με παπαρούνα, που έχει μια υπέροχη γλυκιά γεύση. Αυτό που σίγουρα δεν έχεις ξαναφάει είναι το τσεμπουρέκ. Τηγανιτό αλλά χωρίς να είναι καθόλου λιπαρό, τραγανό απ’ έξω και ζουμερό μέσα, γεμιστό με κιμά. Γιαμ. Όλα σε πολύ καλές τιμές, από 1,40€ έως 1,80€. Ντααα.

Σόλωνος 81 & Μαυρομιχάλη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.