- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αν μείνετε στην Αθήνα, αυτά είναι τα στέκια με σούπερ ψαρομεζέδες – ο χαλβάς κερασμένος!
Λέσβος. Απλή και αυθεντικά λαϊκή ατμόσφαιρα, γκραβούρες από τη Μυτιλήνη στους τοίχους, τζουκ μποξ που εξακολουθεί να παίζει τα άπαντα του Καζαντζίδη. Για την ημέρα θα έχει όστρακα, ψάρια, άφθαστη σαρδέλα, γαλέο και μπακαλιάρο σκορδαλιά, χταπόδι ψητό και κρασάτο, φασόλια, κουκιά, κίτρινη και πράσινη φάβα, μαζί με χύμα καλό τσίπουρο. Ε. Μπενάκη 38, Εξάρχεια, 210 3814525
Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη. Ανοιχτά από τις 11 το πρωί με όλα τα παραδοσιακά. Καλαμάρια, όστρακα, μυδοπίλαφο, σουπιά με σπανάκι και κοκκινιστή, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, μύδια με σάλτσα, γαρίδες σαγανάκι, ντολμαδάκια, γίγαντες, από τσίπουρο χύμα και εμφιαλωμένο, από ούζα όλα τα καλά και γνωστά. Τρώων 43, Πετράλωνα, 210 3479327
Θαλασσινός. Ο Γιώργος και η Ντίνα φέρνουν τα καλύτερα από τις μυστικές τους άκρες σε όλη την Ελλάδα, ο σεφ Φώντας τα κάνει μούρλια! Μπακαλιάρος παστός με κόκκινη σκορδάτη σαλτσούλα, φάβα με χταπόδι και κρεμμύδια, μελιτζάνα στα κάρβουνα με μύδια τηγανητά και σκορδαλιά, καραβιδάκι με σάλτσα εστραγκόν, γίγαντες πλακί με χταπόδι στο φούρνο, κακαβιά, όστρακα, τέλειες λακέρδες, χόρτα τουρσί, χύμα σούμα από τη Νάξο, πολλές ετικέτες σε κρασιά, ούζα, τσίπουρα. Τα πιάτα και μισά, με μισή τιμή. Ηρακλέους & Λυσικράτους, 210 9404518
Ψάριστον. Περιβάλλον απλό, μεζέδες που δεν θα βρεις αλλού. Τηγανητός ταραμάς, γαρίδα ψητή με λάδι τρούφας και γαρίδα με τραχανά, χταπόδι μπουγιουρντί με καυτερή πιπεριά, μύδια στη λαδόκολλα, καβουροπόδαρα ψητά, γαϊδουροπόδαρα (άγρια στρείδια) και άλλα οστρακοειδή. Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο, 210 2850746
Παράμαλο. Η φρεσκάδα της θάλασσας στα πραγματικά άφθαστα όστρακά του – βασιλικά στρείδια, στρόμποι, καλόγνωμες, χτένια, φούσκες, γυαλιστερές, μαζί με χειροποίητες λακέρδες, καραβίδα ζωντανή, σουπιές με καυκαλήθρες, καλαμάρια μικρά-μεγάλα, πεντάφρεσκους αχινούς. Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927
Σαρδελάκι. Το σουξέ των νοτίων προαστίων για τα ιδιαίτερα νόστιμα και σε καλές τιμές πιάτα του. Γαύρος φιλεταρισμένος, σαρδέλα «παντρεμένη», γαρίδες με μανέστρα, χταπόδι με μακαρονάκι, ψαρόσουπα και μαζί όστρακα, αχινοί και ό,τι μυρίζει θάλασσα. Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 4021195
Τσιπουτάπας. Κι αυτό με μεγάλη έμφαση στους ιδιαίτερους μεζέδες και με μεγάλη σκεπαστή αυλή με μουριές. Παέγια πεντανόστιμη, γαρίδες σουβλάκι με asian αρώματα, μύδια καπνιστά, πρωτότυπα τάπας με μαρινάτο γαύρο, με καπνιστή γλώσσα, με τόνο και μαζί καλά οινοπνεύματα, χύμα και εμφιαλωμένα. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 210 2828848
Το Αποστακτήριον. Γλυκύτατο, με άρωμα σπιτικής κουζίνας και αδυναμία στα τοπικά προϊόντα. Θα σερβίρει ποικιλία από σαρακοστιανούς μεζέδες, θράψαλο στη σχάρα γεμιστό με μανέστρα, μύδια τηγανητά με σκορδαλιά, καβουράκια τηγανητά, κρεμμυδοκάλτσουνα και για το τέλος σπιτικά ξεροτήγανα με σοκολάτα υγείας, μέλι και καρύδια. Πλ. 28ης Οκτωβρίου & Αγ. Αναργύρων 2, Ν. Ερυθραία, 210 6207126
Φωτό: Θαλασσινός, η υπέροχη αυλή με τις πέργκολες, ανοιχτή και χειμώνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.