![62003-137047.jpg 62003-137047.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/02/26/62003-137047.jpg)
Αν μείνετε στην Αθήνα, αυτά είναι τα στέκια με σούπερ ψαρομεζέδες – ο χαλβάς κερασμένος!
Λέσβος. Απλή και αυθεντικά λαϊκή ατμόσφαιρα, γκραβούρες από τη Μυτιλήνη στους τοίχους, τζουκ μποξ που εξακολουθεί να παίζει τα άπαντα του Καζαντζίδη. Για την ημέρα θα έχει όστρακα, ψάρια, άφθαστη σαρδέλα, γαλέο και μπακαλιάρο σκορδαλιά, χταπόδι ψητό και κρασάτο, φασόλια, κουκιά, κίτρινη και πράσινη φάβα, μαζί με χύμα καλό τσίπουρο. Ε. Μπενάκη 38, Εξάρχεια, 210 3814525
Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη. Ανοιχτά από τις 11 το πρωί με όλα τα παραδοσιακά. Καλαμάρια, όστρακα, μυδοπίλαφο, σουπιά με σπανάκι και κοκκινιστή, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, μύδια με σάλτσα, γαρίδες σαγανάκι, ντολμαδάκια, γίγαντες, από τσίπουρο χύμα και εμφιαλωμένο, από ούζα όλα τα καλά και γνωστά. Τρώων 43, Πετράλωνα, 210 3479327
Θαλασσινός. Ο Γιώργος και η Ντίνα φέρνουν τα καλύτερα από τις μυστικές τους άκρες σε όλη την Ελλάδα, ο σεφ Φώντας τα κάνει μούρλια! Μπακαλιάρος παστός με κόκκινη σκορδάτη σαλτσούλα, φάβα με χταπόδι και κρεμμύδια, μελιτζάνα στα κάρβουνα με μύδια τηγανητά και σκορδαλιά, καραβιδάκι με σάλτσα εστραγκόν, γίγαντες πλακί με χταπόδι στο φούρνο, κακαβιά, όστρακα, τέλειες λακέρδες, χόρτα τουρσί, χύμα σούμα από τη Νάξο, πολλές ετικέτες σε κρασιά, ούζα, τσίπουρα. Τα πιάτα και μισά, με μισή τιμή. Ηρακλέους & Λυσικράτους, 210 9404518
Ψάριστον. Περιβάλλον απλό, μεζέδες που δεν θα βρεις αλλού. Τηγανητός ταραμάς, γαρίδα ψητή με λάδι τρούφας και γαρίδα με τραχανά, χταπόδι μπουγιουρντί με καυτερή πιπεριά, μύδια στη λαδόκολλα, καβουροπόδαρα ψητά, γαϊδουροπόδαρα (άγρια στρείδια) και άλλα οστρακοειδή. Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο, 210 2850746
Παράμαλο. Η φρεσκάδα της θάλασσας στα πραγματικά άφθαστα όστρακά του – βασιλικά στρείδια, στρόμποι, καλόγνωμες, χτένια, φούσκες, γυαλιστερές, μαζί με χειροποίητες λακέρδες, καραβίδα ζωντανή, σουπιές με καυκαλήθρες, καλαμάρια μικρά-μεγάλα, πεντάφρεσκους αχινούς. Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927
Σαρδελάκι. Το σουξέ των νοτίων προαστίων για τα ιδιαίτερα νόστιμα και σε καλές τιμές πιάτα του. Γαύρος φιλεταρισμένος, σαρδέλα «παντρεμένη», γαρίδες με μανέστρα, χταπόδι με μακαρονάκι, ψαρόσουπα και μαζί όστρακα, αχινοί και ό,τι μυρίζει θάλασσα. Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 4021195
Τσιπουτάπας. Κι αυτό με μεγάλη έμφαση στους ιδιαίτερους μεζέδες και με μεγάλη σκεπαστή αυλή με μουριές. Παέγια πεντανόστιμη, γαρίδες σουβλάκι με asian αρώματα, μύδια καπνιστά, πρωτότυπα τάπας με μαρινάτο γαύρο, με καπνιστή γλώσσα, με τόνο και μαζί καλά οινοπνεύματα, χύμα και εμφιαλωμένα. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 210 2828848
Το Αποστακτήριον. Γλυκύτατο, με άρωμα σπιτικής κουζίνας και αδυναμία στα τοπικά προϊόντα. Θα σερβίρει ποικιλία από σαρακοστιανούς μεζέδες, θράψαλο στη σχάρα γεμιστό με μανέστρα, μύδια τηγανητά με σκορδαλιά, καβουράκια τηγανητά, κρεμμυδοκάλτσουνα και για το τέλος σπιτικά ξεροτήγανα με σοκολάτα υγείας, μέλι και καρύδια. Πλ. 28ης Οκτωβρίου & Αγ. Αναργύρων 2, Ν. Ερυθραία, 210 6207126
Φωτό: Θαλασσινός, η υπέροχη αυλή με τις πέργκολες, ανοιχτή και χειμώνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.