- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γαστρονομικές Κοινότητες, ένα νέο project για τη γαστρονομία
10 Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας ενώνονται σε ένα κοινό σκοπό
Στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Γαστρονομικές Κοινότητες- Gastronomy and Wine Tourism»
Στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 οι φίλοι της ελληνικής γαστρονομίας παρευρέθηκαν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism»* κι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα φιλόδοξο project που αποσκοπεί –μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων – να αναπτύξει τη γαστρονομία στα κύτταρά της και να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου και της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού.
Στην έκθεση παρουσιάστηκε η δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα (10) Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας (Καλαμάτα, Νάουσα, Ζαγόρι, Κερκίνη, Κέρκυρα, Ρόδος, Πήλιο, Σκιάθος, Νεμέα, Αμοργός) όπου άλλες κοινότητες βρίσκονται σε φάση ωριμότητας και εξωστρέφειας, άλλες στη φάση οργάνωσης του υλικού τους κι άλλες στα πρώτα τους βήματα, όλες όμως με τη θέληση να αναπτύξουν τον Γαστρονομικό Τουρισμό στον τόπο τους.
Oι κοινότητες παρουσίασαν τα δεκάδες προϊόντα τους, τους παραγωγούς τους μέλη των γαστρονομικών κοινοτήτων, τα καλόγουστα έντυπα προβολής του γαστρονομικού πλούτου τους ενώ έγιναν και επιδείξεις μαγειρικής των κυριότερων εδεσμάτων κάθε τόπου από τους τοπικούς σεφ και τους μαγείρους.
Το καινοτόμο πρόγραμμα “Γαστρονομικές Κοινότητες” βρίσκεται στην καρδιά των νέων τάσεων του Τουρισμού γιατί:
- Καταγράφει τον γαστρονομικό πλούτο και αναδεικνύει την ταυτότητα προορισμών, προβάλλοντας την αυθεντικότητα κάθε τόπου και δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό, τους σύγχρονους περιηγητές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους τοπικούς πολιτισμούς, να ζήσουν έντονες εμπειρίες.
- Πρωταγωνιστές των βιωματικών εμπειριών είναι οι καλύτεροι τοπικοί επαγγελματίες της γαστρονομίας
- Επιχειρείται μέσα από τα σεμινάρια, εκπαίδευση και από κοινές δράσεις να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα και να μυηθεί στις αξίες της συλλογικότητας και της συνεργατικότητας.
- Αξιοποιείται η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και εξασφαλίζεται η προβολή της γαστρονομικής προσφοράς κάθε τόπου με στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας.
*Διαβάστε περισσότερα εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.