- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
«SYMPOSSIO»: Τρώμε την Ελλάδα με το κουτάλι
Έλληνες σεφ διδάσκουν την ελληνική γαστρονομία στην Ευρώπη
![4168-35217.jpg 4168-35217.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/4168-35217_0.jpg)
![61897-124211.jpg 61897-124211.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/02/25/61897-124211.jpg)
Το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε συνεργασία με τη ξενοδοχειακή επιχείρηση Aldemar περιοδεύουν στην Ευρώπη και προωθούν τον ελληνικό τουρισμό μέσα από την γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας. Βασικά στελέχη της ομάδας του SYMPOSSIO είναι οι Έλληνες σεφ, οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική κουζίνα σε εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων και δημοσιογράφους που ασχολούνται με τη γαστρονομία στην Ευρώπη. Μετά το μάθημα ακολουθεί η πρακτική. Οι τουριστικοί πράκτορες και οι δημοσιογράφοι βάζουν σκούφους και ποδιά και με την καθοδήγηση των Ελλήνων σεφ μαγειρεύουν και παίρνουν μια γεύση από Ελλάδα.
«Με τον τρόπο αυτό κεντρίζεται το ενδιαφέρον του Τύπου, γίνονται ακόμη πιο στενές οι σχέσεις με τους τουριστικούς πράκτορες και προωθείται η εικόνα της χώρας μας στο σύνολό της», εξηγεί η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία, Κυριακή Μπουλασίδου. «Στόχος μας είναι να κάνει αισθητή την παρουσία του ο ΕΟΤ, με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας και όχι μόνον στο Μιλάνο, όπου βρίσκεται το γραφείο του», συμπλήρωσε.
Η γαστρονομική περιοδεία ξεκίνησε από τη Στοκχόλμη. Στη Ρώμη από τις συνταγές που είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν δεκάδες Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, στη θεματική «βραδιές ουζερί», ξεχώρισαν το ριζότο με σουπιές, κριθαρότο με γαρίδες, φάβα, ταραμοσαλάτα, γραβιέρα σαγανάκι και κρητικό καπνιστό χοιρινό.
Sympossio 2014: Το φετινό ταξίδι
31/01 Μόσχα - Ρωσία
14/02-16/02 Στοκχόλμη - Σουηδία
17/02 Πέζαρο - Ιταλία
19/02 Ρώμη - Ιταλία
20/02 Νάπολι - Ιταλία
21/02 Μπάρι - Ιταλία
24/02 Μιλάνο - Ιταλία
Επόμενες στάσεις:
25/02 Τορίνο - Ιταλία
26/02-02/03 Αγία Πετρούπολη - Ρωσία
06/03 Ροστόβ - Ρωσία
14/03 Καζάν - Ρωσία
29/03-30/03 Τιουμέν - Ρωσία
04/04-05/04 Ιζέβσκ - Ρωσία
Μάρτιος ’14 Λονδίνο - Αγγλία
Μάρτιος ’14 Μάντσεστερ - Αγγλία
10/04-11/04 Κίεβο - Ουκρανία
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.