Θεματα

«SYMPOSSIO»: Τρώμε την Ελλάδα με το κουτάλι

Έλληνες σεφ διδάσκουν την ελληνική γαστρονομία στην Ευρώπη

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61897-124211.jpg

Το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε συνεργασία με τη ξενοδοχειακή επιχείρηση Aldemar περιοδεύουν στην Ευρώπη και προωθούν τον ελληνικό τουρισμό μέσα από την γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας. Βασικά στελέχη της ομάδας του SYMPOSSIO είναι οι Έλληνες σεφ, οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική κουζίνα σε εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων και δημοσιογράφους που ασχολούνται με τη γαστρονομία στην Ευρώπη. Μετά το μάθημα ακολουθεί η πρακτική. Οι τουριστικοί πράκτορες και οι δημοσιογράφοι βάζουν σκούφους και ποδιά και με την καθοδήγηση των Ελλήνων σεφ μαγειρεύουν και παίρνουν μια γεύση από Ελλάδα.

n

«Με τον τρόπο αυτό κεντρίζεται το ενδιαφέρον του Τύπου, γίνονται ακόμη πιο στενές οι σχέσεις με τους τουριστικούς πράκτορες και προωθείται η εικόνα της χώρας μας στο σύνολό της», εξηγεί η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία, Κυριακή Μπουλασίδου. «Στόχος μας είναι να κάνει αισθητή την παρουσία του ο ΕΟΤ, με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας και όχι μόνον στο Μιλάνο, όπου βρίσκεται το γραφείο του», συμπλήρωσε.

image

Η γαστρονομική περιοδεία ξεκίνησε από τη Στοκχόλμη. Στη Ρώμη από τις συνταγές που είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν δεκάδες Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, στη θεματική «βραδιές ουζερί», ξεχώρισαν το ριζότο με σουπιές, κριθαρότο με γαρίδες, φάβα, ταραμοσαλάτα, γραβιέρα σαγανάκι και κρητικό καπνιστό χοιρινό.

Sympossio 2014: Το φετινό ταξίδι

image

image

image

image

image

31/01 Μόσχα - Ρωσία


n

n

image

14/02-16/02 Στοκχόλμη - Σουηδία


image

image

17/02 Πέζαρο - Ιταλία


n

image

19/02 Ρώμη - Ιταλία


20/02 Νάπολι - Ιταλία


image

n

21/02 Μπάρι - Ιταλία


n

image

image

24/02 Μιλάνο - Ιταλία


Επόμενες στάσεις:

25/02 Τορίνο - Ιταλία

26/02-02/03 Αγία Πετρούπολη - Ρωσία

06/03 Ροστόβ - Ρωσία

14/03 Καζάν - Ρωσία

29/03-30/03 Τιουμέν - Ρωσία

04/04-05/04 Ιζέβσκ - Ρωσία

Μάρτιος ’14 Λονδίνο - Αγγλία

Μάρτιος ’14 Μάντσεστερ - Αγγλία

10/04-11/04 Κίεβο - Ουκρανία

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.