Θεματα

«SYMPOSSIO»: Τρώμε την Ελλάδα με το κουτάλι

Έλληνες σεφ διδάσκουν την ελληνική γαστρονομία στην Ευρώπη

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61897-124211.jpg

Το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε συνεργασία με τη ξενοδοχειακή επιχείρηση Aldemar περιοδεύουν στην Ευρώπη και προωθούν τον ελληνικό τουρισμό μέσα από την γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας. Βασικά στελέχη της ομάδας του SYMPOSSIO είναι οι Έλληνες σεφ, οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική κουζίνα σε εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων και δημοσιογράφους που ασχολούνται με τη γαστρονομία στην Ευρώπη. Μετά το μάθημα ακολουθεί η πρακτική. Οι τουριστικοί πράκτορες και οι δημοσιογράφοι βάζουν σκούφους και ποδιά και με την καθοδήγηση των Ελλήνων σεφ μαγειρεύουν και παίρνουν μια γεύση από Ελλάδα.

n

«Με τον τρόπο αυτό κεντρίζεται το ενδιαφέρον του Τύπου, γίνονται ακόμη πιο στενές οι σχέσεις με τους τουριστικούς πράκτορες και προωθείται η εικόνα της χώρας μας στο σύνολό της», εξηγεί η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία, Κυριακή Μπουλασίδου. «Στόχος μας είναι να κάνει αισθητή την παρουσία του ο ΕΟΤ, με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας και όχι μόνον στο Μιλάνο, όπου βρίσκεται το γραφείο του», συμπλήρωσε.

image

Η γαστρονομική περιοδεία ξεκίνησε από τη Στοκχόλμη. Στη Ρώμη από τις συνταγές που είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν δεκάδες Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, στη θεματική «βραδιές ουζερί», ξεχώρισαν το ριζότο με σουπιές, κριθαρότο με γαρίδες, φάβα, ταραμοσαλάτα, γραβιέρα σαγανάκι και κρητικό καπνιστό χοιρινό.

Sympossio 2014: Το φετινό ταξίδι

image

image

image

image

image

31/01 Μόσχα - Ρωσία


n

n

image

14/02-16/02 Στοκχόλμη - Σουηδία


image

image

17/02 Πέζαρο - Ιταλία


n

image

19/02 Ρώμη - Ιταλία


20/02 Νάπολι - Ιταλία


image

n

21/02 Μπάρι - Ιταλία


n

image

image

24/02 Μιλάνο - Ιταλία


Επόμενες στάσεις:

25/02 Τορίνο - Ιταλία

26/02-02/03 Αγία Πετρούπολη - Ρωσία

06/03 Ροστόβ - Ρωσία

14/03 Καζάν - Ρωσία

29/03-30/03 Τιουμέν - Ρωσία

04/04-05/04 Ιζέβσκ - Ρωσία

Μάρτιος ’14 Λονδίνο - Αγγλία

Μάρτιος ’14 Μάντσεστερ - Αγγλία

10/04-11/04 Κίεβο - Ουκρανία

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.