Θεματα

Το ήθελες και έγινε: 1η Γιορτή Κεμπαπιού στη Χαριλάου Τρικούπη!

Στον αγαπημένο Πρίγκιπα των Εξαρχείων

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kebab-anoigma.jpg

Ο Πρίγκιπας διοργανώνει την πρώτη Γιορτή Κεμπαπιού στην Χαριλάου Τρικούπη την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Όταν ο Πρίγκιπας άνοιξε στη Χαριλάου Τρικούπη έγινε χαλασμός. Ωραίες πίτες, τρομερές σάλτσες (όλες φτιάχνονται καθημερινά εδώ) και κρέας ζουμερό, πεντανόστιμο και σε πληθώρα επιλογών. Στον Πρίγκιπα μπορείς να βρεις καλαμάκια από μαύρο χοίρο, από προβατίνα, ακόμη κι από βουβάλι Κερκίνης! Το μεγαλύτερο σουξέ, όμως, η λιχουδιά που εξάπλωσε σε όλη την πόλη τη φήμη του μικρού αυτού… πριγκιπάτου είναι τα κεμπάπια από τη Φλώρινα, τη μικρή πατρίδα του ιδιοκτήτη. Μικρά κεμπάπ (κεμπάπια τα λένε στη Φλώρινα) ζουμερά μυρωδάτα και εντελώς κολασμένα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ορκίζονται ότι το τυλιχτό σουβλάκια με κεμπάπια είναι το καλύτερο που έχουν φάει στη ζωή τους.

62236449_2420473534849905_1064745181774872576_n.jpg

Αφού οι υπήκοοι του πριγκιπάτου τα αγαπάνε τα κεμπάπια (και τα τιμούν σε κάθε ευκαιρία), ο Πρίγκιπας σκέφτηκε να στήσει μια γιορτή για να τα μάθουν όσοι ακόμα δεν τα ξέρουν και να τα απολαύσουν οι fans τους. Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, λοιπόν, από τις 20.00 και μετά στον Πρίγκιπα ψήνουν ασταμάτητα κεμπάπια στην 1η γιορτή Κεμπαπιού Φλώρινας που γίνεται στην Αθήνα. Άπειρα κεμπάπια σας περιμένουν, μαζί και άφθονη παγωμένη μπίρα ΕΖΑ, η οποία σαν χορηγός της γιορτής θα έχει το δικό της βαρέλι έξω από τον Πρίγκιπα. Κι έτσι, χορτάτοι και πιωμένοι ξεκινήστε τους χορούς με τους Banda Entopica, της μουσικής μπάντας δρόμου από τη βόρεια Ελλάδα που θα φουντώσουν το γλέντι με τους μαγικούς balkan ήχους τους. Να ζήσουν τα κεμπάπια!

img_6967.jpg

Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια, 211 4050070, Fb: @Prigkipas.Exarcheia

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.