- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
![61635-123487.jpg 61635-123487.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/02/21/61635-123487.jpg)
Μετά το κέρασμα με τα αιγαιοπελαγίτικα τυριά, σειρά έχουν τα αλλαντικά προϊόντα της Ελλάδας, όλοι μας έχουμε ξετρελαθεί κατά καιρούς με αυτά. Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας της Κηφισιάς συνεχίζουν τις «Γαστρονομικές Συναντήσεις» τους και από 24 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου κερνάνε μια ποικιλία από εκλεκτά ελληνικά αλλαντικά και καπνιστά κρέατα, σε κάθε τραπέζι. Δοκιμάστε παστράμι Δράμας (μοσχαρίσιο μπούτι καπνισμένο σε ξύλο οξιάς), μπριζόλα πιπεράτη Καρδίτσας (καπνιστή αρωματισμένη με κόκκους πιπεριών), λουκάνικα μαύρου χοίρου Πιερίας (από χοίρους ελευθέρας βοσκής) και σύγκλινο Μάνης (καπνισμένο σε χλωρή φασκομηλιά). Και αυτά είναι μόνο μερικά, υπάρχουν κι άλλα και είναι πολύ νόστιμα…
Δροσίνη 12, Κηφισιά, 210 6230080
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.