ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων ξανά στην Αθήνα
Ο Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει το καινούργιο του project «Γαστρονομικές Κοινότητες- Gastronomy and Wine Tourism
Η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει στην Αθήνα 24-26 Ιανουαρίου
Αύριο, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η ΕΞΠΟΤΡΟΦ*, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, επιστρέφει ξανά στην Αθήνα για 7η χρονιά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν περισσότερους από 350 έλληνες παραγωγούς και να γνωρίσουν τα σπάνια προϊόντα τους (ανάμεσά τους και 27 ιταλοί παραγωγοί από την Καλαβρία που καλλιεργούν με αρχαίους ελληνικούς σπόρους), να παρακολουθούσουν live cooking από διάσημους σεφ, αλλά και masterclasses από επαγγελματίες sommelier και σεφ.
Ανάμεσα στα πολλά καινούργια πράγματα που θα δούμε σε αυτή τη γιγαντιαία έκθεση, και ένα καινούργιο, πολλά υποσχόμενο project. Στα περίπτερα Β166- Β168 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες- Gastronomy and Wine Tourism». O εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος, Γιώργος Πίττας είναι γνωστός από το Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το συγγραφικό του έργο στον χώρο της γαστρονομίας, αλλά και μέσα από το site του “Greek Gastronomy Guide”. Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ o Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει τη δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας, τη φιλοσοφία του project, την ταυτότητά του, το σχέδιο δράσης του και τους ανθρώπους που το αποτελούν.
Στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων οι επισκέπτες θα γευτούν προϊόντα και τοπικές κουζίνες, αλλά κυρίως θα γνωρίσουν τους ανθρώπους κάθε μικρής ή μεγάλης τοπικής γαστρονομίας και την ιστορία πίσω από αυτούς. Επιπλέον, στη γαστρονομική σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», στον χώρο της έκθεσης, με παρουσιαστές τον Κωνσταντίνο Μπουγιούρη, την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την Εύα Παρακεντάκη, εννιά Γαστρονομικές Κοινότητες θα παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά εδέσματα της περιοχής τους με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 24-1-2020
11.45-12.00 Σκιάθος
14.45-15.00 Πήλιο
19.00-19.15 Kερκίνη
Σάββατο 25-1-2020
11.45-12.00 Αμοργός
14.45-15.00 Νεμέα
16.45-17.00 Ζαγόρι
19.00-19.15 Ρόδος
Κυριακή 26-1-2020
11.45- 12.00 Νάουσα
18.00-18.15 Κέρκυρα
*Η 7η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθεί στο Helexpo Μαρούσι από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου (Ώρες Λειτουργίας: 10.00-20.00). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.