- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων ξανά στην Αθήνα
Ο Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει το καινούργιο του project «Γαστρονομικές Κοινότητες- Gastronomy and Wine Tourism
Η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει στην Αθήνα 24-26 Ιανουαρίου
Αύριο, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η ΕΞΠΟΤΡΟΦ*, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, επιστρέφει ξανά στην Αθήνα για 7η χρονιά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν περισσότερους από 350 έλληνες παραγωγούς και να γνωρίσουν τα σπάνια προϊόντα τους (ανάμεσά τους και 27 ιταλοί παραγωγοί από την Καλαβρία που καλλιεργούν με αρχαίους ελληνικούς σπόρους), να παρακολουθούσουν live cooking από διάσημους σεφ, αλλά και masterclasses από επαγγελματίες sommelier και σεφ.
Ανάμεσα στα πολλά καινούργια πράγματα που θα δούμε σε αυτή τη γιγαντιαία έκθεση, και ένα καινούργιο, πολλά υποσχόμενο project. Στα περίπτερα Β166- Β168 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες- Gastronomy and Wine Tourism». O εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος, Γιώργος Πίττας είναι γνωστός από το Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το συγγραφικό του έργο στον χώρο της γαστρονομίας, αλλά και μέσα από το site του “Greek Gastronomy Guide”. Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ o Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει τη δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας, τη φιλοσοφία του project, την ταυτότητά του, το σχέδιο δράσης του και τους ανθρώπους που το αποτελούν.
Στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων οι επισκέπτες θα γευτούν προϊόντα και τοπικές κουζίνες, αλλά κυρίως θα γνωρίσουν τους ανθρώπους κάθε μικρής ή μεγάλης τοπικής γαστρονομίας και την ιστορία πίσω από αυτούς. Επιπλέον, στη γαστρονομική σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», στον χώρο της έκθεσης, με παρουσιαστές τον Κωνσταντίνο Μπουγιούρη, την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την Εύα Παρακεντάκη, εννιά Γαστρονομικές Κοινότητες θα παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά εδέσματα της περιοχής τους με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 24-1-2020
11.45-12.00 Σκιάθος
14.45-15.00 Πήλιο
19.00-19.15 Kερκίνη
Σάββατο 25-1-2020
11.45-12.00 Αμοργός
14.45-15.00 Νεμέα
16.45-17.00 Ζαγόρι
19.00-19.15 Ρόδος
Κυριακή 26-1-2020
11.45- 12.00 Νάουσα
18.00-18.15 Κέρκυρα
*Η 7η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθεί στο Helexpo Μαρούσι από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου (Ώρες Λειτουργίας: 10.00-20.00). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.