Ένα μενού αφιερωμένο στους…μανιταροφάγους
Στο Chefi το μενού έχει τίτλο “Magic Mushroom Menu”
Θεματικό μενού αφιερωμένο στα μανιτάρια ετοιμάζει το εστιατόριο Chefi στο Χαλάνδρι
Το Chefi είναι από τα εστιατόρια που κάνουν το fine dining προσιτό σε όλους. Χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές (παίζει αποκλειστικά Athens Voice Radio 102,5), κουζίνα δημιουργική και πάντα νόστιμη. Το Chefi, λοιπόν, κάνει δυναμική είσοδο στη νέα χρονιά εμπλουτίζοντας το fine dining μενού του και ξεκινώντας τις νόστιμες θεματικές βραδιές. Η πρώτη θεματική βραδιά του χρόνου θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και είναι αφιερωμένη στα… μανιτάρια.
Τα μανιτάρια έχουν τους δικούς τους φανατικούς οπαδούς. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Η έντονη, πλούσια γεύση τους ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, ενώ το μεθυστικό, γήινο άρωμά τους σε στέλνει στον παράδεισο. Δεν είναι τυχαίο που ένας μεγάλος αριθμός πιάτων έχει ως κύριο υλικό του τα μανιτάρια.
Το Magic Mushroom Menu περιλαμβάνει 6 πιάτα. Η αρχή γίνεται με το welcome από τραγανό φύλλο, μανιτάρι, γαρίδα και αϊολί τρούφας, συνέχεια έχει η βελουτέ μανιταριών που σερβίρεται μαζί με σπιτική μπρουσκέτα και ταπενάντ Portobello, αλλά και ο ντολμάς μανιταριών με fregola, σύκο και Βéarnaise τρούφας. Η ωδή στα μανιτάρια προχωράει με ριζότο porcini με δεντρολίβανο και pecorino και το fillet mignon με duxelles μανιταριών, κατσικίσιο τυρί, πουρέ λαχανικών και σος γλυκού κρασιού. Για επιδόρπιο υπάρχει crème brulee λευκής σοκολάτας με άρωμα τρούφας και μαρμελάδα μανιταριού αλλά και σπιτικές τρούφες σοκολάτας. Η τιμή του μενού είναι €40/άτομο.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.