Θεματα

Ένα μενού αφιερωμένο στους…μανιταροφάγους

Στο Chefi το μενού έχει τίτλο “Magic Mushroom Menu”

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
chefi-aithrio-hi-resolution.jpg

Θεματικό μενού αφιερωμένο στα μανιτάρια ετοιμάζει το εστιατόριο Chefi στο Χαλάνδρι

Το Chefi είναι από τα εστιατόρια που κάνουν το fine dining προσιτό σε όλους. Χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές (παίζει αποκλειστικά Athens Voice Radio 102,5),  κουζίνα δημιουργική και πάντα νόστιμη. Το Chefi, λοιπόν, κάνει δυναμική είσοδο στη νέα χρονιά εμπλουτίζοντας το fine dining μενού του και ξεκινώντας τις νόστιμες θεματικές βραδιές. Η πρώτη θεματική βραδιά του χρόνου θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και είναι αφιερωμένη στα… μανιτάρια.

Τα μανιτάρια έχουν τους δικούς τους φανατικούς οπαδούς. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Η έντονη, πλούσια γεύση τους ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, ενώ το μεθυστικό, γήινο άρωμά τους σε στέλνει στον παράδεισο. Δεν είναι τυχαίο που ένας μεγάλος αριθμός πιάτων έχει ως κύριο υλικό του τα μανιτάρια.

Το Magic Mushroom Menu περιλαμβάνει 6 πιάτα. Η αρχή γίνεται με το welcome από τραγανό φύλλο, μανιτάρι, γαρίδα και αϊολί τρούφας, συνέχεια έχει η βελουτέ μανιταριών που σερβίρεται μαζί με σπιτική μπρουσκέτα και ταπενάντ Portobello, αλλά και ο ντολμάς μανιταριών με fregola, σύκο και Βéarnaise τρούφας. Η ωδή στα μανιτάρια προχωράει με ριζότο porcini με δεντρολίβανο και pecorino και το fillet mignon με duxelles μανιταριών, κατσικίσιο τυρί, πουρέ λαχανικών και σος γλυκού κρασιού. Για επιδόρπιο υπάρχει crème brulee λευκής σοκολάτας με άρωμα τρούφας και μαρμελάδα μανιταριού αλλά και σπιτικές τρούφες σοκολάτας. Η τιμή του μενού είναι €40/άτομο.

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.