- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ένα μενού αφιερωμένο στους…μανιταροφάγους
Στο Chefi το μενού έχει τίτλο “Magic Mushroom Menu”
Θεματικό μενού αφιερωμένο στα μανιτάρια ετοιμάζει το εστιατόριο Chefi στο Χαλάνδρι
Το Chefi είναι από τα εστιατόρια που κάνουν το fine dining προσιτό σε όλους. Χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές (παίζει αποκλειστικά Athens Voice Radio 102,5), κουζίνα δημιουργική και πάντα νόστιμη. Το Chefi, λοιπόν, κάνει δυναμική είσοδο στη νέα χρονιά εμπλουτίζοντας το fine dining μενού του και ξεκινώντας τις νόστιμες θεματικές βραδιές. Η πρώτη θεματική βραδιά του χρόνου θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και είναι αφιερωμένη στα… μανιτάρια.
Τα μανιτάρια έχουν τους δικούς τους φανατικούς οπαδούς. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Η έντονη, πλούσια γεύση τους ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, ενώ το μεθυστικό, γήινο άρωμά τους σε στέλνει στον παράδεισο. Δεν είναι τυχαίο που ένας μεγάλος αριθμός πιάτων έχει ως κύριο υλικό του τα μανιτάρια.
Το Magic Mushroom Menu περιλαμβάνει 6 πιάτα. Η αρχή γίνεται με το welcome από τραγανό φύλλο, μανιτάρι, γαρίδα και αϊολί τρούφας, συνέχεια έχει η βελουτέ μανιταριών που σερβίρεται μαζί με σπιτική μπρουσκέτα και ταπενάντ Portobello, αλλά και ο ντολμάς μανιταριών με fregola, σύκο και Βéarnaise τρούφας. Η ωδή στα μανιτάρια προχωράει με ριζότο porcini με δεντρολίβανο και pecorino και το fillet mignon με duxelles μανιταριών, κατσικίσιο τυρί, πουρέ λαχανικών και σος γλυκού κρασιού. Για επιδόρπιο υπάρχει crème brulee λευκής σοκολάτας με άρωμα τρούφας και μαρμελάδα μανιταριού αλλά και σπιτικές τρούφες σοκολάτας. Η τιμή του μενού είναι €40/άτομο.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.