- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
![Fabrica de Vino Fabrica de Vino](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/01/20/fabrica_mg_7023.jpg)
Tο wine bar Fabrica de Vino φέτος ντύθηκε εξοχικά και κατέβηκε στην παραλία του Αλίμου.
Εκεί θα παραμείνει για όλο το καλοκαίρι (κλειστό το ομώνυμο της Εμ. Μπενάκη για όλο τον Αύγουστο), με καλά κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα, πιάτα σε πολύ καλές τιμές (μπιφτεκάκια 4 ευρώ, πίτσα 5, γαρίδες με σάλτσα lime 5, φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια 5), αλλά και wine parties με τον πολύ γνωστό sommelier Αλέξανδρο Σακκά να σε μαθαίνει τα μυστικά του κρασιού διοργανώνοντας βραδιές αφιερωμένες σε καλές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα (πληροφορίες στο 6906 049615). Κοντά σ’ αυτά μεγάλη επιτυχία γνωρίζουν και τα κοκτέιλ του Fabrica De Vino, φτιαγμένα με οίνους και αποστάγματα ελληνικά από τον Αριστοτέλη Παπαδόπουλο και την ομάδα του Soulshakers, με ονόματα όπως Bipbop (με ερυθρό Αμπέλου Γη), Rose (με τσίπουρο Νταραίος), Pink (με Μαλαγουζιά Συμεωνίδη). Άμα ζεσταθείς πολύ, δίπλα ακριβώς είναι η θάλασσα για να δροσιστείς…
Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, 2103214148
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.