Θεματα

Η Αθήνα γλεντάει

Τσικνοπέμπτη και Αποκριά με γιορτές στις γειτονιές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61480-123024.jpg

Στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο (μπροστά από τη Δημοτική Πινακοθήκη) ετοιμάζεται Party Τσικνοπέμπτης! Τα μαγαζιά γύρω από την πλατεία γίνονται όλα μια παρέα και μας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό «τσίκνισμα», με μουσική, ποτό και πολύ κέφι. Από τις 17.30 μέχρι τις 20.30 και με τις μουσικές επιλογές του dj Γιάννη Σαρτζετάκη ο Μπλε Παπαγάλος σερβίρει μεζέ και τσίπουρο, το Tamarind δίνει άλλο νόημα στην ημέρα με ταϊλανδέζικες… τσίκνες, το Lost ’n Found προσφέρει καλαμάκια και οινόμελο, οι Σεϋχέλλες ψήνουν αρνί και προσφέρουν τσίπουρο, το Αυγό του Κόκορα μας περιμένει με τα παραδοσιακά πιάτα του.

Το Τσικνοσάββατο έχει… Ανακατώματα! Από τις 4 το απόγευμα ο πεζόδρομος της Γ. Ολυμπίου, στο Κουκάκι, φοράει αποκριάτικα και έχει πολλά για μικρούς και μεγάλους: γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρα, ζογκλέρ, υπό τις μουσικές των Quilombo και Μuchatrela, ενώ συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Και επειδή κανένα γλέντι δεν είναι πραγματικό χωρίς αλκοόλ, η μπίρα, το κρασί και η τσικουδιά έχουν €2, κερασμένος ο μεζές! Πεζόδρομος Γ. Ολυμπίου, Κουκάκι

Tι θα κάνουν στις 20, 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, η Μπίλια, το Cusco, το Πωλείται, ο Χασάν, οι Αφανείς, το Box, η Ζούλα και ο Αγλέουρας; Περάστε μια βόλτα από τον πεζόδρομο Κωλέττη και Μεσολογγίου για να πάρετε μια γεύση από το εξαρχειώτικο καρναβάλι. Η αρχή θα γίνει την Τσικνοπέμπτη στις 18.00 στο «τσικνοπάρτι» με το dj Manolo. Την επόμενη μέρα, από τις 21.00 έως τις 22.00, ξυλοπόδαροι υπόσχονται να σας μεθύσουν δωρεάν, για να σας προετοιμάσουν για το πάρτι που ακολουθεί. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου όλα τα παραπάνω μαγαζιά θα έχουν μασκέ πάρτι, ενώ την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου από τις 12.00 έως τις 18.00 διοργανώνεται bazaar. Κωλέττη & Μεσολογγίου, Εξάρχεια

Vegan... τσίκνα

Το Avocado σκέφτεται τους χορτοφάγους γλεντζέδες και ετοιμάζει πλούσιο μενού χωρίς ζωικά τρόφιμα και νέες γεύσεις που αντικαθιστούν το κρέας όχι μόνο στα θρεπτικά του συστατικά, αλλά και στη γεύση. Σουβλάκι τηγανητό με τέμπε (παρασκευάζεται από καρπούς σόγιας) και σέιταν (φιλέτο σταριού), με σάλτσα BBQ, σνίτσελ με σέιταν και σος μουστάρδας, τηγανητό «συκωτάκι» από τέμπε με καραμελωμένα κρεμμύδια, τεμπούρα λαχανικών με κουνουπίδι και γλυκοπατάτα. «Τσικνίστε υπεύθυνα», χωρίς τοξίνες, ορμόνες και αντιβιοτικά! Νίκης 30, Σύνταγμα, 210 3237878

Φωτό: Δημήτρης Σιδερίδης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.