- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
![61110-122089.jpg 61110-122089.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/02/14/61110-122089.jpg)
Είσαι σε ένα εστιατόριο, και δεν θες να φας πολύ ή θες να δοκιμάσεις τα πάντα, χωρίς όμως να πληρώσεις μια περιουσία. Τι κάνεις; Παραγγέλνεις μισή μερίδα φυσικά…
Η «νέα» τάση, προσγειώθηκε με την ίδια πτήση που έφερε και την κρίση, αλλά αντίθετα με το συνεπιβάτη της, δεν ήρθε για κακό. Όλο και περισσότερα εστιατόρια, θυμούνται τους παλιούς καιρούς και προσθέτουν τη δυνατότητα της μισής μερίδας στη μισή τιμή στα μενού τους. Μας αρέσει πολύ.
Μάνη Μάνη
Το εστιατόριο στη σκιά της Ακρόπολης, που με τον εξαιρετικό του σεφ-ιδιοκτήτη Αλέξη Φουρούλη έχει καταφέρει να παντρέψει την παραδοσιακή πελοποννησιακή κουζίνα με τη σύγχρονη γεύση, εφαρμόζει εδώ και λίγα χρόνια τη μισή μερίδα-μισή τιμή, στα περισσότερα πιάτα του μέχρι τις 18.30. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις «τραβηχτές», όπου στη «μισή τιμή» τους, κοστίζουν μόλις €2,75! Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη-Ακρόπολη, 210-9218180
Nice ‘n’ Easy
Και all day, και καφέ, και εξαιρετικό εστιατόριο, γι αυτό και πάντα γεμάτο όλες τις ώρες της μέρας. Ίσως το πρώτο που καθιέρωσε τις μισές μερίδες, μας δίνει την δυνατότητα να χαρούμε τις παραδοσιακές συνταγές με τα βιολογικά προϊόντα στη μισή τιμή, μισή μερίδα στις σαλάτες, στα ζυμαρικά αλλά και σε όλα τα κυρίως του. Χτες δοκιμάσαμε ένα ωραιότατο γιουβέτσι με βιολογικό μοσχαράκι από την Alpha Farm σε μισή μερίδα με €5,90 η ολόκληρη έχει τιμή €9,90. Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617201.
Μινιατούρα
Το «μικρό εστιατόριο πόλεως», όπως πληροφορεί η ταμπέλα του, εφαρμόζει τη μισή μερίδα-μισή τιμή, σε όλα τα πιάτα του, υπέροχα ελληνικά μαγειρευτά που αλλάζουν κάθε μέρα. Ήσυχο και φιλόξενο, δυο βήματα από την Ερμού. Ρόμβης 21, Σύνταγμα, τηλ. 210 3233459
Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα
Όχι δύο αλλά τρεις επιλογές τιμών, δίνει το σχετικά καινούργιο (έχει ανοίξει περίπου 4 μήνες) ελληνικό μαγέρικο της Πλατείας Αγίας Ειρήνης.. Μικρό πιάτο με 2,80€ αν θέλετε να τσιμπολογήσετε, μεσαίο πιάτο με 5,00€ για τους φυσιολογικούς και €7,80 το μεσαίο πιάτο, για απ’ όλα και μέχρι σκασμού. Αιόλου 27, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3252335.
Σπάγγος
Οι μισές μερίδες, έκαναν την εμφάνισή τους και σε αυτό το μεζεδοπωλείο των βορείων προαστίων, μόνο που εδώ τις λένε «βολιώτικες». Ισχύει για τα περισσότερα πιάτα του καταλόγου. Χαριλάου Τρικούπη 92, Κηφισιά, 210 8016401.
Μπαρμπαδήμος
Για πολλούς από τα καλύτερα κεμπαπτζίδικα της πόλης τούτης, πολλοί κατηφορίζουν μέχρι τη Νέα Σμύρνη για τα αυθεντικά πολίτικα κεμπάπ, τους παστουρμάδες, τα αυγά του με σουτζούκι (φωτό). Όλες οι μερίδες του προσφέρονται και μισές. Αιγαίου & Σπαθάρη 2, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9347600.
Κατσούρμπος
Στο φιλόξενο εστιατόριο στο Παγκράτι, μπορείτε να γνωρίσετε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας μαζί με αγνή κρητική ρακή. Οι σαλάτες και τα ορεκτικά, είναι όλα στη μισή τιμή, αν πάρετε τη μερίδα των 2 ατόμων (αντί των τεσσάρων που είναι κανονικά). Αμύντα 2, Πλατεία Μ. Χατζιδάκι, Παγκράτι, 210 7222167.
Κυματοθραύστης
Έτσι είναι το μαγειρευτό φαγητό, όταν έρχεται από την κουζίνα της μαμάς. Το μικρό πιάτο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε 3-4 διαφορετικά εδέσματα από το μπουφέ, κοστίζει 3,80 €, ενώ το μεγάλο (χωράει 4-5 διαφορετικές γεύσεις), κοστίζει €6,80. Χαριλάου Τρικούπη & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, 213 0308274.
Θαλασσινός
Το όνομα αυτής της αυθεντικής ψαροταβέρνας, περιγράφει απόλυτα το χαρακτήρα της: ψαρομεζέδες με φαντασία, ψάρια πρώτης ποιότητας και σαλάτες που μοσχοβολάνε θάλασσα. Όλα τα πιάτα, είναι διαθέσιμα και στη μισή ποσότητα, με μισή τιμή. Πάρτε κακαβιά με κεφάλι ροφού ή σφυρίδα (από τις πιο νόστιμες της Αθήνας), με €4 η μισή, €8 η ολόκληρη μερίδα. Λυσικράτους 32 & Ηρακλέους, Τζιτζιφιές, 210 9404518
Minibar
Μισές μερίδες και στα ποτά! Τα ποτά-μινιατούρες, κοστίζουν από €4-6 τα 50ml και μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία. Ναυάρχου Αποστόλη 16 & Ήβης, Ψυρρή, 210 3236120
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.