Θεματα

«Ολίγη από Γιουβέτσι»

Το δυναμικό comeback της μισής μερίδας στη μισή τιμή

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61110-122089.jpg

Είσαι σε ένα εστιατόριο, και δεν θες να φας πολύ ή θες να δοκιμάσεις τα πάντα, χωρίς όμως να πληρώσεις μια περιουσία. Τι κάνεις; Παραγγέλνεις μισή μερίδα φυσικά…

Η «νέα» τάση, προσγειώθηκε με την ίδια πτήση που έφερε και την κρίση, αλλά αντίθετα με το συνεπιβάτη της, δεν ήρθε για κακό. Όλο και περισσότερα εστιατόρια, θυμούνται τους παλιούς καιρούς και προσθέτουν τη δυνατότητα της μισής μερίδας στη μισή τιμή στα μενού τους. Μας αρέσει πολύ.

Μάνη Μάνη

n

Το εστιατόριο στη σκιά της Ακρόπολης, που με τον εξαιρετικό του σεφ-ιδιοκτήτη Αλέξη Φουρούλη έχει καταφέρει να παντρέψει την παραδοσιακή πελοποννησιακή κουζίνα με τη σύγχρονη γεύση, εφαρμόζει εδώ και λίγα χρόνια τη μισή μερίδα-μισή τιμή, στα περισσότερα πιάτα του μέχρι τις 18.30. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις «τραβηχτές», όπου στη «μισή τιμή» τους, κοστίζουν μόλις €2,75! Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη-Ακρόπολη, 210-9218180


Nice ‘n’ Easy

n

Και all day, και καφέ, και εξαιρετικό εστιατόριο, γι αυτό και πάντα γεμάτο όλες τις ώρες της μέρας. Ίσως το πρώτο που καθιέρωσε τις μισές μερίδες, μας δίνει την δυνατότητα να χαρούμε τις παραδοσιακές συνταγές με τα βιολογικά προϊόντα στη μισή τιμή, μισή μερίδα στις σαλάτες, στα ζυμαρικά αλλά και σε όλα τα κυρίως του. Χτες δοκιμάσαμε ένα ωραιότατο γιουβέτσι με βιολογικό μοσχαράκι από την Alpha Farm σε μισή μερίδα με €5,90 η ολόκληρη έχει τιμή €9,90. Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617201.


Μινιατούρα

n

Το «μικρό εστιατόριο πόλεως», όπως πληροφορεί η ταμπέλα του, εφαρμόζει τη μισή μερίδα-μισή τιμή, σε όλα τα πιάτα του, υπέροχα ελληνικά μαγειρευτά που αλλάζουν κάθε μέρα. Ήσυχο και φιλόξενο, δυο βήματα από την Ερμού. Ρόμβης 21, Σύνταγμα, τηλ. 210 3233459


Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα

n

Όχι δύο αλλά τρεις επιλογές τιμών, δίνει το σχετικά καινούργιο (έχει ανοίξει περίπου 4 μήνες) ελληνικό μαγέρικο της Πλατείας Αγίας Ειρήνης.. Μικρό πιάτο με 2,80€ αν θέλετε να τσιμπολογήσετε, μεσαίο πιάτο με 5,00€ για τους φυσιολογικούς και €7,80 το μεσαίο πιάτο, για απ’ όλα και μέχρι σκασμού. Αιόλου 27, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3252335.


Σπάγγος

n

Οι μισές μερίδες, έκαναν την εμφάνισή τους και σε αυτό το μεζεδοπωλείο των βορείων προαστίων, μόνο που εδώ τις λένε «βολιώτικες». Ισχύει για τα περισσότερα πιάτα του καταλόγου. Χαριλάου Τρικούπη 92, Κηφισιά, 210 8016401.


Μπαρμπαδήμος

n

Για πολλούς από τα καλύτερα κεμπαπτζίδικα της πόλης τούτης, πολλοί κατηφορίζουν μέχρι τη Νέα Σμύρνη για τα αυθεντικά πολίτικα κεμπάπ, τους παστουρμάδες, τα αυγά του με σουτζούκι (φωτό). Όλες οι μερίδες του προσφέρονται και μισές. Αιγαίου & Σπαθάρη 2, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9347600.


Κατσούρμπος

n

Στο φιλόξενο εστιατόριο στο Παγκράτι, μπορείτε να γνωρίσετε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας μαζί με αγνή κρητική ρακή. Οι σαλάτες και τα ορεκτικά, είναι όλα στη μισή τιμή, αν πάρετε τη μερίδα των 2 ατόμων (αντί των τεσσάρων που είναι κανονικά). Αμύντα 2, Πλατεία Μ. Χατζιδάκι, Παγκράτι, 210 7222167.


Κυματοθραύστης

n

Έτσι είναι το μαγειρευτό φαγητό, όταν έρχεται από την κουζίνα της μαμάς. Το μικρό πιάτο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε 3-4 διαφορετικά εδέσματα από το μπουφέ, κοστίζει 3,80 €, ενώ το μεγάλο (χωράει 4-5 διαφορετικές γεύσεις), κοστίζει €6,80. Χαριλάου Τρικούπη & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, 213 0308274.


Θαλασσινός

n

Το όνομα αυτής της αυθεντικής ψαροταβέρνας, περιγράφει απόλυτα το χαρακτήρα της: ψαρομεζέδες με φαντασία, ψάρια πρώτης ποιότητας και σαλάτες που μοσχοβολάνε θάλασσα. Όλα τα πιάτα, είναι διαθέσιμα και στη μισή ποσότητα, με μισή τιμή. Πάρτε κακαβιά με κεφάλι ροφού ή σφυρίδα (από τις πιο νόστιμες της Αθήνας), με €4 η μισή, €8 η ολόκληρη μερίδα. Λυσικράτους 32 & Ηρακλέους, Τζιτζιφιές, 210 9404518


Minibar

n

Μισές μερίδες και στα ποτά! Τα ποτά-μινιατούρες, κοστίζουν από €4-6 τα 50ml και μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία. Ναυάρχου Αποστόλη 16 & Ήβης, Ψυρρή, 210 3236120

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.