- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Εδώ και καιρό το στάμπαρα στη βιτρίνα του Θυμαριού του Στρέφη χάρη στην υπέροχη συσκευασία του και το πολλά υποσχόμενο όνομά του, «The Shaman Tea». Όταν τελικά υπέκυψα και το αγόρασα συνειδητοποίησα πως πρώτον, ήταν πολύ πιο φτηνό απ’ όσο είχα φανταστεί (στο Θυμάρι του Στρέφη κοστίζει €5,90), δεύτερον (και κυριότερον) ήταν μακράν το πιο ωραίο τσάι που είχα πιει εδώ και καιρό.
Το τσάι του Σαμάνου αποτελείται από ένα μείγμα τσαγιού και μπαχαρικών (μαύρο τσάι, κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο, μαύρο πιπέρι, τσίλι και τζίντζερ) και ο «σωστός» τρόπος για να το φτιάξεις είναι σε σιγανή φωτιά χρησιμοποιώντας ίση ποσότητα νερού και γάλακτος (μέσα στο κουτί θα βρεις αναλυτικές οδηγίες). Μπορεί να μοιάζει χειμωνιάτικο λόγω των συστατικών του, αλλά στην Ανατολή το τσάι με μπαχαρικά πίνεται όλο το χρόνο. «Θεωρείται πως ένα ζεστό και καυτερό ρόφημα σε ζεσταίνει το χειμώνα και σε δροσίζει το καλοκαίρι», εξηγούν η Έφη και η κόρη της Σοφία, οι οποίες βρίσκονται πίσω από τη Sparoza, την εταιρία που αναγράφεται πάνω στη μεταλλική συσκευασία του τσαγιού. Φτιάχνοντας μείγματα βοτάνων και μπαχαρικών εδώ και καιρό, οι δυο τους άρχισαν πριν ένα χρόνο να τα πουλάνε σε μαγαζιά της γειτονιάς τους· σήμερα θα βρεις τα προϊόντα τους σε σχεδόν 30 σημεία πώλησης ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζουν ένα ειδικό χώρο που θα λειτουργεί ως παρασκευαστήριο για τα μείγματά τους.
Όσο για την τέλεια συσκευασία του τσαγιού του Σαμάνου, η Έφη και η Σοφία ζήτησαν από τη designer Ξένια Σπύρου ένα σχέδιο που «να δείχνει τη γεύση που έχει το τσάι». Η οποία θυμίζει πολύ το ανατολίτικο τσάι Μασάλα αλλά και κάτι από σαλέπι, λόγω κανέλας και γαλακτώδους υφής, ενώ στο τέλος αφήνει μια ιδανικής έντασης καυτεράδα εξαιτίας του πιπεριού και του τσίλι που περιέχει. Κοινώς, αν σ’ αρέσουν αυτές οι γεύσεις θα πιεις αυτό το τσάι και θα εκστασιαστείς, σχεδόν όπως το εννοούσαν οι σαμάνοι.
INFO: Εκτός από το «Θυμάρι του Στρέφη» (Καλλιδρομίου 51Α, Εξάρχεια) δες όλα τα μαγαζιά όπου θα βρεις το Shaman Tea στη σελίδα της Sparoza στο facebook. Θα βρεις τα προϊόντα της Sparoza και στο Meet Market στο Mezzanine (Ερμού 152, Γκάζι), στις 22 & 23/02.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.