- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![51224-191786.jpg 51224-191786.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/51224-191786.jpg)
![61087-122168.jpg 61087-122168.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/02/15/61087-122168.jpg)
Εδώ και καιρό το στάμπαρα στη βιτρίνα του Θυμαριού του Στρέφη χάρη στην υπέροχη συσκευασία του και το πολλά υποσχόμενο όνομά του, «The Shaman Tea». Όταν τελικά υπέκυψα και το αγόρασα συνειδητοποίησα πως πρώτον, ήταν πολύ πιο φτηνό απ’ όσο είχα φανταστεί (στο Θυμάρι του Στρέφη κοστίζει €5,90), δεύτερον (και κυριότερον) ήταν μακράν το πιο ωραίο τσάι που είχα πιει εδώ και καιρό.
Το τσάι του Σαμάνου αποτελείται από ένα μείγμα τσαγιού και μπαχαρικών (μαύρο τσάι, κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο, μαύρο πιπέρι, τσίλι και τζίντζερ) και ο «σωστός» τρόπος για να το φτιάξεις είναι σε σιγανή φωτιά χρησιμοποιώντας ίση ποσότητα νερού και γάλακτος (μέσα στο κουτί θα βρεις αναλυτικές οδηγίες). Μπορεί να μοιάζει χειμωνιάτικο λόγω των συστατικών του, αλλά στην Ανατολή το τσάι με μπαχαρικά πίνεται όλο το χρόνο. «Θεωρείται πως ένα ζεστό και καυτερό ρόφημα σε ζεσταίνει το χειμώνα και σε δροσίζει το καλοκαίρι», εξηγούν η Έφη και η κόρη της Σοφία, οι οποίες βρίσκονται πίσω από τη Sparoza, την εταιρία που αναγράφεται πάνω στη μεταλλική συσκευασία του τσαγιού. Φτιάχνοντας μείγματα βοτάνων και μπαχαρικών εδώ και καιρό, οι δυο τους άρχισαν πριν ένα χρόνο να τα πουλάνε σε μαγαζιά της γειτονιάς τους· σήμερα θα βρεις τα προϊόντα τους σε σχεδόν 30 σημεία πώλησης ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζουν ένα ειδικό χώρο που θα λειτουργεί ως παρασκευαστήριο για τα μείγματά τους.
Όσο για την τέλεια συσκευασία του τσαγιού του Σαμάνου, η Έφη και η Σοφία ζήτησαν από τη designer Ξένια Σπύρου ένα σχέδιο που «να δείχνει τη γεύση που έχει το τσάι». Η οποία θυμίζει πολύ το ανατολίτικο τσάι Μασάλα αλλά και κάτι από σαλέπι, λόγω κανέλας και γαλακτώδους υφής, ενώ στο τέλος αφήνει μια ιδανικής έντασης καυτεράδα εξαιτίας του πιπεριού και του τσίλι που περιέχει. Κοινώς, αν σ’ αρέσουν αυτές οι γεύσεις θα πιεις αυτό το τσάι και θα εκστασιαστείς, σχεδόν όπως το εννοούσαν οι σαμάνοι.
INFO: Εκτός από το «Θυμάρι του Στρέφη» (Καλλιδρομίου 51Α, Εξάρχεια) δες όλα τα μαγαζιά όπου θα βρεις το Shaman Tea στη σελίδα της Sparoza στο facebook. Θα βρεις τα προϊόντα της Sparoza και στο Meet Market στο Mezzanine (Ερμού 152, Γκάζι), στις 22 & 23/02.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.