- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![50591-153528.jpg 50591-153528.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/50591-153528.jpg)
![60829-121365.jpg 60829-121365.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/02/12/60829-121365.jpg)
Οι επαγγελματίες σεφ αλλά και οι απλές νοικοκυρές, έχουν το στέκι τους. Το λένε Kelly’s cookbook store, και εδώ μαζεύονται όσοι αγαπούν τη μαγειρική για να δουν τις νέες τάσεις, να ψωνίσουν ή απλά να συζητήσουν για τα γαστρονομικά δρώμενα της πόλης. Είναι η «κρυψώνα» όλων των βιβλίων και σκευών μαγειρικής στην καλύτερη ποιότητα και τιμή που μπορείς να τα βρεις. 400 κωδικοί μαχαιριών, μεγάλη γκάμα αποφλοιωτών για να ξεφλουδίσεις τσακ μπαμ από πατάτα μέχρι πεπόνι, τσιμπιδάκια για τα κόκαλα του ψαριού, άπειροι τρίφτες, φόρμες για κουλουράκια (τσέρκια) σε όλα τα σχέδια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς για να απογειώσεις τον γαστρονομικό σου οίστρο!
Αν πάλι θες να γίνεις ο Master Chef της παρέας σου αλλά δεν ξέρεις να βράσεις ούτε αυγό, στης Κέλλυς θα βρεις όλα τα απαραίτητα εγχειρίδια/ συνταγολόγια/ βιβλία για να γίνεις ξεφτέρι. Η «Αρωματική κουζίνα» του Δρίσκα, μαθαίνω, κάνει θραύση. Αλλά και το «Φοιτητής στην κουζίνα», για νέους μάγειρες, προτείνεται ανεπιφύλακτα. Κι αν θες να μαγειρεύεις με στιλ, στο κατάστημα θα βρεις στολές, σκούφους και ποδιές, όλων των ειδών, σε πολλά χρώματα και σχέδια, αλέκιαστα, με στάμπες, ρίγες, κεφτεδάκια, σκέψου ό,τι θες και η Κέλλυ θα στο αποτυπώσει με στάμπα βινυλίου. Εσύ, όρεξη να χεις να μαγειρεύεις.
Εμμανουήλ Μπενάκη 17, 210 3837140
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.