48x17 cycles: ένα ποδηλατάδικο που σερβίρει tacos στιφάδο
Το bike café στο Κουκάκι μόλις άνοιξε και σε πηγαίνει βόλτες


To 48x17 cycles στο Κουκάκι μόλις άνοιξε και σερβίρει ελληνικά tacos!
Το 48x17 cycles και το Κουκάκι δεν είναι μία καινούργια ιστορία. Το ποδηλατάδικο του Άγι Κολύβα βρίσκεται στην οδό Βεϊκου από το 2011, προσκαλώντας τους Αθηναίους να ανέβουν σε μία σέλα και να φέρουν βόλτες σε ολόκληρη την πόλη. Εκεί μπορείς να βρεις μία τεράστια γκάμα από χειροποίητα ποδήλατα, προερχόμενα από ανεξάρτητα brands του εξωτερικού, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες σου. Aν δε αντιμετωπίζεις το cycling λίγο πιο στα σοβαρά, εδώ θα μπορέσεις να αποκτήσεις το custom made ποδήλατο των ονείρων σου, φτιαγμένο από άτομα που ξέρουν ακριβώς τι να σου προτείνουν. Στο 48x17 επίσης διοργανώνονται ενδιαφέροντα projects, όπως ξεναγήσεις με vintage ποδήλατα, αγώνες, εκδρομές, camping και όποια άλλη περιπέτεια πάνω σε δύο ρόδες μπορείς να σκεφτείς.

Φέτος λοιπόν ο Άγις αποφάσισε να «τσουλήσει» με φόρα στο επόμενο βήμα της φιλοσοφίας και της επιχείρησής του. Μαζί με τους φίλους και συνοδοιπόρους Πέτρο Γκαζώνη και Tom Morrod, μετέτρεψαν τον ήδη υπάρχοντα χώρο του 48x17 cycles σε ένα καφέ γεμάτο εκπλήξεις.

Μεταφέροντας το συνεργείο ποδηλάτων εκτός μαγαζιού, το 48x17 cycles πλέον σου προσφέρει την ευκαιρία να αράξεις σε ένα από τα τραπέζια του (ή στην μεγάλη μπάρα κοντά στην ανοιχτή κουζίνα), απολαμβάνοντας πολύ καλό καφέ, κοκτέιλ, νοστιμότατα σνακ, ποιοτικές μπίρες και μία υπέροχη, χαλαρή ατμόσφαιρα.
Την πρώτη φορά που το επισκέφτηκα επέλεξα μία θέση κοντά στο παράθυρο, περιτριγυρισμένη από όμορφα φωτάκια, ποπ διακόσμηση και ποδηλατικά εξαρτήματα που μου κίνησαν την περιέργεια. Μπροστά μου εμφανίστηκαν τα γλυκά της ημέρας, ένα λαχταριστό κέικ καρότου και ένα cinnamon roll, ενώ ο καφές της ελληνικής εταιρίας Handpickers Coffee Roasters έκανε το μέρος να μοσχοβολάει.


Ο Μάριος και ο Τάσος, οι σατανικοί σεφ του μαγαζιού, με είδαν που δεν χόρταινα και μου πρότειναν να δοκιμάσω ένα από τα σάντουιτς που συναρμολογούσαν εκείνη την ώρα μπροστά μου.

Είδα φέτα να τρίβεται, αβοκάντο να κόβεται, ψωμάκια να ανοιγοκλείνουν και προφανώς υπέκυψα. Δοκίμασα δύο.

«Πρέπει να επιστρέψεις την Πέμπτη,» μου είπε ο Τάσος ενώ μασουλούσα με ευχαρίστηση. «Τότε βγαίνουν τα tacos».
Και την Πέμπτη επέστρεψα.


Είναι έτσι κι αλλιώς λίγο δύσκολο να βρεις νόστιμα tacos στην Αθήνα, πόσο μάλλον tacos βασισμένα σε ελληνικές συνταγές. Πρόκειται για μία τρομερά έξυπνη ιδέα των παιδιών, η οποία προήλθε από την ανάγκη τους να δημιουργήσουν δικά τους πιάτα με χρώμα, χιούμορ και μία νόστιμη τρέλα. Προέκυψαν έτσι λιχουδιές όπως το «The Cannibal» με μοσχάρι στιφάδο, αβοκάντο, κόκκινο λάχανο, sour cream και κόλιαντρο. Ή το «Magla Rosa», ένα taco με λαχανικά μπριάμ που σε μεταφέρει κατευθείαν πάνω από την κατσαρόλα της γιαγιάς σου. Προσωπικό αγαπημένο και το «Straight Vedge», φτιαγμένο από εξολοκλήρου ωμοφαγικά συστατικά όπως πάστα από καρύδια, πιπεριές, λιαστή ντομάτα, αβοκάντο, ραπανάκι και μπόλικα μπαχαρικά. Μία πρωτότυπη γεύση που ίσως σε φοβίζει λίγο στην αρχή, αλλά πρέπει να δοκιμάσεις.

Το 48x17 cycles είναι ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί, όμως ζωντανεύει πραγματικά τα βράδια, με τα tacos να ψήνονται ασταμάτητα και το εσωτερικό μπαλκόνι να φωτίζεται ροζ. Εκεί πάνω συχνά φιλοξενείται κάποιος κουλ guest DJ που γεμίζει τον χώρο με μουσικές και σε προκαλεί να απολαύσεις μία όμορφη κουκακιώτικη νύχτα. Παρέα με ένα ποτήρι ζεστό, γλυκό κρασί.


Φυσικά, όλα αυτά στεγάζουν τις δράσεις και τα projects του Άγι και της ποδηλατικής παρέας του, με το bike café να λειτουργεί και ως «βάση» για την διοργάνωση των εξορμήσεών τους. Σκοπός τους είναι να διατηρήσουν την φιλική ατμόσφαιρα, την αγάπη τους για το cycling και το οτιδήποτε άλλο βρίσκεται εκεί έξω, περιμένοντας να το ανακαλύψεις.

Πέρασε μία βόλτα μέσα στην εορταστική περίοδο, καθώς τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα του χρόνου αλλά και τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα υπάρξουν all day brunches με βάση τα breakfast tacos. Γιαμ!
Βεΐκου 2
2109225488
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Αρνάκι με τρεις τρόπους, πίτες και φανταστική μαγειρίτσα – όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το Πασχαλινό Τραπέζι
Γλυκά του κουταλιού και συριανά λουκούμια από το 1926
Εύκολη δουλειά, μεγάλη η χαρά
Από το παλικάρι της φακής μέχρι την Πίπη τη Φακιδομύτη
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται: Για κρασιά στον Ιούδα, καψουροτράγουδα στον Άγιο, σουβλάκια στο Ευλόγησον
Εδώ καθημερινά συντελούνται μικρά γευστικά θαύματα
Γεύσεις που συνδυάζουν το αυθεντικό με το σύγχρονο
Εδώ το Πάσχα είναι οικογένεια. Είναι μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για αληθινή επαφή
Τα πάντα φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, με πολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.